۲۳ دی ۱۳۸۶، ۸:۲۹

نگاهی به حاشیه‌های فرهنگ و هنر در هفته‌ای که گذشت

نگاهی به حاشیه‌های فرهنگ و هنر در هفته‌ای که گذشت

دخیل شدن همگانی، سینمای هوشمند، رابطه سینما و گاز، تقدیر از تقدیر مجلس، نظرسنجی مبهم، احیاء پیامک مرگ و ... از حاشیه‌های پررنگ فرهنگ و هنر هفته گذشته بودند.

به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته مدیر عامل فارابی و دبیر بیست و ششمین جشنواره فیلم فجر در بازدید از روند ساخت سینما آزادی از همکاری موسسه سینما شهر در ساخت این سینما تقدیر کرد. اما این صحبت‌ها روز بعد با واکنش معاون اداری مالی حوزه هنری رو به رو و تکذیب شد.

علیرضا معینی‌بخش‌ در این خصوص گفت : "گرچه همکاری سینما شهر در بازسازی سینماهای استانی حوزه قابل تقدیر است، اما سینما آزادی تنها به کوشش حوزه هنری و با مشارکت شهرداری تهران ساخته شده و بر اساس تفاهمنامه بین این دو نهاد برنامه‌ریزی‌های آن در این دو سازمان انجام می‌شود."

معاون اداری و مالی حوزه هنری افزود: "بر اساس این تفاهمنامه، مدیریت بخش فرهنگی مجتمع فرهنگی سینمایی آزادی بر عهده حوزه هنری قرار گرفته و تنها این سازمان تصمیم می‌گیرد که چگونه برنامه‌های این مرکز فرهنگی و هنری را مدیریت کند. در اداره بخش فرهنگی سینما آزادی‌ تابع مدیریت گروهی متشکل از هنرمندان و مسئولان حوزه هنری خواهیم بود."

به نظر می آید سینما آزادی پس از 10 سال رکود و رسیدن به روزهای بازگشایی مدعیان زیادی پیدا کرده و همه خواستار دخیل شدن در انجام این مهم هستند. 



این سینمای هوشمند تا 20 روز دیگر بازگشایی می‌شود

* در همین دیدار مدیر عامل شرکت توسعه فضاهای فرهنگی شهرداری تهران هم حرف‌های جالبی بر زبان آورد. اکبر تشکری‌نیا تأکید شهردار تهران را در احیاء این سینما حیاتی دانست و درباره کارآیی‌های امکانات جدید سینما آزادی گفت: "ساختمان سینما آزادی صد درصد هوشمند و از نظر صوتی، تصویری، درجه حرارت و ... تحت کنترل است. حتی اگر سالن چهار ساعت هم پر باشد، تغییری در دمای آن ایجاد نمی‌شود."

ورود یک ساختمان سینمایی هوشمند را به عرصه فرهنگ کشور خیر مقدم می گوییم و امیدواریم هوشمندی این ساختمان بتواند بر هوشمندی دیگر سینماهای این حوزه هم تأثیر مثبت بگذارد.

* بالاخره موج سرما و البته قطعی گاز به عرصه فرهنگ و هنر هم رسید. قطع گاز تعدادی از سینماهای سرگروه اکران فیلم‌های ایرانی در تهران از اتفاقات هفته گذشته بود که با اعتراض تماشاگران فیلم‌های ایرانی رو به رو شد. سینماهای آفریقا، عصر جدید، قدس، استقلال و ... که جزو سرگروههای سینمایی به شمار می‌روند و مخاطب زیادی دارند با قطعی گاز مواجه شدند.

در یکی از سالن‌ها افت فشار موجب شد گاز سینما از سوی دست‌اندرکاران سالن قطع شود که با سردی هوای سالن و اعتراض تماشاگران، مسئولان تصمیم گرفتند گاز سینما را به طور مجدد وصل کنند. اما در ادامه علمک گاز از سوی شرکت گاز منطقه برداشته شد!

* مجلس شورای اسلامی با حضور مدیران شبکه تهران و عوامل سازنده مجموعه "شکرانه" از تولید و پخش این مجموعه قدردانی کرد. این تقدیر دیرهنگام به دعوت فراکسیون پیگیری امور ایرانیان خارج از کشور انجام شد که در نوع خود واکنشی جالب است. دکتر ریاض رئیس این فراکسیون هم گفته: "یکی از اثربخش‌ترین مسیرهای تقرب بین ملت‌ها و دولت مسیر فرهنگی است. "شکرانه" یکی از شاخص‌ترین نمونه های این موضوع است که می‌تواند باعث تحکیم مشترکات بین ملل شود"!

به نظر می‌آید عوامل سازنده مجموعه "شکرانه" هم با چنین مجالس تقدیر فرمایشی به نوعی تلاش می‌کنند زخم توفیق پیدا نکردن در رابطه با مخاطب را التیام بخشند. با ذکر این نکته که با گذشت چند ماه از پخش مجموعه در ماه رمضان که حتی مخاطب پیگیر تلویزیون هم به زحمت می‌تواند این مجموعه اثرگذار را به خاطر بیاورد، تقدیر نهادی همچون مجلس جای تقدیر دارد!

* باز هم نتایج یک نظرسنجی جدید از سوی روابط عمومی صدا و سیما منتشر شده که مغشوش بودن آن به نوعی اعتبارش را زیر سئوال می‌برد. این مرکز بر اساس آخرین نظرسنجی از شهروندان تهرانی اعلام کرد مجموعه‌های "بیصدا فریاد کن"، "ساعت شنی" و "شهریار"  به ترتیب پربیننده‌ترین و رضایت‌بخش‌ترین برنامه‌های تلویزیون در هفته سوم آذرماه شدند.

مجموعه "چارخونه" هم دارای بیشترین مخاطب و "هشدار برای کبرا 11" و "بدون شرح" هم در مرتبه‌های بعدی قرار گرفتند. معلوم نیست تفاوت پربیننده با بیشترین مخاطب در این نظرسنجی چیست؟ قضاوت درباره جالی خالی "روزگار قریب" و دیگر ابهام‌های این نظرسنجی را به خواننده این مطلب واگذار می کنیم.

* چیستا یثربی، نویسنده و کارگردان تئاتر سه‌شنبه به دلیل بروز مشکلات حاد در دستگاه تنفسی در بیمارستان بستری شد. وی تحت مراقبت‌های ویژه پزشکان معالج قرار گرفت و به گفته یکی از اعضاء خانواده‌اش روز چهارشنبه برای انجام سایر مراحل درمانی به بیمارستانی دیگر منتقل شد.

نکته حاشیه ای احیا شدن دوباره پیامک‌های مرگ در خصوص این هنرمند بود. روز جمعه پیامک‌هایی بین اهالی تئاتر رد و بدل شد که یثربی هنگام انتقال به بیمارستان دوم به کما رفته و در وضعیتی وخیم به سر می‌برد و درخوست دعا برای شفای او! اما خانواده او اعلام کردند حال وی تا حد زیادی بهبود یافته و در حال حاضر در استراحت مطلق بسر می‌برد و از بیمارستان مرخص شده است. یکبار دیگر باید یادآور شویم که این شوخی‌های انتحاری چه هدفی را پی می‌گیرد؟

* بالاخره مجموعه طنز "چارخونه" هم به خانه پایانی رسید تا ... طراحی چگونگی رسیدن این مجموعه به منزل پایانی طوری بود که حتی علاقمندان و پیگیران آن هم به بی مقدمه بودن دو قسمت پایانی تأکید کردند. اینکه رفتن سراغ آرزوهای فراموش شده دغدغه‌ای است که نه در دهان و نه در ذهن کاراکترهای مجموعه نمی‌گنجد. طبق رسمی مألوف هم قسمت پایانی به پشت صحنه مجموعه اختصاص یافت که فقط با حجم موسیقی حزن‌انگیز و اسلوموشن فضای اجباری و غمناک خداحافظی را تداعی می‌کرد.

* نویسنده و کارگردان "غیرمنتظره" در گفتگوی اخیر خود به نکاتی خاص و جالب اشاره کرده است: "من همیشه به عنوان شخصی که با جوانان و جامعه در ارتباطم، زودتر پی به مشکلات آنها می‌برم. با توجه به حرفه‌ام با خیلی از مشکلات و مسائل جوانان زودتر مواجه می‌شوم. هشت سال پیش فیلمنامه "دایره گچی ایرانی" را نوشتم که فیلم "شهرت" بر اساس آن ساخته شد. این فیلم به دلایلی به نمایش درنیامد، اما پس از گذشت سال‌ها مجموعه تلویزیونی "ساعت شنی" با همین موضوع در حال پخش است. یا در فیلم "اتانازی" من مسئله‌ای را بازگو کردم که حالا در "حلقه سبز" به آن پرداخته شده است."!

* جو انتخابات نمایندگان هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی به عرصه فرهنگ و هنر هم کشیده شد. شنیده‌ها از حضور سینماگران در عرصه انتخابات افراد زیادی را شامل می‌شود، ولی تا کنون حضور داریوش ارجمند و نادر طالب‌زاده به نظر قطعی‌تر می‌آید.

کد خبر 620132

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha