۲۲ دی ۱۳۸۶، ۱۴:۴۳

به علت هزینه بالای تولید؛ حضور کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی خیالپردازی است

به علت هزینه بالای تولید؛ حضور کالاهای ایرانی در بازارهای جهانی خیالپردازی است

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: دستیابی به برند مشهور و حضور در بازارهای جهانی با توجه به هزینه بالای تولید در کشورمان خیالپردازی بیش نیست، بنابراین باید برای رسیدن به اهداف ناشی از ایجاد برند اقدامات کوتاه مدت و زمینه سازی‌های لازم انجام گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در دومین روز از برپایی کنفرانس بین‌المللی برند به بررسی تاثیر برند در توانمندسازی بنگاه‌های اقتصادی برای حضور در بازارهای جهانی پرداخت.

دکتر محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی ایران در این خصوص اظهار کرد: در بحث اثر برند و وفاداری به نشان معمولاً دو نگرش یاد و اثر - متباین در ادبیات اقتصادی سازماندهی برند - مطرح است.

وی افزود: یک اثر آن در تغییر کالا و به هم خوردن یکسانی کالا در بازار رقابتی است و به این جهت امکان به وجود آمدن حاشیه قیمتی برای دارندگان برند فراهم می‌شود، به این ترتیب در کنار بخش تبلیغات، بخش برند نیز مطرح می‌شود.

وی یکی از مهمترین تاثیرات برند در بازار را کاهش هزینه‌های مبادله و نیز صرفه‌جویی اقتصادی برشمرد و افزود: در زمانی که وفاداری به کالاها از سوی مصرف کنندگان مطرح شد، تفاوت قیمت‌هایی که ناشی از وجود برند بود افزایش یافت و این تفاوت تا 45 درصد بویژه در مورد محصولات دارویی که به اطلاعات بیشتری نیاز دارند، نیز مشاهده می‌شود.

به گفته وی تفاوت قیمت داروهای ژنریک در کشورمان ما را به سوی تولید داخل برای مقابله با تولیدات خارجی واداشته است، اما در عمل مصرف کنندگان در پی داروی قاچاق رفتند چراکه به دلیل اعتمادی که نسبت به برند شکل گرفته بود، حتی مصرف کننده را به پرداخت قیمت بالاتر متقاعد کرد.

نهاوندیان خاطرنشان کرد: اعتمادسازی از طریق برند در کنار بالا بودن مطلوبیت کالا نقش موثری در تقویت بازارها دارد.

وی افزود: البته در بسیاری از موارد مطلوبیت کالا محدود به مطلوبیت فیزیکی آن نیست، بلکه ارضای روحی سهم بیشتری دارد.

رئیس اتاق ایران گفت: علاوه بر تاثیر برند در ساختار بازار و نیز تمایل مصرف کنندگان به کیفیت کالا، تصویر ذهنی مصرف کننده از برند نیز دارای اهمیت است.

وی تاکید کرد: یکی از نتایج مهم برندسازی تاکید بر کیفیت است، بنابراین چنانچه بر روی تولید با کیفیت تلاش نشود، از سرمایه‌گذاری در مورد برند نیز نتیجه ای حاصل نمی‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه کیفیت، برند را نگهبانی می‌کند، بر لزوم مدیریت چرخه عرضه و تولید و استفاده برند تاکید کرد و گفت: در بحث ایجاد برند باید به موضوع سیاستگذاری، تصمیم‌گیری و اقدام لحظه‌ای توجه کنیم، چرا که با اتخاذ تصمیمات لحظه‌ای در فضای رقابت جهانی تلاش بی نتیجه‌ای خواهیم داشت.

نهاوندیان همچنین ضرورت نگاه بلند مدت در خصوص تعریف برندهای تجاری را یادآور شد و افزود: استفاده از برند امکان دسترسی به سود ناشی از وفاداری مشتریان به برند را فراهم می‌کند، بنابراین در آغاز راه توجه به برندها قبل از هر چیز باید ورود به زنجیره‌های عرضه جهانی را تجربه کنیم.

رئیس اتاق ایران ادامه داد: مشارکت و استفاده از تجربیات سایر کشورها در مورد برند از اهمیت بالایی برای بنگاه‌های تولیدی کشورمان برخوردار است، از این رو آموختن تجربیات برندهای دیگر برای حضور در بازارهای جهانی به عنوان گام نخست باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تصریح کرد:‌ دستیابی به برند مشهور و حضور در بازارهای جهانی با هزینه بالای تولید خیالپردازی بیش نیست، بنابراین باید برای رسیدن به اهداف ناشی از ایجاد برند اقدامات کوتاه مدت و زمینه سازی‌های لازم انجام گیرد.

نهاوندیان توصیه کرد که صادرکنندگان کشورمان تنها در فکر تاسیس یک شعبه در کشورهای هدف نباشند، بلکه اعطای نمایندگی را در برنامه‌های خود قرار دهند.

وی افزود: در شرایط فعلی برندی ارزشمند تر از نام ایران نداریم، اما گاهی وفاداری به این نام هم رعایت نمی‌شود که نمونه بارز آن اتفاقی بود که در بازار کشورهای مشترک المنافع شوروی سابق CIS با عرضه کالای بسیار بی کیفیت با نام کالای ایرانی انجام گرفت و موجب از بین رفتن رغبت به کالای ایرانی شد.

نهاوندیان عنوان کرد: بنابراین تشکل‌های صادراتی باید نظام کاری منسجمی برای حضور برندهای خود در بازارهای صادراتی داشته باشند.

رئیس اتاق ایران همچنین بزرگترین سرمایه‌گذاری بلند مدت بنگاه‌های تولیدی برای حفظ بازارها و اعتماد سازی را از وظایف تشکل‌های اقتصادی بر شمرد و گفت: حضور در بازارهای بین‌المللی باید از سوی بخش خصوصی و با هدف اعتمادسازی و حفظ بازارها انجام شود و اتاق بازرگانی نیز تاسیس مراکز تجاری در بازارهای هدف را به عنوان یکی از راهکارهای توسعه حضور در فضای رقابت بین‌المللی در دستور کار قرار داده است.

در ادامه این کنفرانس، امیراحمد امیرشاهی دبیر علمی کنفرانس و عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س) در خصوص چالش برندهای ایرانی گفت: این چالش‌ها به سه قسمت درون سازمانی، بازارهای داخلی و نیز بازارهای هدف صادراتی تقسیم می‌شود.

وی عمده ترین مشکلات درون سازمانی که پیش روی برند قرار گرفته است را دیدگاه مدیران عامل و هیات مدیره واحدهای تولیدی دانست و افزود: علاوه بر تغییر نگرش مدیران برای توسعه برندسازی در کشور باید دانش مربوط به آن نیز خلق شده و برند مشتری پسند ساخته شود.

کد خبر 619876

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha