به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل توسلی شامگاه دیروز در نشست خبری که به مناسبت روز خبرنگار در محل سالن کنفرانس دانشگاه پیام نور استان برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید «اسماعیل هنیه» رهبر جنبش مقاومت حماس، افزود: امروز درخواست همه مسلمانان و آزادیخواهان جهان این هست که با درایت رهبر معظم انقلاب، انتقام سختی از رژیم جنایتکار و غاصب صهیونیستی گرفته شود، بنابراین همگان خواستار پاسخ سخت و کوبنده به این جنایت مبنی بر انتقام از خون مهمان شهیدمان هستیم.
رئیس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان با بیان اینکه ایران در جهان محور مقاومت شناخته میشود، ابراز امیدواری کرد: بتوانیم با تفکر، راهبرد و اندیشه معظمله، این بار شاهد وقوع اتفاقی باشیم که چیزی به نام رژیم اسرائیل در دنیا وجود نداشته باشد، چرا که این رژیم جنایتکار و کودککش بیش از ۴۰ هزار زن و کودک را بیگناه به خاک و خون کشیده و باید انتقام سختی از استکبار جهانی گرفته شود تا همانند عملیات وعده صادق و طوفان الاقصی باعث خوشحالی تمام مسلمانان و آزادی خواهان دنیا شود.
ایران عمود خیمه کربلا پیش از ظهور
وی تاکید کرد: ایران کشور امام زمان (عج) بوده و مردمان آن، سربازان امام زمان (عج) خواهند بود، این کشور عمود خیمه عاشورا قبل از ظهور بوده و پرچم انقلاب توسط رهبر معظم انقلاب به امام زمان (عج) داده خواهد شد.
توسلی نامگذاری روز خبرنگار به علت شهادت «محمود صارمی» را میمون و خجسته دانست و ادامه داد: این شهید والامقام فردی نخبه، دانشگاهی، جهادی، انقلابی و حزب اللهی بود که علاوه بر حضور در جبهههای حق علیه باطل، در مزار شریف به عنوان خبرنگار سیاسی حضور یافت تا اینکه به شهادت رسید.
وی اظهار کرد: در کنار یاد و خاطره شهدای عرصه خبر همچون شهید صارمی و ذوالفقاری، بر خود لازم میدانیم نام و یاد خبرنگاران شهید مظلوم فلسطین و غزه را هم گرامی بداریم که با خون خود، مظلومیت مردمان خویش را روایت میکنند.
رئیس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان با بیان اینکه کار خبرنگاری خطیر، سنگین و مهم است، ادامه داد: خداوند در قرآن به قلم و نگارش آنکه بیانگر اهمیت جایگاه رسالت خبرنگاری است، قسم یاد کرده، بنابراین خبرنگاران باید در کنار ارکان اصلی خبر که صحت، روشنی، دقت و سرعت است عدالت و شجاعت را سرلوحه کار قرار داده و با نقد منصفانه، مطالبهگری کنند.
وی با بیان اینکه انسان در محضر خداست و باید با نگاه توحیدی با هدف خدمت به مردم و توسعه منطقه، خبرنگاران مسیر را ادامه دهند، افزود: بروزرسانی علم خبرنگاران مبنی بر آشنایی به زبان انگلیسی و استفاده از ابزارهای الکترونیکی مدرن و هوش مصنوعی برای ارتباط با دنیا از ملزومات یک خبرنگار موفق و برجسته است.
توسلی در ادامه با بیان اینکه این دانشگاه همراه با مراکز ۱۰ گانه خود در سراسر سیستان و بلوچستان همراه و همگام با رسانهها است، تاکید کرد: دانشگاه پیام نور به عنوان بزرگترین دانشگاه دولتی استان دارای ۱۰ هزار دانشجو بوده که انتظار از این حیث ارتباط بیشتر اصحاب رسانه با دانشگاهها برای بهرهبندی از ظرفیت نخبگان مبنی بر حل مشکلات اجتماعی و فرهنگی و همچنین داشتن عدالت است، عدالتی که به توسعه استان منجر شود.
از توسعه عدالت آموزشی تا حضور مؤثر در مشارکت حداکثری مردم پای صندوقهای رأی
وی با تاکید بر این مطلب که توسعه عدالت آموزشی را در دورترین نقاط سیستان و بلوچستان اجرایی کردهایم، ادامه داد:
همان طور که رهبر معظم انقلاب درخصوص توسعه عدالت آموزشی در مناطق دورافتاده در بیانیه گام دوم تاکید کردند، دانشگاه پیام نور با داشتن هفت مرکز در نوار مرزی شرقی کشور گام مهمی را در این راستا برداشته است.
رئیس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: سیستم آموزشی این دانشگاه به صورت مجازی، حضوری و نیمه حضوری و کتاب محور است و این مهم باعث شده تا طبق آمار اعلامی ۵۰ درصد از آمار قبولی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاههای ملی بزرگ کشور از نظر تعداد از دانشگاه پیام نور باشد، علاوه بر آن بیش از ۶۰ درصد محصلان این دانشگاه در دستگاههای اجرایی استان جذب شدهاند.
وی بیان کرد: در زمینه اشتغال و رونق مشاغل خانگی، این دانشگاه به ویژه در شهرستان سراوان، با راه اندازی کارگاه سفال بیش از ۲۰۰ دانشجوی فعال در زمینه هنرهای صنایع دستی سفال و به زودی سوزن دوزی دارد و در این زمینه علاوه بر اقدامات آموزشی و علمی، به انجام کارهای فرهنگی اجتماعی نیز روی آورده است.
توسلی برگزاری یادواره شهدا به ویژه ۱۵ شهید دانشجوی دانشگاه پیام نور، مشارکت در برگزاری هر چه باشکوهتر مراسم پذیرایی از زوار اربعین و برپایی موکبهای پذیرایی، دیدار با خانواده شهدا، همدردی با سیل زدگان جنوب استان و حضور در این مناطق، اعزام دانشجویان به راهیان نور، مشارکت گسترده در انتخابات مبنی بر حضور حداکثری مردم پای صندوقهای رأی و امیدآفرینی و هم چنین اعزام دانشجویان به عتبات عالیات را از دیگر اقدامات دانست و گفت: در راستای شعار سال مبنی بر مشارکت مردم، به سمت کارهای سخت و نشدنی گام برمیداریم.
از انتقاد اصحاب رسانه مبنی بر استخدامیهای فامیلی تا مخالفت دانشجویان برای واگذاری املاک دانشگاه
وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر استخدامیهای فامیلی در دانشگاه پیام نور در سالهای گذشته، تاکید کرد: به عنوان اصحاب رسانه باید زودتر از این تاریخ به موضوع ورود میکردید تا مانع چنین استخدامهایی میشدید، باید از دستگاههای نظارتی و دیوان محاسبات تقاضای ورود به این مسئله را میکردید که چرا در یک سازمان، ارگان و نهاد از یک خانواده تعداد زیادی بستگان درجه باید استخدام و جای افراد متخصص و توانمند را اشغال کنند، اگرچه در یک سال و نیم اخیر با آغاز فعالیت و روی کار آمدن در سمت رئیس دانشگاه پیام نور استان مانع از انجام چنین استخدامهایی شدیم به گونهای که در بازه زمانی ذکر شده سه تن از خانواده شهدا در دانشگاه از ردیف استخدامی بهرهمند شده و این روند به جای قوم گرایی و طایفه گرایی همچنان در دستور کار قرار دارد.
رئیس دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر انتشار خبری در فضای مجازی با عنوان واگذاری املاک دانشگاه پیام نور استان و گلایه دانشجویان از چنین تصمیمی، افزود: تقاضای املاک این دانشگاه در حالی است که سال گذشته ۳۰ درصد افزایش جذب دانشجویان را داشتهایم و این روند تداوم دارد، بنابراین از آنجایی که به دنبال رشد و توسعه دانشگاه پیام نور هستیم تا زمانی که در این پُست ایفای نقش کرده چنین اجازهای نخواهیم داد، چرا که عمده بودجه دانشگاه پیام نور از طریق شهریه دانشجویان تأمین میشود و این املاک نیز عمدتاً وقفی و توسط خیران است.
وی رشد دانشگاه پیام نور در یک سال و نیم اخیر را مرهون حمایتهای استاندار و معاون سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان و نگاه ویژه نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: از رئیس جمهور منتخب مردم در دولت چهاردهم خواستار این هستیم که به دانشگاه پیام نور این استان که سبب توسعه عدالت مرزی در این استان و پذیرش دانشجوی صد در صد بومی نگاه ویژه داشته باشند و با توجه به پذیرش دانشجویان بومی با سایر نقاط قائل شده، و با توجه به مخالفت دانشجویان که این روزها بابت انعکاس چنین مطلبی در فضای مجازی ابراز گلایه کرده، حتماً این موضوع این نکته باید مدنظر قرار گیرد که نباید توسعه یک دانشگاه منجر به حذف یا ضعف دانشگاه دیگر شود.
امام حسین (ع) محور وحدت و انسجام اسلامی است
دبیر ستاد کشوری گرامیداشت نخستین قیام به خونخواهی امام حسین (ع) و مسؤول دفتر نهاد رهبری دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه بازخوانی نخستین قیام به خونخواهی امام حسین علیه السلام محور وحدت و انسجام اسلامی است، گفت: این قیام یکی از افتخارات بزرگ و بی نظیریست که در اوج حکومت یزید صورت گرفت و از آن به عنوان یکی از عناصر اصلی در گسترش وحدت و انسجام اسلامی همانند اجتماع بزرگ اربعین یاد میشود.
حجتالاسلام محمدباقر حیدری نسب با بیان اینکه یکی از فضائل و افتخارات مردم سیستان ایستادگی در مقابل سب و لعن امیرالمومنین (ع) در دوران حکومت بنی امیه است، بیان کرد: ایستادگی مردمان این دیار در اوج حکومت خلفای بنی امیه با وجود دوری مسافت نشانه بصیرت و اعتقاد راسخ به دوستی اهل بیت (ع) بوده و اعتراض به شهادت امام حسین علیه السلام امتداد همین اعتقاد و باور است.
وی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب توجه ویژهای به گرامیداشت نخستین قیام دارند، تاکید کرد: قیام مردم سیستان به خونخواهی امام حسین (ع) باید به صورت ملی و جهانی مطرح شود چرا که خود واقعه و هم موضوع خونخواهی امام حسین علیه السلام از موضوعات هویت بخش و جریان ساز است.
مسؤول دفتر نهاد رهبری دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با توجه به موقعیت حساس منطقهای که سیستان تاریخی در آن واقع شده و بخشی از سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان را در بر میگیرد، ثبت این قیام در ایجاد وحدت مردم و منطقه اثرگذار بود، در این راستا از سال ۸۹ تا ۱۴۰۰ همه ساله، ویژه برنامه این قیام در سیستان برگزار شده است.
وی اضافه کرد: سال ۱۴۰۱ نیز در ۱۷ نقطه کشور و افغانستان این مراسم برگزار و سال گذاشته هم در ۴۰ نقطه ایران و پنج شهر افغانستان برگزار شد، امسال نیز آئین بزرگداشت این قیام در ۶۰ نقطه شهری و روستایی و چهار کشور از جمله افغانستان و پاکستان اجرا شد.
حیدری بیان کرد: با نگاه به اهمیت این موضوع اندیشکده ۲۵ محرم در دفتر نهاد رهبری دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان تأسیس شده تا از اندیشههای اساتید دانشگاههای استان در تقویت آن استفاده کرد.
اهمیت فعالیت نمایندگان تشکلها و دبیران انجمنهای علمی در فضای دانشجویی
مدیر فرهنگی دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه در خصوص اهمیت فعالیت نمایندگان تشکلها و دبیران انجمنهای علمی در فضای دانشجویی و همچنین به تأثیر فعالیتهای دانشجویی در پیشرفت فضای علمی دانشگاه پرداخت و ادامه داد: دانشجویان فعال در این عرصه دارای مهارت کارِ گروهی، مهارت تبدیل ایده به عمل و مهارت هماندیشی و آزاداندیشی داشته وچنین توانمندیها و مهارتهایی است که خروجی دانشگاهها را در عمل شایستهتر و توانمندتر میسازد.
طیبه سالاری با بیان اینکه حضور پرشور در عرصه انتخابات و به کارگیری از تمام ظرفیت برای روشنگری مردم با حضور در میادین، بوستانها و محلات از برنامههای کانون فرهنگی دانشگاه به شمار میرود، گفت: در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برنامههای خوبی اجرا شده که حضور دو شهید گمنام، نام گذاری ساختمانهای دانشگاه به نام شهدا حتی نام گذاری یک مکان ورزشی در سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور در تهران به نام شهید براهویی دانشجوی رشته تربیت بدنی از شهدای دانشگاه پیام نور سیستان و بلوچستان، ورود در مباحث جمعیت و فرزندآوری، برگزاری ازدواج دانشجویی پس از سالها برای اولین بار، را تنها بخش از اقدامات انجام شده در یک سال گذشته دانست.
نظر شما