به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسلام آنلاین، علمای مسلمان و مسیحی در همایش " ارتباط تمدنی" در قاهره با اشاره به اینکه عدم قبول دیگری و شناخت دیگران منجر به شکست تلاشهای ارتباط تمدنی میشود، اظهار داشتند: ادامه آن، فتنههای مختلف در همه کشورها بهویژه جهان اسلام را شعلهور میکند.
دکتر علی جمعه مفتی مصر با اشاره به اینکه ارتباط تمدنی نیاز به قبول دیگری، زندگی مشترک و مسالمت آمیز دارد، تصریح کرد: تثبیت و تحکیم اندیشه ارتباطی یکی از مهمترین دستاوردها در عصر حاضر به شمار میرود که عدم تثبیت این اندیشه تلاشهای دیگران را به شکست میکشاند.
وی با بیان اینکه ارتباط و رابطه با دیگران با وجود اختلاف عقیده از مهمترین امور به شمار میرود، یاد آور شد: این مسئله به نزدیکی مسلمانان، مسیحیان، یهودیان و دیگر ادیان الهی کمک میکند. بنابراین چاره ای جز دوری از جدالهای دینی نیست که این یکی ارتباط با دیگران را به تعویق میاندازد.
دکتر محمد احمد الشریف دبیرکل شورای جهانی دعوت به اسلام لیبی با اشاره به اینکه ارتباط میان تمدنها جز با اشاعه فرهنگ گفتکو امکانپذیر نیست، گفت: ارتباط ما را به امور مختلفی چون دیدار، همکاری و شناخت دعوت میکند. سیطره بر دیگران و رد ادیان از سوی هیچ انسانی ممکن نیست. اینک مسلمانان و مسیحیان قرنها است که در کنار یکدیگر با همزیستی مسالمتآمیز زندگی میکنند.
پاپ شنوده سوم پاپ اسکندریه نیز گفت: به برخورد تمدنها هیچ اعتقادی ندارم و گفتگوی تمدنها را با وجود اختلاف عقاید میان پیروان ادیان مختلف میپسندم. مهمترین عوامل بازدارنده ارتباط تمدنها و رابطه با دیگران تنگنظری، بازگشت به گذشته، عدم فهم صحیح اهداف دین و عدم قبول دیگری به شمار میروند.
نظر شما