به گزارش خبرگزاری مهر،"حمید برهانی" در گفتگو با روزنامه "فایننشال تایمز" تصریح کرد: تحریمهای یکجانبه آمریکا سبب شده تا یک سوم از شرکای خارجی ایران، فعالیت خود را با این بانک متوقف کنند، اما عملیاتهای خارجی این بانک همچنان سودآور است.
وی افزود: از 600 باک خارجی که با بانک صادرات پیش ازاعمال تحریمهای آمریکا در سپتامبر سال 2006 تجارت می کردند ، در حدود 200 بانک معاملات خود را متوقف کرده اند. بانک صادرات دومین بانک بزرگ داخلی از نظر دارایی و شاید فعال ترین بانک در خارج از ایران است.
برهانی خاطر نشان کرد: بانکهای خاورمیانه به تماسهای خود ادامه می دهند و به شرکای اصلی خارجی این بانک تبدیل شده اند، چرا که تحریمها حرکت تجارت را از غرب به سوی شرق تغییر داده است. در سال گذشته چین به اصلی ترین شریک تجاری ایران تبدیل شد و بخش اعظم تجارت هم از طریق قطب صادرات مجدد امارات متحده عربی صورت می گیرد.
مدیر عامل بانک صادرات ایران اظهار داشت :"این مشتریان هستند که مشخص می کنند این بانک در جهتی باید حرکت کند."
به نوشته این روزنامه،یک مقام ارشد آمریکایی گفت :"سیر این روند در جهت درستی پیش می رود ، اما هنوز صفر نشده؛ یعنی جایی که باید باشد."
مقامهای آمریکایی همچنین ادعا کردند که بانک صادرات ممکن است هدف دور بعدی تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران باشد؛هرچند آمریکا در متقاعد کردن چین و روسیه برای افزایش اقدامها علیه ایران شکست خورده است.
برهانی به این مسئله نیز اشاره کرد که 25 عملیات این بانک در خارج از ایران از جمله یکی از شعب آن در لندن این نزدیک ترین هم پیمانان واشنگتن به فعایت خود ادامه داده اند.
مدیرعامل بانک صادرات ایران تاکید کرد که این بانک در حال مدیریت کردن فشارهای آمریکاست و مصمم است تا شعب خارجی خود را همچنان فعال نگه دارد و اینکه تحریمها مانع خصوصی سازی این بانک در آینده نخواهد شد.همچنین این تحریمها مانع از طرحهای توسعه این بانک به ویژه معرفی بانکداری الکترونیک و اینترنتی نشده است.
پیش از این نیز روزنامه بوستون گلوب گزارش داده بود: سیاست جدید دولت "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا در تحریم بانکهای ایران با چالش مهمی روبرو شده، زیرا روسیه، چین و بیشتر کشورهای خاورمیانه از توقف روابط خود با بانکهای ایرانی خودداری کرده اند.
به نوشته این روزنامه، حتی افغانستان و عراق این دو کشوری که وابستگی زیادی به آمریکا دارند، تاکنون از اتخاذ اقدام علیه بانک ملی ایران که در بین اولین بانکهای این کشور برای باز کردن شعب خود در کابل و بغداد قرار داشت، خودداری کرده اند.
نظر شما