حبیب الله شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر در بیرجند، تثبیت شنهای روان را یکی از کارهای مهم منابع طبیعی عنوان کرد و افزود: در این راستا 22 کانون بحران با 880 هزار هکتار وسعت در این استان شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه نهبندان با دارا بودن هفت کانون بیشترین حالت بحرانی فرسایش خاک را دارد، اظهارداشت: در حال حاضر بیش از یک میلیون 900 هزار هکتار از اراضی این استان تحت فرسایش بادی است.
شریفی همچنین اراضی در معرض فرسایش بادی خراسان جنوبی را پنج میلیون هکتار معادل 50 درصد وسعت این استان اعلام کرد و اذعان داشت: عرصه های بیابانی این استان دو میلیون و 906 هزار هکتار است که 23 درصد مساحت این استان را به خود اختصاص داده است.
وی خراسان جنوبی را ششمین استان بیابانی از بین 17 استان بیابانی کشور عنوان و خاطرنشان کرد: بیش از 95 درصد مساحت خراسان جنوبی را عرصه منابع طبیعی فرا گرفته است.
شریفی با اشاره به اینکه مراتع خراسان جنوبی با توان 625 هزارتن علوفه خشک قابل بهره برداری مجاز، جوابگوی نیاز دامی یک میلیون 300 واحد دامی استان است، تصریح کرد: این در حالی است که میزان دام موجود در خراسان جنوبی 2/8 میلیون واحد دامی است.
وی ممیزی انجام شده در مراتع خراسان جنوبی را سه میلیون و 900 هزار هکتار عنوان نمود و اذعان داشت: تا کنون 9 هزار و 422 فقره پروانه چرا برای بهره برداری 16 هزار و 500 خانوار صادر شده است.
مدیرکل منابع طبیعی خراسان جنوبی با بیان اینکه بالغ بر 606 هزار هکتار از مساحت این استان را جنگل است، یادآورشد: جنگل های استان از نوع ایران تورانی و از گونه های بنه، بادمشک و ارغوان هستند.
نظر شما