1) اخبار ایران
روزنامه سواراکاریا در ارتباط با موضوع هسته ای ایران نوشت: سعید جلیلی مشاور ارشد هسته ای ایران دیروز ضمن اعتراض به اقدامات برخی از کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل برای تصویب قطعنامه ای جدید علیه ایران، این اقدامات را بخشی از استراتژی غیر قانونی نامید و گفت: تمامی روند در حال انجام غیر قانونی می باشد.
جلیلی با استناد به گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره برنامه های هسته ای ایران و همچنین گزارش دستگاه های اطلاعاتی آمریکا در این رابطه گفت: تمامی این گزارش ها نشان می دهد برنامه های هسته ای ایران هیچگونه انحرافی نداشته و هیچ هدف تسلیحاتی را دنبال نمی کند.
لازم بذکر است سعید جلیلی که چندی پیش در اجلاس مجالس اروپایی شرکت کرده بود در حاشیه این اجلاس با "خاویر سولانا" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفتگو نمود. سخنگوی اتحادیه اروپا درباره این دیدار به خبرنگاران گفت : ما این دیدار را با هدف برقراری ارتباط و باز قراردادن راه مذاکره با ایران تنظیم نمودیم و طرفین در این دیدار ضمن تبادل نظر درباره مسائل عمومی به صحبت درباره پرونده هسته ای ایران نیز پرداختند.
روزنامه مدیا اندونزی در مطلبی تحت عنوان "ایران شورای امنیت را به نقض قوانین متهم نمود" نوشت: دولت ایران شورای امنیت سازمان ملل را به نقض قوانین متهم نمود زیرا به عقیده ایران این شورا بدون وجود دلایل و شواهد در پی تحریم دوباره ایران می باشد.
سعید جلیلی مشاور ارشد هسته ای ایران در این رابطه گفت: ایران هیچگونه فعالیت هسته ای تسلیحاتی ندارد و بهمین دلیل اقدام شورای امنیت در راستای تحریم نمودن ایران خلاف قوانین می باشد.
در تهران محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران نیز ضمن انتقاد از شورای امنیت تحریم های جدید علیه ایران را بی تاثیر در برنامه های هسته ای ایران خواند و گفت : آنان باید بدانند که این اقدام غیر قانونی هیچ تاثیری بر ایران نخواهد گذاشت.
2 ) اخبار جهان
تهاجم وحشیانه اسرائیل به نوار غزه و محاصره این منطقه موضوع بود که در بعد بین المللی روزنامه های غزه به آن پرداخته بودند.
در همرن ارتباط روزنامه "سواراکاریا" می نویسد: عضو کمیسیونی در مجلس نمایندگان اندونزی تاکید کرد که سازمان ملل باید درقبال اسرائیل واکنش نشان دهد.
"هاجریانتو طوها" یکی از اعضای فراکسیون حزب گلکار و عضو کمیسیون یک مجلس نمایندگان اندونزی گفت: اندونزی باید در سازمان ملل فعالانه این سازمان و جامعه بین الملل را به سمت مقابله و واکنش درقبال اقدامات اسرائیل سوق دهد. وی با اشاره به اینکه حملات جنایتکارانه اسرائیل به نوار غزه موجب از بین رفتن انسان های بی گناه زیادی شده است گفت: اسرائیل با محاصره نوار غزه، مردم غیر نظامی را هدف قرار داده است.
"هاجریانتو" تمام مردم دنیا را درقبال جلوگیری از اقدامات اسرائیل در غزه مسئول دانست و گفت: اگر هنوز حس انسانیت در ما وجود دارد و اگر مبانی ادب و فرهنگ هنوز هم پایه روابط میان انسان ها می باشد لذا باید به واکنش درقبال اسرائیل بپردازیم.
این عضو کمیسیون یک مجلس با انتقاد از بی توجهی جامعه جهانی و سازمان ملل نسبت به مسئله اخیر فلسطین گفت: آنان در برابر اسرائیل خاموش مانده اند حال در چنین وضعیتی چگونه برقراری صلح در تمامی مناطق دنیا و رعایت حقوق بشر به نحو احسن را انتظار داریم؟
"هاجریانتو طوهاری" به انتقاد از محمود عباس و خالد مشعل پرداخت و گفت : من نمی دانم چگونه در حالی که مردم فلسطین زیر حملات اسرائیلی ها هستند این دو نه با دشمن بلکه با یکدیگر به جنگ می پردازند زیرا در چنین شرایطی آنان باید بیش از هر زمان دیگری اتحاد با یکدیگر را حفظ کنند تا بتوانند از مردم بی دفاع فلسطین حمایت نمایند.
3 ) اخبار و تحولات داخلی
1-3 ) اخبار سیاسی
روزنامه کمپاس در موضوعی تحت عنوان " دولت پیشنهاد داد، شرط حمایت 3 الی 6.5 درصدی مردم از کاندیدای مستقل برای شرکت در انتخابات" گزارش داد که دیروز کمیسیون دو مجلس نمایندگان اندونزی بهمراه نمایندگان دولت به بررسی اصلاحات قوانین شرکت کاندیدای مستقل در انتخابات مناطق پرداختند.
"ماردیانتو" وزیر کشور و نماینده دولت در بررسی مشترک اصلاح قوانین انتخابات مناطق در رابطه با مواضع دولت در این رابطه گفت: ما پس از بررسی های دقیق و کارشناسی تصمیم گرفتیم تا میزان حمایت 3 تا 6.5 درصدی را بعنوان شرط شرکت کاندیدای مستقل در انتخابات اعلام نماییم.
"مهیمن اسکندر" نائب رئیس مجلس نیز درباره اصلاح قوانین انتخابات مناطق به خبرنگاران گفت: نظرات مختلفی درباره شرایط این انتخابات وجود دارد و ما در تلاش هستیم از میان اختلاف نظرها میان مجلس نمایندگان اندونزی، دولت و مجلس مناطق به این اتفاق نظر دست یابیم.
"آگونگ لاکسونو" رئیس مجلس نیز ضمن تاکید بر عدم مشکل ساز شدن اختلاف نظرها میان نهادهای مختلف گفت : اختلاف نظر یک امر عادی محسوب می شود و به یقین ما در جلسات مشترک به یک جمع بندی کلی خواهیم رسید.
روزنامه کمپاس همچنین در تیتری دیگر تحت عنوان "تشکر رئیس جمهور از جهانیان" نوشت، "سوسیلو بامبانگ یودیونو" رئیس جمهور اندونزی از طرف خود، ملت و دولت اندونزی از تمامی مردم و سازمان های بین المللی که در راه بازسازی استان آچه اندونزی را همیاری نموده اند تشکر و قدردانی نمود.
رئیس جمهور طی سخنانی در مراسم تشکر از دنیا که توسط سازمان نوسازی و بازسازی آچه BRR گفت: مردم اندونزی هیچگاه خدمات جامعه جهانی و سازمان و گروه های بین المللی را در آچه از یاد نخواهند برد و اقدامات آنان در تاریخ اندونزی ثبت خواهد شد.
رئیس جمهور گفت: ما باید از تمامی اتفاقات زندگی درس بگیریم و بلایای طبیعی نیز جزئی از این اتفاقات می باشد که ما توانستیم از آن 5 درس سازنده بگیریم. "یودیونو" درباره درس های آموزنده از بلایای طبیعی گفت : ما یاد گرفتیم که در مواقع بحرانی اتحاد و یکپارچگی قدرت اصلی بشمار می رود، یاد گرفتیم که اقدام به موقع و بجا تا چه اندازه ای می تواند از عمق فاجعه جلوگیری کند، یاد گرفتیم که با آغوش باز تمامی کمک ها جهانی از هر کشور و منطقه ای را بپذیریم، یادگرفتیم که تبیعض در این مواقع چه تاثیرات روحی مخربی را به جای خواهد گذاشت و یادگرفتیم که چگونه در مواقع بحرانی بحران را کنترل و آنرا رفع و رجوع نماییم.
روزنامه سواراکاریا با موضوع "مجلس با کاهش تعداد فراکسیونها" موافقت نمود، می نویسد: فراکسیون های مجلس نمایندگان اندونزی برای کاهش تعداد فراکسیون های مجلس با یکدیگر به توافق رسیدند.
"افندی خیره" رئیس فراکسیون حزب بیداری ملی در این رابطه به خبرنگاران گفت : در حال حاضر مجلس دارای 10 فراکسیون می باشد که این تعداد فراکسیون مشکلات بسیاری را برای مجلس ایجاد نموده است و اتخاذ تصمیم های سیاسی را بسیار سخت و دشوار نموده است.
"ادریس مرحم" یکی از اعضای فراکسیون حزب گلکار نیز گفت : ما نیز با کاهش فراکسیون های مجلس موافق می باشیم و بر روی 5 و یا 7 فراکسیون نظر داریم.
مقامات فراکسیون حزب متحد توسعه نیز ضمن موافقت با این پیشنهاد پیشنهاد داده اند در دوره بعدی مجلس تنها احزاب سیاسی که 10 درصد از کرسی های مجلس را به خود اختصاص داده اند حق تشکیل فراکسیون مستقل را دارند و دیگر احزاب سیاسی باید به تشکیل فراکسیون های مشترک بپردازند.
لازم بذکر است با توجه به اینکه مجلس نمایندگان اندونزی در دوره آینده 550 نماینده خواهد داشت در نتیجه طبق پیشنهاد حزب متحد توسعه احزاب سیاسی در دوره آینده باید حداقل 55 کرسی مجلس را به خود اختصاص دهند تا قادر به تشکیل فراکسیون مشترک باشند.
2-3) اخبار فرهنگی
روزنامه، کوران تمپو نیز در مطلبی با عنوان "مجلس علمای اندونزی مشخص کننده وضعیت اقلیت احمدیه نخواهد بود" می نویسد: "سازمان هماهنگ کننده و نظارت بر آیین و عقاید مردم" ظرف 3 ماه آینده نظر خود درباره 12 بند از اعتقادات اقلیت مذهبی احمدیه را به مجلس علمای اندونزی اعلام خواهد نمود ولی با این وجود تصمیم اینکه آیا احمدیه در اندونزی ممنوع خواهد شد و یا خیر همچنان با "سازمان هماهنگ کننده و نظارت بر آیین و عقاید مردم" خواهد بود.
"آگونگ ناینگولان" یکی از مسئولان "سازمان هماهنگ کننده و نظارت بر آیین و عقاید مردم" در این رابطه به خبرنگاران گفت : ما به نمایندگی از کلیه نهادهای دخیل در این موضوع با مقامات مجلس علمای اندونزی دیدار نمودیم و قرار شد تا پس از بررسی نظرات خود را به مجلس علمای اندونزی اعلام داریم و تصمیم نهایی با ما خواهد بود.
4) مـــــــــــــــــــــــــــــقالات
روزنامه مدیا نیز در مقاله با عنوان پشت پرده چالش احمدیه می نویسد: چندی پیش اقلیت مذهبی احمدیه 12 عقیده اصلی را خود را منتشر نمود که این موضوع با واکنش صریح مقامات مجلس علمای اندونزی مواجه شد. این مجلس پس از بررسی این عقاید به گمراه بودن احمدیه رای دادند و همین موضوع سبب شد تا خشونت هایی نسبت به پیروان این اقلیت دینی در سراسر اندونزی روی دهد. البته دولت در این زمینه پادرمیانی نمود و با همکاری "سازمان هماهنگ کننده و نظارت بر آیین و عقاید مردم" بررسی پرونده احمدیه را بر عهده گرفت.
بسیاری بر این عقیده می باشند که موضوع اقلیت احمدیه با پادرمیانی بزرگان ختم به خیر می شود ولی شواهد بیانگر خلاف چنین موضوعی می باشد. اختلاف بر سر وضعیت اقلیت احمدیه همچنان ادامه دارد و افزایش روزافزون تعداد حامیان و مخالفان احمدیه هر روزه باعث می شود این مسئله ابعاد وسیعتری به خود بگیرد و پیچیده تر از گذشته شود.
در هر حال جدا از بحث اینکه احمدیه ممنوع باشد و یا مشروع باید به فرهنگ سازی توجه داشت و همواره باید این موضوع را مد نظر قرار داد که اختلافات در مسائل مختلف همواره میان مسلمانان وجود داشته است ولی این اختلافات نباید موجب ایجاد تفرقه میان آنان شود. بعنوان مثال بر سر ترجمه و تفسیر قران کریم نیز اختلافاتی وجود دارد هر قشر از مسلمانان به تفسیر و ترجمه خاصی معتقد می باشند. در پایان باید به این نکته توجه داشت که ذات اسلام و دستوراتش پاک است و هر کدام از ما این دستورات را به درستی اجرا نماییم به سعادت دنیا و آخرت دست پیدا خواهیم نمود پس بیش از تلاش برای بررسی اختلافات باید به اجرای دستورات دین اهمیت داد زیرا این دستورات تنها راه سعادتمندی ما می باشد.
نظر شما