به گزارش خبرگزاي مهر اين فصلنامه كه صاحب امتياز آن مؤسسه مطالعات و پژوهش هاي سياسي است در واقع همان گاهنامه « مطالعات سياسي » كه در اوايل دهه هفتاد منتشر مي شد. اين مؤسسه در سازمان دهي تازه خود ، انتشار گاه نامه پيشين را اين بار در قالب فصلنامه و با نام جديد « مطالعات تاريخي » در دستور كار خود قرار داده است .
در سرمقاله نخستين شماره اين فصلنامه آمده است :
دهه شصت كه آميخته با هشت سال دفاع و بيرون راندن دشمن از سرزمين ايران همراه بود ، به طور طبيعي فرصت هاي فراواني از پيشبرد هدف هاي انقلاب اسلامي را در كوره تجاوز حكومت عراق به كشور ايران سوزاند . از جمله آنها مطالعات و تحقيقات تاريخي بود كه اغتنام آن از پيكره فرهنگي جامعه گرفته شد . در سال 1367 ، در ميدان گاه خلوت پژوهش هاي علوم انساني ، « مؤسسة مطالعات و پژوهش هاي سياسي » با انتشار كتاب « كودتاي نوژه » پا به عرصه هستي گذاشت تا ضمن گشودن دري تازه از تاريخ معاصر ايران به روي محققان ، بخش اندكي از فرصت هاي سوخته را جبران كند . امكان دست يابي اين مؤسسه به ذخيره ارزشمند و هنگفتي از سندها و مدارك كه دامنه آن از ابتداي قرن چهاردهم شمسي تا پيروزي انقلاب اسلامي كشيده شده است ، امتيازي كم نظير بود .
امروز در كنار همرديفان پرشمار ، نخستين شماره فصلنامه مطالعات تاريخي را به دست خوانندگان مي سپاريم . همچنان كه از عناوين مقالات بر مي آيد ، علاقه فصلنامه معطوف به بررسي هاي تاريخي در دوره اي است كه از نهضت مشروطه آغاز مي گردد و تا انقلاب اسلامي ادامه مي يابد .
در فهرست مطالب شماره زمستان اين فصلنامه مي خوانيم :
سيماي خانوادگي جرج كندي يانگ ؛ طراح و فرمانده كودتاي 28 مرداد 1332 - يادداشت هاي منتشر نشده دكتر سيد حسين فاطمي - پيمان ساواك با موساد - بازخواني پرونده يك وزير : منصور روحاني - حزب زحمتكشان ملت ايران و انقلاب اسلامي - گزارش خاطره بر اساس خاطرات عزت شاهي ( مطهري ) - نقش روحانيت اصفهان در انجمن ولايتي بر اساس مندرجات روزنامه انجمن مقدس ملي اصفهان - معرفي كتاب
شايان ذكر است مدير مسئول اين فصلنامه احمد خزائي و سردبير آن هدايت الله بهبودي است .
نخستين شماره فصلنامه مطالعات تاريخي ويژه زمستان 82 با تيراژ 2500 نسخه و قيمت 2000 تومان پا به عرصه مطبوعات نهاده است .
نظر شما