۷ بهمن ۱۳۸۶، ۱۶:۲۷

واقعیت گرایی از پایه های اساسی داستان نویسی است

زنجان - خبرگزاری مهر: یک نویسنده داستانهای جنگ گفت: واقعیت گرایی از پایه های اساسی داستان نویسی است.

به گزارش خبرگار مهر در زنجان، مجید قیصری، بعد از ظهر امروز در جمع هنرمندان داستان نویس حوزه هنری  استان زنجان افزود: نویسنده مطالبی را می شنود، خاطراتی را می خواند و یا تصاویری را مشاهده می کند و براساس همین تصاویر یا خاطرات و به مرور زمان اثری را به صورت داستان کوتاه و یا بلند خلق می کند بنابراین الهام گرفتن از واقعیت از پایه های اساسی هر داستانی محسوب می شود و در اکثر داستانهای نویسندگان ما این واقعیت گرایی مشهود است.

قیصری باور پذیری شخصیتهای داستانی را از نکات مثبت هر اثر خواند و اظهار داشت: در بسیاری از داستانها، خاطرات باز تولید می شوند اما مهمترین رکن داستان این است که خواننده باور می کند ماجرا اتفاق افتاده است و اگر نویسنده به گونه ای عمل نماید که شخصیتها برای هر خواننده اثر، باورپذیر و واقعی جلوه نماید، نویسنده کارش را درست انجام داده است.

نویسنده مجموعه داستان گوساله سرگردان، قدرت ریسک پذیری را از دیگر ویژگیهای نویسندگی عنوان نمود و افزود: یک نویسنده خوب باید قدرت و توان ریسک کردن و تجربه را در خود داشته باشد، نویسنده هرگز نباید از نقد و قبول واقعیت فرار کند و باید از قرار گرفتن در محیط های مختلف استقبال کند زیرا در غیر این صورت دایره سوژه هایش محدود می شود.

قیصری عنوان کرد: سعی کنید در داستان کلی گویی نکنید و در خصو ص جزئیات صحبت کنید داستان در اصل بیان جزئیات است و به این طریق ذهن نویسنده آماده می شود که هر چیزی را با جزئیاتش توصیف کند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه هر داستان قاعده و روش خاص خود را دارد افزود: قرار نیست نویسنده تنها با یک فرمول داستان بنویسد بلکه هر داستان قاعده و روش نوشتاری خاص خودش را دارد.

کد خبر 628095

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha