۳ بهمن ۱۳۸۶، ۱۴:۳۳

/ نقد مهر /

اظهارات متناقض در مورد کسری بودجه دانشگاهها در سال 87

اظهارات متناقض در مورد کسری بودجه دانشگاهها در سال 87

دانشگاهها همیشه در فصل زمستان از بودجه گلایه دارند. امسال هم گفته می شود بخش اعظمی از کسریها با اصلاحیه دولت رفع می شود و با بودجه 87 دانشگاهها دیگر کسری نخواهند داشت اما برخی مسئولان و روسای دانشگاهها از ادامه کسریها با اطمینان صحبت می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمد حسن صادقی مقدم معاون امور فرهنگی، آموزشی و پژوهشی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری 23 دی ماه در جمع خبرنگاران در مورد احتمالات کسری بودجه سال آتی دانشگاهها گفت : 150 میلیارد تومان اعتبار برای رفع کسری بودجه دانشگاههای وزارت علوم و بهداشت در سال جاری در نظر گرفته شده که قرار است در قالب اصلاحیه بودجه ارائه شود. از سوی دیگر بودجه دانشگاهها رشد مناسبی یافته اند که برایند این مطالب حاکی از آن است که دولت در بخش آموزش عالی پیش بینی کسری بودجه نمی کند.

وی همچنین به ماده 49 قانون برنامه چهارم توسعه یعنی اختیارات دانشگاهها و هیئت امنایی بودن اشاره کرد و به خبرنگار مهر گفت: بودجه دانشگاهها هر ساله بر اساس این قانون تهیه می شود و براساس آن در صورتی که دانشگاهها در سال آینده با مدیریتی مناسب اداره شوند، به هیچ وجه با کسری مواجه نخواهند شد.

مسئولین معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در حالی با اطمینان از عدم کسری بودجه دانشگاهها در سال آینده صحبت می کنند که معاون طرح و توسعه وزارت علوم، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و برخی روسای دانشگاهها نگران کسری بودجه سال آتی هستند.

دکتر حمید رضا رازقی - معاون طرح و توسعه وزارت علوم در پاسخ به مهر این زمینه گفت : اعتبار مورد نیاز ما برای سال آینده یک هزار و 700 میلیارد تومان است که هزار و 200 میلیارد آن در بخش جاری به تصویب رسیده و این یعنی در این بخش 480 میلیارد تومان کمبود داریم و هر دستگاهی وقتی کمتر از نیاز پول دریافت کند، با افت کارکرد در برخی امور مواجه شود.

دکتر علی عباسپور تهرانی فرد - رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در زمینه بودجه های سال آینده دانشگاهها ضمن ارائه تحلیلی به مهر گفت: اعتبارات سال 87 دانشگاهها در مقایسه با سال 86 اگرچه رشد 23 درصدی داشته است، با در نظر گرفتن کسریهای بودجه سال جاری و پرداخت تنها 150 میلیارد تومان از کل کسریهای دانشگاههای وزارت علوم و بهداشت، دانشگاههای وزارت علوم به طور واقعی تنها 5 درصد با رشد بودجه در بخش هزینه ای مواجه خواهند بود.

وی نیز تنها راه گریز دانشگاهها از کسری در سال آینده را درآمدهای اختصاصی عنوان کرد و اظهار داشت: اگر دانشگاهها از طریق دستگاهها و مراکز خارج از دانشگاه عقد قرارداد داشته باشند و همکاریهای بیرون از دانشگاه را توسعه دهند با کسری بودجه مواجه نمی شوند.

اگرچه محمود احمدی نژاد در زمان تقدیم بودجه سال 87 کل کشور به مجلس شورای اسلامی توجه خاص به آموزش عالی، دانشگاهها ، تمرکز زدایی، کیفیت دانشگاهها، تجهیزات آزمایشگاهی علمی، توجه خاص به آموزش و پرورش و دانشگاهها و همچنین رساندن این مراکز به جایگاه اصلی خود را برخی از ویژگیهای بودجه سال آینده عنوان کرد و مسئولین بودجه بندی نیز از رشد بودجه های دانشگاهها با کمال افتخار سخن می گویند، روسای دانشگاهها که مجریان هزینه کردن این بودجه ها هستند، با نگرانی به پیشواز سال آینده می روند و باز هم از درد کمبود بودجه برای خوابگاه، تعمیرات، ساختمان سازی، حقوق اعضای هیئت علمی و کارکنان و کمبود بودجه برای انجام پژوهش و اعزام اساتید به فرصتهای مطالعاتی شکایت می کنند.

دکتر عباسعلی عمید زنجانی - رئیس دانشگاه تهران در جمع خبرنگاران رسیدگی به امور آموزش و پژوهش دانشگاه را توسط مسئولین و اعضای هیئت علمی دانشگاه با بودجه های فعلی شبیه به معجزه می داند و دکتر علی خاکی صدیق رئیس دانشگاه خواجه نصیر نیز در میان خبرنگاران عنوان می کند: " اگر قراردادهای دانشگاه با صنایع نبود باید دانشگاه را تعطیل می کردیم."

دکتر محمد مهدی زاهدی - وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در پاسخ به مهر در مورد کسری بودجه دانشگاه ها در سال آینده تنهای چیزی که عنوان کرد، این جمله بود: "دانشگاهیان صرفه جویی کنند."

با اینکه گفته می شود مشکل بودجه دانشگاهها رفع خواهد شد اما اظهارات روسای دانشگاهها سوالهایی را در ذهن تداعی می کند: آیا مسئولین بودجه بندی از حال و روز دانشگاهها بی خبرند؟ آیا مسئولین بودجه بندی می خواهند دانشگاهها را به سمت انعقاد قرارداد و کسب درآمدهای اختصاصی سوق دهند؟ آیا مدیران دانشگاهی کفایت و توانایی مدیریت درست هزینه های را ندارند یا زخمهای مالی دانشگاهها عمیقتر وقدیمی تر از آن است که با رشدهای ناچیز هر ساله بهبود یابند؟

کد خبر 625735

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha