به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه ، وي گفت : در اين سخنراني سعي بر آن است تا رويكرد نشانه شناسي يا معناشناسي گفتماني در تحليل آثار يا متون مختلف كلامي و غير كلامي و به ويژه هنري، در تقابل با معني شناسي زبان شناختي ، معرفي شود.
وي افزود : بحثي كه در ادامه مطرح خواهد شد در واقع معرفي رويكردي است به چگونگي شكل گيري "معنا" هنگام خوانش يك متن. گفتني است از "معنا" و "متن" در اينجا به شكلي خاص استفاده شده است. "معنا" در مقابل " با معني" به كار مي رود كه در معني شناسي زبان شناختي استفاده شده است و صرفا به معني واژگاني و نهايتا جمله اي مي پردازد؛ در صورتي كه " معنا" در اين جا خوانش يا تعبيري است كه از يك "متن" يا " پاره متن" شكل مي گيرد. به اين ترتيب ، " متن" نيز صرفا به كلام ختم نمي شود و هر موضوعي را كه قابليت تحليل معنايي داشته باشد يا خوانش پذير باشد، در بر مي گيرد.
دكتر ساساني در پايان سخنان خود با ذكر اين كه سعي خواهد كرد تا در پرتو بررسي فيلمك انيميشن اروپا و ايتاليا از برونو بوتسوتو (Brono Buzzetto ) عناصر شكل دهنده ي معنا را بررسي و معرفي كند، گفت : بدين منوال ، معناي هر متني متاثر از چهار عامل فراگير است : 1- خود متن ؛ 2- خوانشگر متن (در مقام خواننده ، شنونده ، بيننده ، منتقد و غيره ) ؛ 3- توليد كننده ي متن ( مولف يا هنرمند)؛ و 4- بافت زماني - مكاني (اعم از بافت خرد يا بلافصل و بافت كلان كه فرهنگ) را در بر مي گيرد . همچنين به پيوستار ميان متن و بافت اشاره خواهد شد كه نشان خواهد داد، در واقع مرز بين " متن و بافت تاحدي ناروشن است. به علاوه ، بافت به نوعي در برگيرنده ي متن ، خوانشگر و توليد كننده متن است.
نظر شما