۲۵ دی ۱۳۸۶، ۱۸:۱۵

رونمایی ترجمه حسین ابراهیمی /

"نان و گل سرخ" روایتگر اعتصاب‌های کارگری و نابرابری‌های آمریکاست

"نان و گل سرخ" روایتگر اعتصاب‌های کارگری و نابرابری‌های آمریکاست

مراسم رونمایی "نان و گل سرخ" ترجمه شادروان حسین ابراهیمی الوند عصر امروز با حضور مهدی حجوانی، معصومه انصاریان و شهرام اقبال زاده در مرکز آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم حمیدرضا شاه آبادی مدیر انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: کتاب "نان و گل سرخ" آخرین اثر ترجمه ای ابراهیمی الوند است که از سوی کانون پرورش فکری منتشر شده است.

وی افزود: کاترین پاترسون نویسنده این رمان به روایت موضوعی در اوایل قرن بیستم در آمریکا می پردازد. این رمان در واقع با محوریت اعتصابات کارگری و اعتراض به نابرابریهای موجود در جامعه آن زمان آمریکاست. داستان از جایی آغاز می شود که گروهی از کارگران ایالت لارنس واقع در "ماساچوست" به اعتراض بر می خیزند و در این بین دچار مشکل می شوند. داستان در مجموع به روایت زندگی دو نوجوان می پردازد.

شاه آبادی درباره بستر تاریخی که موجب شکل گیری رمان شده است، افزود: در رمان ما شاهد رشد سرمایه گذاری ای هستیم که به نسبت آن وضعیت کارگران وخامت می یابد. رواج اندیشه های سوسیالیستی و شکل گیری اتحادیه های کارگری از دیگر مضامین این داستان است اما در سراسر داستان مشخص نیست کارگران چه نوع سوسیالیسمی می خواهند. انگار نوعی معنویت را در کنار مادیات خواهان هستند. به طوری که یکی از شخصیتهای داستان در جایی می گوید من فکر می کنم نان را فقط برای شکممان نمی خواهیم، ما برای بچه هایمان زیبایی می خواهیم، ما گل سرخ می خواهیم.

سپس معصومه انصاریان نویسنده و منتقد ادبیات کودک درباره این کتاب گفت: کاترین پاترسون اعتصاب را در زندگی دو نوجوان بررسی می کند. در این کتاب ضمن ارائه نمونه ای از قحطی، گرسنگی و بی عدالتی مخاطب شاهد زیبایی های زندگی نیز هست.

در ادامه مراسم مهدی حجوانی رئیس هیئت مدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان تصریح کرد: رمان تا صفحه 144 جز مقدمه ای طولانی و خسته کننده برای مخاطب چیزی ندارد و حتی گاه احساس می کنم نویسنده به واسطه ثبت خاطرات کودکی خود قدری از داستان گویی باز مانده است. در نتیجه حدس می زنم پاترسون نوعی اغوای هنری و ادبی شده است و این مسئله منجر به کشدار شدن رمان شده است.

وی افزود: همچنین نقش نوجوانان در بخشهای اولیه رمان کلیدی نیست، شاید به این خاطر که اعتصاب پیش از آنکه بر عهده قشر جوان باشد از بزرگسالان در یک جامعه سر می زند. بنابراین بعید می دانم که نوجوانان با بخشهای اولیه داستان ارتباط برقرار کنند. علاوه بر این نوعی سیستم عدالت محوری و سوسیالیسم از نوع اندیشه های (آدورنو) در اثر حاکم است. هر چند نگاه های انسانی و پرهیز از خشونت را نمی توان در اثر نادیده گرفت.

حجوانی با اشاره به فیلمنامه "روز واقعه" بهرام بیضایی تصریح کرد: در فیلمی که بر اساس متن بیضایی ساخته شد هم ما یک نوع روحانیت و معنویت خاص را در مذهب مشاهده می کنیم. همین طور در کتاب نان و گل سرخ شاهد نقش کلیدی مذهب مسیحیت هستیم.

سپس شهرام اقبال زاده آخرین منتقد این مراسم گفت: پاترسون سه سال تمام به تحقیقات میدانی برای نگارش این رمان پرداخت و این نکته ای درخور اعتناست. او می کوشد در رمان به روایت سرمایه داری آمریکا و مخالف با هر نوع جنبش رادیکال بپردازد. وی در نهایت فضایی کارگری را ترسیم می کند به دور از دموکراسی و عدالت.

وی افزود:  نام روزا و انتخاب او به عنوان شخصیت اصلی و وجه تشابه اش با نام روزا لوکزامبورگ که یکی از رهبران اتحادیه های کارگری بوده است و همچنین تناسب انتخاب این نام با گل رز نشان از هنر نویسندگی پاترسون دارد.

اقبال زاده در ادامه تصریح کرد: گل سرخ در واقع نماد مسیحیت است. او می کوشد مسیحیت را همراه با معنویت بدون واسطه ترسیم کند. نویسنده همچنین فردیت و بحرانهای طبقه فرودست اجتماعی را به خوبی می شناسد و آنها را در طول داستان به مخاطب نشان می دهد.

در این مراسم توران میرهادی، مصطفی رحماندوست، نوش آفرین انصاری، فرهاد حسن زاده و جمعی از نویسندگان و شاعران ادبیات کودک و نوجوان حضور داشتند. این مراسم با پرسش و پاسخ حاضران و منتقدان به پایان رسید.

کد خبر 622120

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha