به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر هاشمیان در جمع خبرنگاران گفت: کارشناسان و متخصصان بورس کالای ایران از دو هفته قبل در تالار بورس کیش مستقر شده اند تا مقدمات راهاندازی فاز نخست بورس نفت را در این جزیره فراهم کنند.
وی خاطر نشان کرد : تست آزمایشی فاز نخست بورس نفت از روز 12 بهمن ماه جاری آغاز میشود تا شرایط برای افتتاح رسمی این فاز فراهم شود.
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در عین حال با تاکید بر اینکه دولت برای راهاندازی بورس بینالمللی نفت مصمم است، گفت : صورت جلسه ای با امضای وزرای امور اقتصادی و دارایی و نفت به هیئت وزیران ارسال شده است تا این هیئت در مورد نحوه آزادسازی، تکلیف عرضه و محل عرضه تصمیمگیری کند.
هاشمیان تصریح کرد : در همین راستا ، قرار است کار گروهی با حضور نمایندگان وزارتخانههای نفت، امور اقتصادی و دارایی و امور خارجه تشکیل شود تا مسائل حقوقی بورس بینالمللی نفت را بررسی و نتایج تحقیقات خود را در اختیار وزرای امور اقتصادی و دارایی و نفت قرار دهند تا در آینده مراحل راهاندازی این بورس آغاز شود.
وی افزود: در صورتی که مصوبه دولت در خصوص آزادسازی ، تکلیف عرضه و محل عرضه محصولات نفتی مشخص شود، سایر محصولات نفتی نیز در این بورس عرضه خواهد شد.
هاشمیان خاطرنشان کرد: در بورس نفت لندن به عنوان یکی از بورسهای مهم جهان، نفت و فرآورده های نفتی عرضه می شود و پتروشیمی و محصولات جانبی آن از طریق بورس فلزات دادوستد می شود.
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در خصوص معاملات شمش طلا در بورس گفت: این موضوع از دو سال قبل مطرح شده است و در نشستهایی با بانک مرکزی، عرضه شمش طلا و سکه را بررسی کردیم . بر اساس آمار غیررسمی سالانه 200 تا 300 تن شمش طلا به صورت غیر رسمی و قاچاق وارد کشور می شود. بیش از 220 کیلوگرم طلا نیز سالانه در داخل تولید می شود.
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران پیشبینی کرد: معاملات شمش طلا در بورس تا پایان سال جاری انجام شود.
وی در زمینه عرضه سکه از طریق بورس اظهارداشت: باوجود اینکه طلا بورسی ترین کالای جهان است و باید از طریق بورس عرضه شود، اما همچنان در انحصار بانک مرکزی است.
هاشمیان درباره دادوستد شکر در بورس هم گفت : در این باره توافق های لازم با مدیر عامل مجتمع توسعه نیشکر و کشت و صنعت کارون انجام شده است و باید مشکل چغندرکاران با دولت در زمینه دریافت یارانه هر کیلوگرم 160 تومان برطرف شود.
وی با درخواست از صنایع عمده مصرف کننده شکر برای تهیه کالای مورد نیاز خود از طریق بورس گفت: شکر عرضه شده از طریق بورس در مقایسه با بازار آزاد از قیمت مناسب تری برخوردار خواهد بود و هم اکنون نیز شکر با قیمت هر کیلو 370 تا 380 تومان در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.
هاشمیان درباره عرضه سیمان از طریق بورس گفت: هر زمان که دولت برای خروج این کالا از سبد حمایتی تصمیم بگیرد ، آماده داد و ستد آن از طریق بورس هستیم.
وی در خصوص انجام معاملات آتی در بورس کالا نیز گفت: بورس کالا از شرکتهای سرمایهگذاری برای انجام این معاملات دعوت کرده است تا آنها با انجام این معاملات بازار سرمایه را ساماندهی کنند و سرمایهگذاران به این اجرای معاملات تشویق شوند.
مدیر عامل شرکت بورس کالا در خصوص دلایل موفق نبودن بورس کشاورزی همانند بورس فلزات گفت: توانمندیهای بخش کشاورزی کمتراز بخش صنعت نیست اما وزرات صنایع همکاری مناسبتری نسبت به بخش کشاورزی انجام داده است.
نظر شما