به گزارش خبرگزاری مهر، در این مراسم که 19 دی برگزار شد، محمد صادق تاروردی معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی، سعید معیدفر رئیس انجمن جامعه شناسی ایران و سعید پورعلی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی به ایراد سخنرانی پرداختند.
دکتر محمد صادق تاروردی در ابتدای مراسم گفت: داشتن زبان مشترک در علم بسیار مهم است. این مهم در علوم پایه با استانداردسازی مفاهیم انجام می شود و همچون علائم رانندگی که در تمام دنیا همانندسازی شده و کار را راحت می کند، مقوله استانداردسازی باعث همفکری می شود لذا علوم پایه کمتر با این مشکل مواجه است.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی افزود: استانداردسازی در رشته های علوم انسانی مشکل تر از رشته های فنی مهندسی است زیرا در رشته های فنی می توانیم به کمک فرمول، نرم افزارها و طراحی الگو از طریق رایانه به یک طرح استاندارد رسیده و به پیش بینی امور بپردازیم اما در علوم اجتماعی کار بسیار پیچیده است زیرا افراد جامعه هر کدام فکر خاصی دارند و تقسیم بندی آنها کار مشکلی است.
تاروردی اضافه کرد: هدف من از این گفته ها این است که بگویم انتشار کتاب "کندوکاوهایی در باورها و نگرشهای جامعه ایرانی" که حاوی پرسشنامه های ایسپا در بخشهای مختلف فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و چکیده گزارشهای آنها است در جهت استاندارد کردن مفاهیم تخصصی این حوزه انجام شده و کار پسندیده ای است.
وی افزود: کوچکترین تغییری در عبارات پرسشنامه باعث تغییر در جوابها خواهد شد بنابراین برای جلوگیری از این سوگیری ها، استانداردسازی پرسشنامه ها امری مهم و حیاتی است.
دکتر تاروردی ادامه داد: انتشار این اطلاعات فرصت را به محققان می دهد تا با تحلیل این نتایج به اهداف بهتری برسند، به علاوه می توانیم با کمک دیتاهای انتشار یافته و با نگارش مقالات حتی در نشریات بین المللی موجب شکل گیری ارتباطی مثبت و فعالانه با دنیا شویم.
سپس دکتر سعید معیدفر رئیس انجمن جامعه شناسی ایران نیز گفت: در عصری هستیم که علم یکی از مولفه های اصلی قدرت محسوب می شود. دانش جانشین سلاح شده است و کشورهایی که دارای موقعیت های متمایز اطلاعاتی هستند می توانند در همه زمینه ها فناوری داشته و بر اساس آن فرمانروایی کنند.
وی اضافه کرد: دنیای امروز که عصر اطلاعات نامگذاری شده از نقاط عطف تاریخ بشر بوده و بسیار حساس است، هر چند در گذشته هم اطلاعات دارای ارزش بود لکن امروز اهمیت آن بسیار بیشتر است، به علاوه در گذشته نگهداری اطلاعات اهمیت داشت اما امروز برعکس انتشار گسترده آنها مهم است و تولید قدرت و شهرت می کند.
معید فر افزود: بدون داشتن اطلاعات نمی توانیم حضور علمی داشته باشیم و انتشار مقالات علمی و ثبت و ضبط آنها بسیار مهم است. حتی ارتقای اساتید در دانشگاه ها منوط به داشتن مقالات ICI است و این امر حاکی از اهمیت عرضه و مبادله اطلاعات در دنیای امروز است.
رئیس انجمن جامعه شناسی ایران در ادامه گفت: مبادله اطلاعات و علم یکی از خلاهای موجود در جامعه است که نقص بسیار رایج و فراگیری است به گونه ای که حتی مبادله اطلاعات در جمع دانشجویان، اساتید و دستگاه های اجرایی بسیار دشوار و گاه ناممکن است، لذا این کار ایسپا در نشر اطلاعات بسیار کار ارزشمندی است.
استاد دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: هر چه میزان نشر اطلاعات بیشتر باشد بیشتر موجب رونق دموکراسی و آزادی می شود بنابراین هم تولید و هم مبادله اطلاعات باید تقویت شوند.
سعید پورعلی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی به عنوان آخرین سخنران این مراسم گفت: از بدو تاسیس این مرکز بحث تولید اطلاعات را بسیار جدی گرفته ایم. اگر فلسفه تاسیس مراکز پژوهشی را در ارتباط با بحث توسعه، ایجاد فضایی بدانیم که نخبگان به بحث بپردازند، ایسپا در این سالها گامهایی جدی برداشته است.
پورعلی افزود: کمک به فرایند تصمیم سازی مدیران از طریق تولید اطلاعات دست اول علمی نیز یکی دیگر از اهداف ایسپاست و این فرایند را همه کسانی که به تحکیم پایه های مردم سالاری می اندیشند پذیرفته اند.
نظر شما