به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت کار و امور اجتماعی، ساز و کار این شوراها به این ترتیب است که پرونده های مورد اختلاف حوزه روابط کار پیش از آنکه به هیئتهای تشخیص و هیئتهای حل اختلاف ارجاع شود در شوراهای سازش بررسی می شود .
این هیئت ها که در چارچوب قانون کار فعالیت می کنند ، به صورت مصالحه آمیز موارد اختلاف را بررسی و حل و فصل می کنند .
در چنین شرایطی زمان رسیدگی به دعاوی کاهش یافته و کارگران بدون ترک کار می توانند حق و حقوق قانونی خود را دریافت کنند و کارفرمایان نیز مجبور به طی فرآیند عیات های تشخیص و حل اختلاف نیستند .
آمار نشان می دهد بیش از 90 درصد کارگرانی که بر اساس احکام مراجع تشخیص و حل اختلاف ، حکم بازگشت به کار دریافت کرده اند ، نتوانسته اند به کار خود ادامه می دهند و این در حالی است که شوراهای سازش موجب مصالحه طرفین رابطه کار می شوند .
این گزارش حاکی است با استقبال کارگران و کارفرمایان از عملکرد شوراهای سازش ، تعداد این مراکز از یک هزار و 611 در سال گذشته به 2062 شورا تا آذر 86 افزایش یافته است .
همچنین در سال گذشته 25 هزار و 596 پرونده در شوراهای سازش مطرح شده که این رقم تا آذر امسال به 42 هزار و 373 پرونده رسیده است .
از مجموع 25 هزار و 596 پرونده مطروحه در سال گذشته تعداد 18 هزار و 812 حکم سازش صادر شده که این رقم در سال 86 با بررسی 42 هزار و 373 پرونده به صدور 23 هزار و 776 رای سازش منتهی شده است .
همچنین مدت زمان رسیدگی به پرونده ها در شوراهای سازش در 9 ماهه نخست سال 86 از 15 روز به 12 روز کاهش یافته است .
استان اصفهان در حل اختلافات کارگری و کارفرمایی از طریق شوراهای سازش رتبه نخست را به خود اختصاص داده و استان های هرمزگان ، گلستان ، کرمانشاه و مازندران در رتبه های بعدی قرار دارند .
نظر شما