۲۱ دی ۱۳۸۶، ۱۲:۴۰

دکتر یاسر کوسوجی:

مانع زبانی عامل شکاف میان مسلمانان و ژاپنی‌ها است

مانع زبانی عامل شکاف میان مسلمانان و ژاپنی‌ها است

مدیر مرکز تحقیقات اسلامی دانشگاه کیوتو ژاپن با اشاره به اینکه بعد جغرافیایی عاملی برای ممانعت از ورود ادیان توحیدی به این کشور بوده است، گفت: عدم آموزش زبان ژاپنی به مسلمانان نیز شکاف وسیعی میان مسلمانان و ژاپنیها ایجاد کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الوطن، دکتر یاسر کوسوجی مدیر مرکز تحقیقات اسلامی دانشگاه کیوتو ژاپن با اشاره به  استقبال مردم ژاپن از ادیان اسلامی اظهار داشت: اینک نسل جدید دانشجویان دانشگاههای ژاپن از آموزش زبان عربی و تحقیقات اسلامی استقبال بسیاری می‌کنند، به‌طوری‌که زبان عربی و فرهنگ اسلامی در تعدادی از دانشگاههای ژاپن تدریس می‌شوند. چراکه در فرهنگ اسلامی تنوع و عمق بسیاری وجود دارد و آنها توانستند ارتباط خوبی با اسلام برقرار کنند. 

وی درباره اینکه ادیان آسمانی در ژاپن مانند دیگر کشورهای منتشر نشده‌اند، تصریح کرد: بعد جغرافیایی در این مسئله تأثیر بسیاری داشته است؛ به طور مثال مسیحیت تنها حدود 500 سال است که به این کشور وارد شده و اسلام نیز به مانیل فیلیپین آمده است و اینک می‌بینیم که بیشتر مردم جنوب فیلیپین مسلمان هستند. با آمدن استعمارگران اسپانیا به فیلیپین آنها سعی داشتند تا مسیحیت نیز به این کشور وارد شود و دین این کشور را به مسیحیت تبدیل کنند و در واقع سعی در ترویج مسیحیت داشتند، اما دولت ژاپن مانع ورود کاتولیکها به این کشور شد.

مدیر مرکز تحقیقات اسلامی دانشگاه کیوتو با تأکید بر عدم ترویج یهودیت در ژاپن یاد آور شد: از آنجایی که یهودیان خود را ملتی انتخاب شده و بالاتر از بشر و همه مردم می‌دانستند، ژاپنی‌ها آنها را قبول نکردند، به‌طوری‌که اینک در ژاپن تنها 1 درصد جمعیت را یهودیان تشکیل می‌دهند.

دکتر کوسوجی در ادامه با اشاره به اینکه سختی زبان ژاپنی به یکی از علل عدم انتشار اسلام در ژاپن تبدیل شده است، گفت: اما به عکس در غرب بیشتر مسلمانان انگلیسی و فرانسه را می‌دانند، بنابراین بهتر و راحتتر می‌توانند غرب را مخاطب قرار دهند. اما زبان ژاپنی زبان پیچیده ای است که به شکلی از انتشار اسلام در ژاپن ممانعت به عمل می‌آورد. چون ما در ژاپن به دو صورت می‌نویسیم که یکی از 50 حرف تشکیل شده است و دیگری حروف چینی است که از 3 هزار حرف تشکیل شده است و این بر دشواری زبان ژاپنی می‌افزاید.

وی در ادامه افزود: بنابراین عدم آموزش زبان ژاپنی به مسلمانان شکاف وسیعی میان مسلمانان و ژاپنیها ایجاد کرده است. اما می‌دانیم که زبان عامل ارتباط ملتها با یکدیگر است اما تربیت مبلغانی به زبان ژاپنی نیز امری سخت و دشوار است.

مدیر این مرکز با تأکید بر اینکه شورای مسلمنان کیوتو که شهری تاریخی و قدیمی است و پایتخت هزار ساله ژاپنیها به شمار می‌رود، برنامه‌هایی به منظور معرفی اسلام در ژاپن آغاز کرده است، اظهار داشت: این برنامه‌ها بخش اعظمی از ملت ژاپن را تحت پوشش قرار می‌دهند بویژه اینکه زبان ژاپنی است و این امر عامل مهمی در ترویج اسلام محسوب می‌شود.

کد خبر 616262

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha