به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا طالبی امروز چهارشنبه در نشست خبری ویژه انتخابات ریاست جمهوری گفت: با توجه به شهادت آیت الله رئیسی و بر اساس اصل ۱۳۱ قانون اساسی معاون اول ریاست جمهوری اختیارات وی را با شهادت رئیس جمهور شهید بر عهده گرفت و شورایی شامل معاون اول رئیس جمهور، رؤسای مجلس و قوه قضائیه ظرف ۵۰ روز باید مقدمات برگزاری انتخابات را فراهم میکردند.
به گفته وی بعد از شهادت آیت الله رئیسی این شورا تشکیل و موضوع انتخابات در دستور کار قرار گرفت و مرحله اول انتخابات ۸ تیر برگزار شد که به مرحله دوم کشیده شد که ۱۵ خرداد برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه ستاد انتخابات استان در هر دو مرحله نهایت تلاش خود را برای برگزاری سالم انتخابات انجام داد، افزود: در مرحله اول انتخابات رتبه نخست کشور با ۶۴.۱۵ درصد را داشتیم و در زمینه شروع اخذ رأی رأس ساعت ۸ صبح و شروع به کار دستگاههای احراز هویت هم امتیاز کسب کردیم.
طالبی خاطر نشان کرد: با همکاری همه عوامل اجرایی، شاهد انتخاباتی سالم و امن بودیم و هیچ گونه تخلفی در مرحله اول انتخابات در خراسان جنوبی نداشتیم.
معاون استاندار خراسان جنوبی در ادامه گفت: بعد از اینکه صحت مرحله اول انتخابات توسط شورا نگهبان تأیید شد، برنامهریزی لازم برای برگزاری مرحله دوم در ۸ تیر انجام شد و جلسات ستاد امنیت هم برگزار شد و در این خصوص کوچکترین مشکل امنیتی نداشتیم و این در حالی است که دشمن در صدد است تا ضربات خود را به نظام وارد کند.
طالبی تصریح کرد: در جلسات ستاد امنیت شرایط موجود رصد و بر اساس آن تصمیمگیری انجام شد.
به گفته وی آموزش نمایندگان فرماندار و کاربران رایانه انجام شد و اقلام مورد نیاز از تهران به استان منتقل شد
وی متذکر شد: در همه مراحل انتخابات تعرفه به اندازه مورد نیاز بود به طوری که در هیچ شعبه اخذ رأی کمبودی نداشتیم و در این مرحله هم حتی تعرفه ذخیره به فرمانداران دادهایم.
طالبی با بیان اینکه همه اطلاعیهها و ابلاغیههای ستاد انتخابات کشور به موقع ابلاغ شده، خاطر نشان کرد: همه فرایندهای انتخابات در زمان مشخص شده باید ثبت سامانه مورد نظر شود.
وی با اشاره به اینکه پشتیبانیهای لازم هم توسط کمیته پشتیبانی انتخابات انجام شده است، تصریح کرد: به فرمانداران اعلام شد که در هر جا نیاز است، شعبهای افزوده شود اما تغییری در ۷۷۲ شعبه قبلی نداشتیم.
معاون استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در ۹۸ درصد شعب ارتباطات موبایلی را داریم، گفت: پیش بینیهای لازم برای استفاده از برق جایگزین در صورت نیاز انجام شده است.
وی در ادامه گفت: در استان ۲۹ هیئت اجرایی داریم که ۱۸ شعبه در بخشهای مستقل هستند و ضوابط و قوانین به ستادها اطلاع رسانی و هیئت بازرسی در شعب فعال شده است.
به گفته وی تعامل خوبی بین هیئتهای اجرای، نظارت و …وجود دارد و حفظ بی طرفی مانند گذشته توسط مجریان انتخابات باید رعایت شود.
طالبی تاکید کرد: همه دستگاهها برای تأمین امکانات مورد نیاز هیئتهای اجرایی باید طبق ماده ۲۱ قانون انتخابات همکاری لازم را انجام دهند و افرادی که در ساعتهای غیر اداری با ستادها همکاری دارند، استفاده از عنوان و سمت اداری آنها ممنوع است.
معاون استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: مجریان انتخابات مانند دور اول انتخابات ریاست جمهوری رأس ساعت ۶ صبح در محل شعب اخذ رأی باید مستقر شوند و از ساعت ۶ و نیم هم دستگاههای احراز هویت را باید روشن کنند و در ساعت ۸ صبح هم اخذ رأی و اولین استعلام باید انجام شود.
طالبی تاکید کرد: در انتخابات ریاست جمهوری اخذ رأی تنها با شناسنامه یا کارت ملی امکانپذیر است و اگر شناسنامه کد ملی نداشته باشد، کد ملی خود را باید به همراه داشته باشند و اگر فردی کد ملی خود را نداشت باشد، نماینده فرماندار با تماس با ثبت احوال باید کد ملی فرد مورد نظر را دریافت کنند.
به گفته وی طبق قانون انتخابات ریاست جمهوری اخذ رأی در مدت ۱۰ ساعت در داخل و خارج از کشور انجام و در صورت ضرورت تا ساعت ۲۴ قابل تمدید است که بر این اساس تشخیص ضرورت و تمدید اخذ رأی در سراسر کشور بر عهده وزیر کشور است.
وی افزود: نوشتن بیش از یک اسم در تعرفه سبب ابطال آن خواهد شد اما جز آرای مأخوذه محسوب میشود.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: انشا الله مردم مؤمن بصیر و انقلابی خراسان جنوبی مانند گذشته با بیشترین مشارکت در پای صندوقهای رأی حاضر میشوند و اگر مشکل یا تخلفی را در هنگام اخذ رأی مشاهده کردند، آن را به فرمانداریها یا شورای نگهبان گزارش کنند.
طالبی افزود: افرادی که ۱۸ سال تمام یعنی متولدین روز ۱۵ تیر ۱۳۸۴ به ماقبل میتوانند رأی دهند.
معاون استاندار خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: اگر ستادهای تبلیغاتی نامزدها شکایتی از نحوه اجرای انتخابات داشته باشند تا ۴۸ ساعت بعد از برگزاری انتخابات به هیئتهای اجرایی یا شورای نگهبان باید گزارش کنند.
نظر شما