۳۰ دی ۱۳۸۶، ۱۲:۵۹

در نه ماهه نخست امسال؛

42 هزار میلیارد ریال یارانه کالاهای اساسی پرداخت شد

42 هزار میلیارد ریال یارانه کالاهای اساسی پرداخت شد

در 9 ماهه ابتدای سالجاری حدود 42 هزار و 15 میلیارد ریال در اختیار دستگاه های مباشر قرار گرفته است که معادل با 80 درصد از یارانه کالاهای اساسی و خدمات از اعتبار مصوب است.

به گزارش خبرگزاری مهر، به استناد بند"الف" تبصره 15 پیشنهاد شده برای خرید و تبدیل گندم به آرد و نان و تامین یارانه آرد، اعتباری به مبلغ 25هزار و 62 میلیارد ریال براساس پیشنهاد وزارت بازرگانی به عنوان یارانه آرد در اختیار سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قرار گیرد.

از نقاط قوت این بند می توان به تمهیدات اندیشیده شده در خصوص تغییر شیوه پخت و حرکت به سمت احداث و توسعه نانوایی های صنعتی اشاره کرد. براساس موافقتنامه مبادله شده با شرکت بازرگانی دولتی ایران معادل یک هزار میلیارد ریال از محل کمکهای فنی اعتباری ردیف 503610 قانون بودجه به عنوان وجوه اداره شده در اختیار این بخش قرار گرفته است.

بر این اساس در نه ماهه ابتدای سال جاری، 23هزار و 859 میلیارد ریال در اختیار دستگاههای مباشر قرار گرفته شده است.

همچنین 13هزار و 7/385 میلیارد ریال برای تعیین و تامین کالاهای یارانه ای کالابرگی و غیرکالابرگی مردم و حمایت از اقشار محروم و مستضعف و هدفمند کردن یارانه ها به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های بازرگانی و رفاه به عنوان یارانه از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در اختیار دستگاههای ذیربط قرار می گیرد.

بر این اساس در نه ماهه ابتدای سال جاری 61 درصد از اعتبار مصوب یارانه کالاهای کالابرگی و غیرکالابرگی در اختیار دستگاههای مباشر قرار گرفته است.

به منظور تامین یارانه نهاده ها و عوامل تولید کشاورزی نیز اعتباری به مبلغ 8هزار و 681 میلیارد ریال براساس پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در اختیار دستگاههای ذیربط قرار می گیرد. براین اساس، در نه ماهه ابتدای سال جاری 6هزار و 510 میلیارد ریال در اختیار دستگاههای مباشر قرار گرفته است.

براساس گزارش نشریه برنامه، به منظور اجرای بند"ج" ماده 39 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اعتباری به مبلغ 2هزار و 704 میلیارد ریال براساس پیشنهادهای دستگاههای اجرایی ذیربط و تصویب شورای عالی مدیریت و برنامه ریزی اقتصادی بابت مابه التفاوت قیمت تعیین و تکلیف شده فروش، در اختیار دستگاههای اجرایی ذیربط قرر گیرد که در این راستا تا نه ماهه ابتدای سال جاری 1هزار و 499 میلیارد ریال با احتساب جبران کسری یارانه کالاهای اساسی پرداخت شده است.

این درحالی است که لازمه هدفمند کردن یارانه ها، تقویت پایگاههای اطلاعاتی به منظور شناسایی اقشار آسیب پذیر است که دراین راستا تجربه برخی کشورها نشان می دهد استفاده از روش خوداظهاری در تکمیل اطلاعات مورد نیاز بسیار موثر است. این مهم نیاز به بسترسازی و اطلاع رسانی صحیح به جامعه از طریق رسانه های جمعی دارد.

کد خبر 623964

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha