۶ اسفند ۱۳۸۲، ۱۱:۵۸

عاشورا در ادبيات ( 14 )

شمس لنگرودي : نگفتن شعر براي عاشورا ، دليل بي علاقگي نيست

شمس لنگرودي : نگفتن شعر براي عاشورا ، دليل بي علاقگي نيست

همه ما به پدر ، مادر و فرزند خود علاقه مند هستيم و به آنها از صميم وجود ، عشق مي ورزيم اما كمتر شاعري است كه در اين موضوعات ، شعري سروده باشد ، حال آيا شاعراني كه چنين شعري نگفته اند ، نسبت به بستگان و نزديكان خود بي علاقه و بي تفاوت هستند؟

محمد شمس لنگرودي - شاعر و محقق ادبي ، در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر" با بيان اين مطلب گفت : اين طور نيست كه در همين چند سال اخير ، ما به يكباره صاحب ادبيات آييني و شعر مذهبي شده باشيم .
وي افزود : همان طور كه شعر سياسي ، شعر طنز ، شعر اجتماعي و ديگر گونه هاي شعري داريم ، شعر مذهبي هم وجود دارد و تعدادي از اشعار را مي توان در اين زمره به حساب آورد ، اما نمي توان گفت كه هر شعري براي امام حسين ( ع ) سروده شده باشد ، يا انگشت اشاره شاعر ، موضوعي ديني را نشانه رفته باشد ، مشخصا آن شعر ،  شعر مذهبي و آييني است.

  حادثه اي مانند " عاشورا " مربوط به قرن ها پيش است و طبيعتا افق ادبيات مذهبي و آييني نيز ، عمري به اندازه زمان هاي سپري شده دارد.

 
نام گوينده : شمس لنگرودي
اين شاعر و محقق ادبي ، با بيان اين كه الزاما با تظاهر به اين كه به موضوعي علاقه مند هستيم ، شعرخوبي متولد نخواهد شد ،  تاكيد كرد :  حادثه اي مانند " عاشورا " مربوط به قرن ها پيش است و طبيعتا افق ادبيات مذهبي و آييني نيز ، عمري به اندازه زمان هاي سپري شده دارد.
شمس لنگرودي تصريح كرد : همه ما مي دانيم كه " شعر " هنري خود جوش است و اين جوشش ، بايد در ذات شعر و شاعر باشد.

اين شاعر خاطر نشان ساخت :  با وجود سابقه ادبيات مذهبي در ايران ، قطعا يك عده خاص و موقعيت طلب ، نمي تواند مدعي شعر مذهبي و عاشورايي باشد ، به نظر من پاره اي از اين شعرها ، شعرهاي دولتي هستند و به همين دليل ، نتوانسته اند تاثير لازم را بر جامعه و مخاطبان خود داشته باشند.
کد خبر 61612

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha