۱۳ دی ۱۳۸۶، ۱۲:۵۵

محمدرضا جهانسور:

80 درصد صادرات کشاورزی ایران مربوط به بخش باغبانی است

80 درصد صادرات کشاورزی ایران مربوط به بخش باغبانی است

ساری - خبرگزاری مهر: معاون ترویج و توسعه نظام بهره برداری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ایران رتبه نهم جهان از نظر صادرات مرکبات را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: 80 درصد صادرات ایران در بخش کشاورزی مربوط به باغبانی است.

به گزارش خبرنگار مهر در ساری، دکتر محمد رضا جهانسوز ظهر پنجشنبه در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی مرکبات در محل سالن سلمان هراتی ساری افزود: ایران رتبه هشتم تولید و هفتم کشت محصولات مرکبات را در جهان به خود اختصاص داده است.

وی خاطرنشان کرد: 17 درصد کشت، 18 درصد تولید، 25 درصد ارزش افزوده، 30 درصد اشتغال و 80 درصد صادرات بخش کشاورزی مربوط به زیر بخش باغبانی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه طرح ساماندهی فرآیند تولید از برنامه های اساسی و مدون حوزه باغبانی وزارت جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: در حال حاضر کتابچه هایی در راستای الگوی کشت، داشت و برداشت در این کتابچه تدوین شده است.

جهانسوز با بیان اینکه تولید پایدار محصولات استراتژیک به عنوان اولین اصل در ماموریت های وزارت جهاد کشاورزی یاد آور شد: تامین امنیت غذایی استراتژی اصلی این وزارتخانه است.

وی ضمن بیان وجود اراضی میانبند استان یاد آور شد: به دلیل استفاده نادرست از منابع کشاورزی، خاک این اراضی روز به روز در حال فرسایش است.

معاون ترویج و نظام بهره برداری جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه دانش بومی قوی در کشور در حوزه محصولات کشاورزی وجود دارد، اظهار داشت: حمایت و توسعه تشکلهای تولیدی و خدماتی در وزارت جهاد کشاورزی باید تقویت شود.

به گفته جهانسوز هوشمند سازی کشاورزی، نوسازی و ترویج نظام بهره برداری از اهداف بیان شده حوزه باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در برنامه چهارم توسعه است.

وی افزود: میزان تولید محصولات باغبانی در کشور از 5/3 میلیون تن در سال 59 به 16 میلیون تن در سال 81 افزایش یافته است.

این مسئول در ادامه یاد آور شد: 3/10 سطح زیر کشت تولیدات محصولات باغی مربوط به مرکبات است .

وی با اشاره به اینکه 38 درصد سطح زیر کشت باغات مرکبات کشور مربوط به مازندران است میزان تولیدات این محصول در کشور را 29 و درمازندران 39 درصد عنوان کرد.

جهانسوز با بیان اینکه میانگین تولید پرتقال کشور در واحد سطح مازندران  به ازای هر هکتار بیش از 70 تن است این میزان تولید را در کشور بین 17 تا 20 تن ذکر کرد.

به گفته وی 400 هزار نفر در بخش مرکبات کشور شاغل هستند.

جهانسوز در پایان نبود یا کمبود تکنولوژی های روز در صنایع تبدیلی را به عنوان حلقه مفقوده و توسعه نیافتگی در بخش مرکبات کشور بیان کرد.

دومین جشنواره ملی مرکبات با معرفی برترین ها این حوزه در ساری به مدت دو روز در ساری جریان داشت ظهر پنجشنبه به کار خود پایان داد.

کد خبر 615396

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha