به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر محمد باقر رضایی صبح امروز در حاشیه نمایشگاه بین المللی پارس هلث و بیوفارم 2008 مشهد در جمع خبرنگاران افزود: مواد اولیه و گیاهان دارویی ارزان قیمت موجب عدم توجه به پتانسیلهای تولید در کشور شده است.
رئیس شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی کشور در خصوص جایگاه ایران در تولید گیاهان دارویی اظهار داشت: انسجام ملی بین دستگاه های مختلف و تاثیرگذار و مردم با اجرای یک برنامه گروهی در کشور ایران را تا رتبه پنجم می تواند ارتقاء دهد.
دکتر رضایی تصریح کرد: علم استفاده از گیاهان دارویی در اختیار ایرانیان بوده است اما کشورهای دیگر این علم را از ما گرفتند و برگرداندن آن علم نیازمند زمان و مشکل است.
وی با اشاره به دلایل عدم استفاده از داروها ی گیاهی نیز گفت: متاسفانه پزشکان اعتقاد به استفاده از گیاهان داروهایی برای درمان ندارند.
دکتر رضایی افزود: داروهای گیاهی جزء اقلام دفترچه های تامین اجتماعی نیست و این باعث شده تا کمتر مورد توجه قرار گیرد و نسخه نوشته شده از داروهای شیمیایی که تحت پوشش دفترچه های تامین اجتماعی است.
وی اظهار داشت: بسته بندی های نامناسب داروهای گیاهی نیز از دیگر دلایل عدم استفاده از این داروها است که استاندارد سازی محصولات و داروها می تواند به استفاده بیشتر آن کمک کند.
دکتر رضایی تصریح کرد: در ایران هشت هزار گونه گیاهی وجود دارد که فقط 170 نوع فرآوری دارویی از گیاهان به ثبت رسیده است.
وی با انتقاد از برنامه ریزی برای استفاده از گیاهان دارویی افزود: در گذشته برنامه ریزی یرای گیاهان دارویی نبوده است و امروزه فرهنگ مصرف این گیاهان از کشورهای خارجی وارد شده است.
دکتر رضایی در خصوص اقدامات شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی گفت: تا کنون 500 گونه گیاهی معطر مورد پژوهش قرار گرفته و ترکیبات آن شناسایی شده است.
دکتر رضایی خواهان تبلیغ و اطلاع رسانی رسانه جهت استفاده مردم از گیاهان دارویی شد و خاطر نشان کرد: پس از استاندارد سازی گیاهان دارویی جهت مصرف تبلیغ و اطلاع رسانی جهت ایجاد فرهنگ مصرف باید از طریق رسانه ها صورت گیرد.
نظر شما