به گزارش خبرگزاری مهر، جورج پاینار پروفسور حشره شناسی دانشگاه ایالت اورگان تئوری جدیدی را ارائه کرده است که نشان می دهد این سوسمارهای غول پیکر ماقبل تاریخ در اثر آلوده شدن به نیش حشرات کشنده و تغییرات اکوسیستم منقرض شده اند.
تئوریهای فعلی نشان می دهد که دایناسورها در اثر باران شهاب سنگها و سقوط یک شهاب سنگ بسیار بزرگ به زمین در 65 میلیون سال قبل نابود شده اند.
همچنین تئوری دیگری پیشنهاد می کند که دایناسورها در اثر یک فوران آتشفشانی بسیار عظیم در هند که موجب گرم شدند ناگهانی کره زمین شد، منقرض شده اند.
این درحالی است که به اعتقاد این حشره شناس آمریکایی، یک عفونت هم گیر که از طریق حشرات غول پیکر قدیمی گسترده شده دلیل اصلی انقراض دایناسورها است.
براساس گزارش روزنامه انگلیسی گاردین، بررسیهای پاینار نشان می دهد که تکثیر سریع این حشرات باعث ایجاد تغییراتی در گیاهان و علفهای زمین شده است. در حقیقت نابودی زنبورها و سایر حشرات گرده افشان منجر به محدود شدن تولد گیاهان گلدار و در نتیجه نابودی گیاهانی شد که منبع غذایی مستقیم و یا غیر مستقیم دایناسورها بوده اند.
همچنین این حشرات غول پیکر عفونتهای جدیدی را منتقل کردند که باعث ایجاد بیماریهای همه گیر در میان جمعیتهای دایناسورها شده است.
نظر شما