به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد خبری نخستین جایزه جشن بزرگ داستان انقلاب، مصطفی خرامان - داستاننویس - عدم جذابیت داستانهای انقلاب را غیرواقعی بودن شخصیتهای داستانی دانست و گفت: زمانی مخاطب با اثر ارتباطی تنگانگ برقرار میکند که شخصیتهای داستان واقعی و ملموس باشند.
وی تاکید کرد: برخی از آثار ادبیات انقلاب با پردازش شخصیتهای آسمانی و غیرواقعی باعث قطع ارتباط خواننده با اثر شدهاند.
این نویسنده کودک و نوجوان ادامه داد: باید جریانی را با عزم ملی و کمک همه ایجاد کرد تا ادبیات انقلاب واقعا شکوفا شود چون اگر این آثار با موضوعات تکراری همچنان منتشر شوند، سبب مهجور ماندن ادبیات انقلاب میشود.
خرامان تحمیل شدن ادبیات دفاع مقدس را بر ادبیات انقلاب درست ندانست و تصریح کرد: انقلاب و دفاع مقدس دو مقوله جدا از هم هستند که در آن ساختار، وقایع و اتفاقات با هم کاملا متفاوت است و طبیعی است که هیچ کدام نمیتوانند جای همدیگر را بگیرند.
وی افزود: آنچه مشخص است اینکه وسعت دفاع مقدس بیشتر بوده و این وسعت سبب شده تا نویسندگان بیشتر تحت تاثیر دفاع مقدس قرار بگیرند.
خرامان خاطرنشان کرد: باید بتوان فضای قبل از انقلاب را ترسیم کرد تا محسنات انقلاب بیشتر جلوه کند. اگر در انقلاب فقط به نقش آدمهای مثبت توجه شود، درواقع همه واقعیات انقلاب را نگفتهایم.
نظر شما