محمد باقر صابونیان مجری طرح در گفتگو با خبر نگار مهر گفت : برای انتقال امواج در فرکانس های بالاتر مانند ماکروویو از موج بر استفاده می شود. داخل این موج برها تو خالی است که با ایجاد میدان امواج در داخل آن، امواج را برای تشعشع به آنتن منتقل می کند.
صابونیان با بیان اینکه موج برها بسیار گران هستند، افزود: در صورتی که در موج برها رطوبتی ایجاد شود، ضمن پوسیدگی در سیستم موج بر باعث برگشت انرژی به طرف فرستنده، تولید امواج ساکن و کاهش قدرت انتشار می شود از این رو اقدام به ساخت و طراحی دستگاه دیهایدراتور ( تولید هوای خشک) برای جلوگیری از ایجاد اختلال در ارسال امواج کردیم.
وی ادامه داد: دستگاه دیهایدراتور با تولید هوای خشک و اعمال فشار 100 میلی بار از نفوذ رطوبت به داخل جلوگیری می کند ضمن آنکه اگر رطوبتی در سر بست ها باشد از نفوذ آن به داخل جلوگیری می شود.
مدیر عامل شرکت سینا کاوش الکتریک با بیان اینکه تاکنون این سیستم از کشورهای ژاپن و آمریکا خریداری می شد، تاکید کرد: در نوع خارجی در صورت بروز مشکلی در سیستم، سوپروایزر سیستم به مرکز نگهداری با ارسال آلارم هشدار می دهد ولی اگر فیوز آن قطع شود امکان ارسال علائم هشدار دهنده وجود ندارد ولی این مشکل در سیستمهای طراحی شده توسط این شرکت برطرف شده است و حتی در صورت از کار افتادن فیوز علایم هشدار دهنده به مرکز ارسال می شود.
صابونیان خاطر نشان کرد: این دستگاه با تولید هوای خشک با حجم 6 تا 18 لیتر در دقیقه مورد استفاده در فرستنده و گیرنده های رادیویی، تلویزیون، مراکز ماهواره ای، رادار و شبکه کابل است.
به گفته وی 30 شرکت مخابراتی استانی، سازمان صدا و سیما و وزارت نفت از خدمات این دستگاه استفاده می کنند.
وی کنترل دما از راه دور، دارا بودن فشارسنج با دقت دهم میلی بار و فشارسنج و رطوبت سنج دیجیتالی را از مزایای این دستگاه نام برد و تاکید کرد: برای خشک کردن هوا از سیلیکاژل استفاده می شود که در نوع خارجی این مواد در داخل ظروف شکستنی هستند ولی در سیستمی که طراحی کردیم، ظروف نشکن بکار برده شد و برای سهولت دسترسی به این مواد به ویژه در ایستگاههای کوهستانی به اندازه 3 بار مصرف در داخل کارتن ها ارائه می شود.
مجری طرح محل نصب این دستگاه را در اتاق رادیو دانست و اظهار داشت: قیمت این دستگاه یک پنجم نوع خارجی است ضمن آنکه با توجه به نیازهای داخل کشور طراحی و تولید شده است.
نظر شما