امیر منصور برقعی در گفتگو با مهر در پاسخ به این پرسش که آیا بودجه دارای کسری پنهان است، گفت: چنین نیست، زیرا بستن بودجه با کسری غلط است.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه بنای بستن بودجه نباید با کسری باشد، افزود: اگر ارقام منظور شده در لایحه با کسری مواجه باشد، یعنی احتیاج به منابع بیشتری در بودجه باشد، این منابع در نظر گرفته می شود.
وی با تاکید بر اینکه در لایحه بودجه سال آینده کسری پنهان وجود ندارد، اظهارداشت: باید اعداد کلان را در نظر گرفت و با محاسبه ای ساده می توان فهمید که لایحه بودجه سال آتی دارای کسری پنهان نیست.
برخی کارشناسان مسایل اقتصادی معتقدند که همواره در نظام بودجهریزی ایران درآمدها بیشتر از واقعیتها تخمین زده میشود و هزینهها به تبعیت از سطح درآمد نفتی مستقل از نیازها و ظرفیت جذب در نظر گرفته میشود و به همین خاطر کسری بودجه پنهان و آشکار مثل هنجاری مزمن دامنگیر اقتصاد است.
به گزارش مهر، لایحه بودجه سال 87 کل کشور با 105 هزار و 861 میلیارد ریال کسری تراز عملیاتی مواجه است. تراز عملیاتی بودجه از کسر درآمدهای حقیقی که درآمدهای نفتی شامل آن نمی شود، با پرداختهای هزینه ای ( جاری) بدست می آید.
در لایحه پیشنهادی دولت به مجلس برای سال 87 تراز عملیاتی بودجه با 105 هزار و 861 میلیارد ریال کسری مواجه است.
در لایحه بودجه پیشنهادی دولت به مجلس برای سال 86 هم 92 هزار و 875 میلیارد ریال تراز عملیاتی منفی بودجهای مشاهده شد که مجلس این رقم را در نهایت به 88 هزار و 71 میلیارد ریال کاهش داد.
در برنامه چهارم توسعه پیش بینی شده است که تراز منفی عملیاتی بودجه در پایان سال 88 به صفر برسد.
نظر شما