۱۸ دی ۱۳۸۶، ۱۳:۵۸

/اخبار هفتگی ادیان جهان/

2008 سال گفتگوی بین‌فرهنگها نامگذاری شد

2008 سال گفتگوی بین‌فرهنگها نامگذاری شد

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه:جدا از برگزاری مراسم سال نوی میلادی و موعظه‌های رهبران مسیحی دنیا که بر موضوعات متنوعی از خانواده تا محیط زیست متمرکز شده بودند، اتحادیه اروپا به منظور ارتقای سطح تساهل در این قاره سال 2008 را سال گفتگوی بین فرهنگها نامگذاری کرد تا به دنبال اجرای برنامه‌های تعیین شده پیروان ادیان، گروههای قومی و فرهنگ مختلف در صلح و آرامش به همزیستی بپردازند.

2008؛ سال گفتگوی فرهنگها

عضو کمیسیون آموزش، تمرین، فرهنگ و جوان اتحادیه اروپا از نامگذاری سال 2008 به عنوان سال گفتگوی بین فرهنگها در اتحادیه اروپا خبرداد و اظهار داشت: اروپائیان باید جامعه بین فرهنگی تشکیل دهند که تعامل میان مرزهای فرهنگی در آن یک هنجار و ضرورت تلقی شود.

جان فیگل عضو کمیسیون آموزش، تمرین، فرهنگ و جوان اتحادیه اروپا در آستانه آغاز رسمی سال "گفتگوی بین فرهنگها 2008" ، گفت: می‌خواهیم فراتر از جوامع چند فرهنگی که گروه‌‎های فرهنگی در آن کنار هم زندگی می‌کنند برویم، چرا که تساهل دیگر کافی نیست.

وی افزود: ما نیاز به انگیزه ای برای تغییری اساسی در جوامع خود داریم تا بتوانیم اروپایی میان فرهنگی ایجاد کنیم تا فرهنگها در چارچوب آن به تبادل و تعامل سازنده بپردازند.

روز سه شنبه 18 دی ماه مقامهای اتحادیه اروپا سال " گفتگوی بین فرهنگها" را طی مراسمی در اسلوانی رئیس کنونی اتحادیه اروپا آغاز می کنند. مقامات اروپایی اعلام کردند که قصد دارند در 27 کشور عضو اتحادیه اروپا برنامه ها و رویدادهایی با هدف نزدیک شدن گروه های ملی، زبانی، دینی به یکدیگر برگزار کنند.

هفت پروژه فراملی که دربرگیرنده نمایشهای هنرمندانه و بحث درباره فرهنگ مردمی، کارگاه های ویدئویی برای جوانان، برنامه‌های رادیویی درباره تاریخ مهاجرت در اروپا و همایشهایی میان داستان سرایان، هنرمندان، نویسندگان، موسیقیدانها و کودکان مقطع ابتدایی برگزار خواهد شد.

این برنامه ها از سوی ستادهای ملی تشکیل می شود که تنوع آن از رقابتهای مقاله نویسی در لتونی تا جشنهای یک هفته ای بررسی روابط آموزش و گفتگوی فرهنگی در آلمان گسترده شده است.

برنامه های "سال گفتگوی بین فرهنگها" توسط 15 شخصیت برجسته فرهنگ اروپایی از ستاره پاپ صربستان و ترانه سرای تحسین شده یورو ویژن و پائولو کوئیلو نویسنده برزیلی، پیانیست آلمانی - ترک، روزنامه نگار لهستانی تبلیغ می شوند.

براساس بیانیه مطبوعاتی اتحادیه اروپا، فعالیتهای تلفیقی این شخصیتها بر تعامل بین فرهنگها، تعمیق روابط بین ملیتهای و ادیان، ترویج گفتگو برای تقویت درک میان مردم، تساهل، انسجام، شکل گیری حس سرنوشت میان شهروندان اتحادیه اروپا از تمام اقشار جامعه تأکید می کند.

از آنجا که کاهش ناآرامی های دینی و قومی در دستورکار سیاسی مقامات اتحادیه اروپا قرار گرفته باید به منظور تقویت جامعه بین فرهنگی که از آن صحبت می کنند بیش از سایر موارد مورد توجه ‌قرار گیرد.

پاپ صلح را موهبت الهی و خانواده را عامل برقراری صلح دانست

رهبر کاتولیکهای جهان روز سه شنبه 11 دی ماه در نخستین مراسم عشای ربانی سال نوی میلادی که در کلیسای کاتولیک روز جهانی صلح نامگذاری شده، صلح را موهبتی الهی دانست و بر نقش خانواده به عنوان عامل برقراری صلح تأکید کرد.

پاپ بندیکت شانزدهم که مراسم عشای ربانی را براساس سنت با حضور دیپلماتهای واتیکان برگزار می کرد در موعظه خود گفت: همه ما خواهان زندگی در صلح و آرامش هستیم اما صلح حقیقی دستاورد ساده انسانی یا ثمره موافقتنامه های سیاسی نیست. صلح در مرحله اول موهبت الهی است که باید برای ثبات آن دعا کنیم.

بندیکت با اشاره به اعلامیه جهانی حقوق بشر که 6 دهه پیش، از سوی مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شده یادآور شد: سال 2008 بیست و پنجمین سالگرد تنظیم اساسنامه حقوق خانواده در واتیکان است.

پاپ 80 ساله گفت: در پرتو این اقدامات مهم از تمام مردان و زنان می خواهم آگاهی خود را نسبت به متعلقات مشترک خانواده بشری ارتقاء داده و خود را به آن متعهد کنند چرا که این راه، صلح حقیقی و پایدار را به ارمغان می آورد.

رهبر 1/1 میلیارد کاتولیک جهان تصریح کرد: خانواده طبیعی ریشه در ازدواج میان مرد و زن دارد که آن را می توان مهد زندگی، عشق و بستر ضروری و اولیه صلح دانست. خنثی یا محدود کردن حقوق خانواده بنیادهای صلح را به خطر می اندازد.

در دعای آنجلس (دعایی که به یاد تجلی مسیح(ع) خوانده می شود) نیز پاپ بار دیگر به همین موضوع اشاره کرد و گفت: هرکس بنیاد خانواده را تهدید کند ناخودآگاه صلح را نیز تضعیف کرده است.

وی همچنین با اشاره به اظهارات سلف خود ژان پل دوم گفت: رفاه فرد و جامعه با سلامت خانواده ارتباط مستقیم دارد.

اسقف اعظم کانتربری پیام سال نوی میلادی را به حفظ محیط زیست اختصاص داد

اسقف اعظم کانتربری در پیام خود به مناسبت سال نوی میلادی بر اهمیت حفاظت از محیط زیست تأکید و اعلام کرد: تمایل برای از بین بردن و تلف کردن می تواند بر روابط تأثیرگذار باشد.

پیام دکتر روان ویلیامز اسقف اعظم کانتربری و رهبر 77 میلیون انگلیکن دنیا با عنوان " خداوند کار بیهوده انجام نمی دهد" در کلیسای جامع کانتربری و مرکز بازیافت ضبط شده است. وی گفت: تمایل برای از بین بردن و تلف کردن می تواند بر روابط تأثیرگذار باشد. ویلیامز نسبت به سوء استفاده کوتاه مدت از منابعی که ضایعات آنها چشمگیر است هشدار داد و آن را بر تمام عرصه های زندگی تأثیرگذار دانست.

رهبر انگلیکنها گفت: در جامعه ای که بسیاری از امور را مستعمل می بینیم و انتظار داریم ابزار سال گذشته را دوربریزیم و آن را با مدل سال تعویض کنیم، آیا به روابط بین مردم نیز به عنوان امور مستعمل نگاه می کنیم. خداوند هیچ کار بیهوده ای انجام نمی دهد و انسان را جسمی مصرف شدنی در نظر نمی گیرد ، خداوند از ابتدای زندگی تا پایان برای انسان اهمیت قائل است.

کاردینال بریتانیا پیام سال نو را به تحکیم بنیاد خانواده اختصاص داد

اسقف اعظم وست‌مینستر و رهبر کاتولیکهای بریتانیا در پیام خود به مناسبت سال نوی میلادی که در کلیسای کاتولیک وست‌مینستر قرائت شد بر اهمیت تحکیم بنیاد خانواده در جامعه تأکید ‌کرد.

کاردینال کورمک مورفی اوکانر اسقف اعظم وست‌ گفت: امروز برای آنها که تلاش می‌کنند با ایمان زندگی کرده و کودکان خود را با عشق خداوند تربیت کنند دعا می‌کنیم.

وی با تصدیق فشارها و دشواری‌هایی که در خانواده‌ها وجود دارند گفت که کلیسا به کانون خانواده مهر می‌ورزد و ژرفترین فداکاری‌ها و مهربانی‌ها در خانواده‌ها صورت می‌گیرند.

کاردینال مورفی اوکانر اظهار داشت: در خانه بنیاد زندگی دینی و خانواده مهرورز شکل گرفته و غنی‌ترین خاک هر جامعه دینی در کانون خانواده‌ها وجو‌د دارد. اگرفضایی برای حضور خداوند در خانه ایجاد شود اگر والدین از کودکی همراه فرزندان خود نیایش کنند. اگر والدین بایکدیگر رفتاری مناسب داشته باشند اگر روابط داخلی خانواده سالم باشد در آن هنگام فرصتی برای رشد اذهان و قلوب کودکان ایجاد می‌شود.

واتیکان گزارش به‌خدمت گیری جن‌گیران را تکذیب کرد

گزارشهایی که از افزایش انتصاب جن‌گیرها از سوی واتیکان در سراسر دنیا خبر می‌دادند تکذیب شدند.

 فدریکو لامباردی سخنگوی واتیکان طی یک نشست خبری اعلام کرد: پاپ بندیکت شانزدهم هیچ برنامه‌ای برای انتصاب جن‌گیران به منظورمبارزه با امور شیطانی ندارد.

پتروس، پایگاه اطلاع رسانی کاتولیکها هفته گذشته اعلام کرده بود که پاپ در نظر دارد تعداد انتصاب جن‌گیرها را طی سال جدید میلادی افزایش داده و نیایشی را که در زمانهای گذشته در مراسم عشای ربانی برای دورکردن شیطان وجود داشته بار دیگر در این مراسم وارد کند.

این نیایش برای سنت مایکل ارشانگل انجام می‌شده که به عنوان نخستین حامی بشر درمقابل شر شناخته می‌شود.

پائولو اسکارافونی روحانی کاتولیک و مدرس دانشگاه واتیکان که مبحث شناسایی و دور کردن شیطان را تدریس می کند اظهار داشت که درحال حاضر به علت افرایش شیطان‌پرستی استفاده از مهارت جن‌گیران بسیار مورد نیاز است.

مالزی استفاده کلمه الله توسط مسیحیان را بلامانع دانست

مالزی اجازه چاپ نشریه کاتولیکی که پیشتر به علت استفاده از کلمه الله برای خداوند ممنوع شده بود را تجدید و در توضیح آن اعلام کرد: این اقدام به منظور ممانعت از رشد افراط گرایی در کشور صورت گرفته است .

دولت مالزی اوایل ماه جاری اعلام کرد که استفاده از کلمه " الله " از سوی مسیحیان مالزی برای خطاب خداوند ممنوع بوده و غیر مسلمانان نباید از این کلمه استفاده کنند. این ممنوعیت به معنای عدم انتشار هفته نامه کاتولیک " هرالد" در مالزی و عدم تجدید اجازه چاپ آن محسوب می شد چرا که بحث اصلی به علت استفاده این نشریه از کلمه " الله" در بخش مالزی زبان آن صورت گرفته بود.

این ماجرا که ممکن بود به تیره و تاز شدن روابط بین ادیان و نژادهای مالزی منتهی شده و این کشور اسلامی به نقض حقوق اقلیتهای مسیحی متهم شود معوق گذاشته شد. روزنامه های مالزی روز دوشنبه 10 دی ماه اعلام کردند که وزارت امنیت کشور اجازه چاپ نشریه " هرالد" را بدون هیچ محدودیتی تجدید کرده است.

رویترز اظهار داشت که سردبیر این هفته نامه برای ابراز نظر در این مورد در دسترس نبود اما یکی از مسئولان دفتر نشریه این گزارش را تأیید کرد.

مسلمانان مالزی 60 درصد از جمعیت 26 میلیونی کشور را تشکیل داده در حالی که اقلیتهای هندی و چینی که از ادیان هندو، سیک، بودیسم و مسیحی هستند 40 درصد دیگر جمعیت را به خود اختصاص داده اند.

مؤمنان هندو علیه پروژه لایروبی سواحل جنوب هندوستان تظاهرات کردند

هزاران نفر از مؤمنان به آئین هندو علیه طرح لایروبی کانال کشتیرانی جنوب هندوستان تظاهرات اعلام کردند این پروژه به آرایش دریایی که از سوی الهه راما ایجاد شده صدمه وارد می‌کند.

این پروژه 550 میلیون دلاری با هدف کاهش 30 ساعت از زمان عبور کشتی ها بین سواحل شرقی و غربی صورت می‌گیرد و در سال 2005 از سوی دولت مورد تصویب قرار گرفته است.  همچنین انتظار می‌رود دادگاه عالی اوایل سال آینده میلادی درباره چالشهایی که برای این پروژه به وجود آمده رأی دهد.

حدود 84 درصد از جمعیت 1/1 میلیاردی هندوستان هندو هستند و بسیاری از آنها به لایروبی این کانال 167 کیلومتری اعتراض دارند، آنها این مسیر را که از نقاط کم عمق و تپه‌های دریایی تشکیل شده"راما" نامیده‌اند. در اسطوره شناسی هندو، راما این مسیر را با کمک " هانومان" الهه ای به شکل میمون و همراهان وی ساخت تا همسرخود سیتا را که توسط راوانا، پادشاه دیو صفت ربوده شده بود نجات دهد.

در ماه سپتامبر گزارشی منتشر شد که طی آن باستان شناسان دولتی اظهار داشتند که پل راما به واسطه امواج رسوب گذاری چندین هزاره شکل گرفته‌است و مسئله لایروبی را نمی توان تنها به علت متون اسطوره ای معوق گذاشت. دولت نیز اظهارات باستان شناسان را نفی کرده و از دادگاه عالی هند خواسته طی سه ماه موضعگیری حقوقی خود را درباره این مسیر اعلام کند.

نصب بزرگترین مجسمه آئین دائو در مالزی به تعویق افتاد

تأخیر در نصب بزرگترین مجسمه الهه دریا برای پیروان آئین دائو به جنجال بر سر مسائل دینی و آزادی دینی در مالزی انجامید.
مجسمه مازو که در هنگ‌کنگ به "تیان هو" شهرت دارد قرار بود در دهکده کودات در جزیره بورنئو مالزی مستقر شود که تا کنون تنها سکوی آن نصب شده است و خود مجسمه 200 کیلومتر دورتر در شهر بندری کوتا کینابالو به سرمی‌برد.

مقامات محلی در سال 2005 ساخت این مجسمه را تصویب کردند اما مقامات ایالتی ساخت آن را متوقف و اعلام کردند که ساخت چنین مجسمه‌ای به ارزشهای مسلمانان اهانت می‌کند.

یکی از ماهیگیران محلی که پیرو آئین دائو است گفت : ما می‌خواهیم مجسه الهه مازو نصب شود تا هنگامی ‌که در دریا به‌سر می‌بریم از ما حمایت کند.

مفتی ایالت صباح که قرار است این مجسمه در آن ایالت نصب شود طی فتوایی اعلام کرده ‌است که نزدیکی این مجسمه به مسجد اهانت‌آمیز است.

حدود 60 درصد از جمعیت 27 میلیونی مالزی مسلمانان هستند. در این میان 25 درصد جمعیت را چینی‌ها و 10 درصد جمعیت را هندی‌ها تشکیل می دهند که اکثر هندی ها مسیحی هستند.

کاردینال واتیکان نیایش برای قربانیان سوء‌استفاده‌های کشیشها را خواستار شد

رئیس کنگره نظارت بر روحانیان واتیکان خواستار برگزاری مراسم نیایش ویژه در سراسر جهان برای قربانیان سوء‌استفاده‌های جنسی توسط کشیشها شد.

کاردینال کلودیو هیومز طی مصاحبه ای که در روزنامه آسرواتره رومانو منتشر شده بود از اسقفها خواسته است در منطقه سراسقفی خود این ابتکار عمل را در قالب نیایشهای ویژه اجرا کنند.

این در حالی است که این روحانی کاتولیک اشاره نکرده که این ابتکار عمل باید آغاز شود. هیومز که ریاست سازمان نظارت بر کشیشهای سراسر دنیا را برعهده دارد گفت: از آنجا که همه ما گناهکارهستیم همواره مشکلاتی به وجود می‌آیند.

بسیاری از مناطق سراسقفی سراسر دنیا بویژه در ایالات متحده طی چند سال گذشته رسوایی‌های را به بارآوردند.

هیومز گفت: واضح است که همواره باید به خاطر داشته باشیم که تنها بخش کوچکی از روحانیان در این وضع قرار گرفته‌اند و به طور کلی می‌توان گفت که تعداد کشیشهایی که درگیر مشکلات اخلاقی شده‌اند به یک درصد نیز نمی‌رسد.

کد خبر 617832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha