۸ اسفند ۱۳۸۲، ۱۲:۴۶

يك روانشناس در گفتگو با "مهر" :

سركوب هيجانات ، جوانان را به مصرف مواد مخدر سوق مي دهد

يك روانشناس گفت : سركوب هيجانات در كنار فقر شادي و نابرابري اقتصادي عامل گرايش جوانان به مصرف مواد مخدر و اعتياد است .

دكترحسن عشايري در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر گفت: نمي توان مسئله اعتياد و گرايش جوانان به مواد مخدر  را ساده انگاري كرد و با بيان يك عامل مشخص اين مسئله پيچيده را مورد غفلت قرار داد ،  بلكه بايد با بررسي و پژوهش بيشتر علل و ريشه هاي آن را شناخت .

وي اضافه كرد : يكي از مسائل اساسي كه موجب گرايش جوانان به اعتياد مي شود سركوب هيجانات و احساسات جوانان در خانواده واجتماع است به همين علت جوانان براي رسيدن به تعادل و آرامش سريع به مواد مخدر پناه مي برند و اين مسئله يكي از ريشه هاي اعتياد است كه ريشه در فرهنگ تاريخي ما دارد .

وي ادامه داد: استفاده از مواد مخدردر كشورهاي ديگر نيزميان جوانان و اقشار مختلف جامعه مرسوم است اما بر اساس پژوهشهاي  علمي انجام شده ، سركوب هيجانات و احساسات جوانان ويژگي خاص جامعه ماست كه متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته است .

دكتر عشايري افزود : جوانان ايران با پديده سرگرداني هيجان در كشور رو به رو هستند كه به خصوص به علت تحولات اجتماعي چند سال اخير به شدت تشديد شده است ، علاوه بر آن تبعيض و سركوب خواسته هاي جوانان و بي توجهي به خواسته هاي آنان در سن بلوغ ، بيكاري و انواع آلودگي هاي محيط و اضطرابهاي مختلف آنان را به سوي اعتياد سوق مي دهد .

وي گفت : امروز در كشور ما به طور كلي فكر كردن در همه مراكز آموزشي و پرورشي ، رسانه ها و خانواده ها تعطيل است و روزمرگي و ضعف خرد ورزي مد روزشده  است به همين علت بيشتر جوانان دچار روزمرگي و واقعيت گريزي شده اند .

وي ادامه داد : مسئله مهم ديگر نبود عدالت اجتماعي و تبعيض در پيدا كردن شغل مناسب ، مسكن و سرپناه است زيرا به جاي آنكه امتيار را به تخصص و كارايي بدهند همه امور بر محور ارتباطات انجام مي شود ، تحمل اين شرايط براي جوانان بسيار سخت است به همين علت تنگناهاي اجتماعي و نبود امنيت شغلي جوانان را به راحتي به سمت استعمال مواد مخدر كه مد روز شده سوق مي دهد .

دكتر عشايري گفت : فشارهاي مختلف روحي و رواني كه بر جوانان اعم از پسر و دختر وارد مي شود بسيار زياد است و مجموعه اين قطره هاي كوچك باعث سيل بزرگي شده كه بيشتر قشر جوان كشور را تحت تاثير قرار داده است و بايد هر چه زودتر با بررسي هاي دقيق و علمي براي اين مسئله مهم برنامه ريزي كنيم و به جاي برخوردهاي احساسي و مقطعي به يك رويكرد اساسي و فرايند مدار كه در مدت لازم جوانان را از آسيبهاي اجتماعي دور كند و به تعادل و پويايي برساند برسيم .

کد خبر 62005

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha