وی افزود: یکی از مشکلات اصلی تالاب عدم پشتوانه حقوقی آن است چرا که از نظر حقوقی سازمان حفاظت از محیط زیست فقط پشتوانه مناطق حفاظت شده است و تالاب میقان جزء مناطق حفاظت شده محسوب نمی شود.
صدوق در خصوص علت نبود تالاب میقان بعنوان یک منطقه حفاظت شده گفت: برای آنکه منطقه ای حفاظت شده معرفی شود باید از وزارت صنایع و معادن و سازمان منابع طبیعی تاییدیه داشته باشد که ما این مجوز را از منابع طبیعی دریافت کرده ایم اما وزارت صنایع و معادن با توجه به وجود معادن سولفات سدیم در منطقه مجوزی به ما نمی دهد.
وی افزود: در صورتی که وزارت صنایع و معادن این منطقه را یک منطقه حفاظت شده اعلام کند دیگر حق بهره برداری از آن را ندارد لذا با ما همکاری نمی کند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: در جهان بهره برداری از معادنی که درتالاب ها قرار دارند با رعایت کامل اصول زیست محیطی انجام می گیرد اما متاسفانه در کشور ما فقط به سرمایه حاصل از استخراج فکر می کنند.
صدوق با اظهار تاسف از استخراج سالانه 150 هزار تن سولفات سدیم از این تالاب گفت: براساس آخرین تصمیم کمیسیون زیربنایی دولت وزارت صنایع و معدن بدون اجازه محیط زیست حق اجازه مزایده برای بهره برداری جدید از تالاب را ندارد.
وی تاکید کرد: تالاب میقان پتانسیل بالقوه ای برای اکوتوریسم است و جاذبه های بسیاری خوبی از جمله حضور 12 هزار درنای خاکستری را دارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اضافه کرد: با وجود این جمعیت از پرندگان مهاجر تالاب میقان در ایران و دنیا بی نظیر است و بی شک شاخص های کنوانسیون بین المللی رامسر و کنوانسیون پرندگان مهاجر را خواهد داشت.
نظر شما