به گزارش خبرگزاری مهر، احمد ابوالغیط درگفتگو با روزنامه الرای کویت و روزالیوسف مصر درباره این پرسش که بعضی طرف ها با نگرانی به روابط ایران و مصر می نگرند، گفت: ایران از دو سال یا سه سال اخیر به علت مسئله هسته ای و روابطش با کشورهای غربی از یک سو و ازسوی دیگر با جامعه بین المللی یعنی شورای امنیت، قدرت تاثیر گذار منطقه خلیج (فارس) است.
وزیرامورخارجه مصر درادامه افزود: ایران سعی کرد تا وارد مشکلات کشورهای عربی شود، ( یعنی برای حل مشکلات کشورهای عربی کمک کند) به نوعی که این روابط قدرت تاثیرگذاری بیشتری به این کشور می دهد و می تواند از این قدرت در مقابله با جهان غرب استفاده کند.
درعین حال ابوالغیط ادامه داد: ایران باید به اقدامات خود به دقت بنگرد، به ویژه به موضوع هسته ای تا اینکه به سازشی سریع با شورای امنیت و آژانس بین المللی انرژی اتمی دست یابد و همچنین سعی کند به آنچه این کشور را از خطرها حفظ می کند، برسد.
وزیرامورخارجه مصر درادامه خطاب به ایران گفت: شما نباید مشکلات عربی را وارد مسائل و روابط خود با جهان غرب و شورای امنیت بکنید و همچنین باید تلاش کنید تا به سازش عاقلانه و آرام با جامعه بین المللی از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت دست یابید چراکه اگر دراین مسائل موفق نشوید، حوادث و تحولات منفی ادامه می یابد. این تحولات بالطبع واکنش های بسیار منفی برهمه منطقه خواهد گذاشت و درنتیجه مصر برای برقراری امنیت وثبات در این منطقه تلاش می کند چراکه ثبات درآن راه رشد و توسعه را می گشاید این یک بعد قضیه است.
وزیرامورخارجه مصر درادامه درباره روابط با ایران گفت: روابط دوجانبه ما در وضعیتی ( خاص) قراردارد و سعی می کنیم ازطریق مذاکراتمان آن را پشت سربگذرانیم. و موضوع نگاه مصر به منطقه و نگاه ایران به منطقه نیز مطرح است و درخاورمیانه طرف های بزرگ ( و قدرتمندی) هستند ازجمله ایران، مصر، ترکیه و عربستان و این طرفها در منطقه تاثیرگذار هستند.
"ابوالغیط" درباره به رسمیت شناختن نفوذ ایران در منطقه، گفت: اگر ما تاثیر ایران در مسائل لبنان از جمله حزب الله را رد بکنیم، اگر ما روابط ایران را با حماس و تاثیرآن را در موضعگیری های این جنبش یا تقویت و حمایت ازآن رد کنیم، اگر ما قدرت ایران را درجنوب عراق یا درعراق به طور کلی و همچنین قدرت آن را درگفتگو با بعضی طرف های عراقی که روابط قدیمی و طولانی مدت با ایران دارند، رد کنیم نتیجه آن این است که دیدگاه مصر را در نظر نگیریم اما عکس العمل این است که باید مسئولیت مشکلات خاورمیانه درچارچوب عربی آن برعهده طرف های عربی باشد در درجه اول و اساسا نباید طرف های منطقه ای یا خارجی مسئول آن باشند.
ابوالغیط درباره اینکه مواضع مصر درقبال ایران طی دو سال گذشته تغییر کرده است، گاهی با سکوت همراه بوده گاهی با لحن تهدید آمیز و زمانی با برقراری تماس گفت: من با این توصیف موافق نیستم. بلکه روابط ما با ایران از این چهارنکته برمی خیزد. اول مسئله هسته ای که جامعه بین المللی و شورای امنیت دربرابر آن وجود دارد و باید این مسئله به نوعی حل شود که منجر به انجام توافقاتی بین طرف ها شود به طوری که به ایران اجازه استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را بدهد.
بعد دوم هم مربوط به روابط دوجانبه در چارچوبی است که علی لاریجانی ( نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی) بعد از سفرش به مصر آن را "سمبل" نامید و این سمبل تصویر خالد اسلامبولی است که بردیوار یکی ازساختمان های تهران کشیده شده است.
بعد سوم هم درباره مسائل امنیتی دو طرف است که بهتراست وارد این مسئله نشوم و نکته چهارم درباره بعد منطقه ای است. ما فعالیت های را در چارچوب منطقه ای شاهد هستیم و همچنین شاهد اهتمام مصر درچارچوب منطقه ای هستیم. نمی گوییم که به حل و فصل رسیدیم بلکه می توانیم بگوییم بایکدیگر رایزنی و تبادل رای می کنیم.
نظر شما