"رابرت فانتینا" در گفتگو با مهر درباره ادامه لفاظیهای"جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران با وجود گزارش برآورد اطلاعات ملی آمریکا ( NIE ) که می گفت ایران برنامه هسته ای تسلیحاتی خود را در سال 2003 متوقف کرده، گفت :" این سئوال بسیار پیچیده ای است. در ژانویه سال 2002، بوش ایران را در لیست محور شرارت قرار داد . مدت زمان زیادی از آن وقت نگذشت که وی دلایل خیالی را برای حمله به عراق طراحی کرد و نزدیک به پنج سال است که آمریکا شهروندان این کشور را مورد وحشت و ارعاب قرار داده است."
وی افزود :"در اواخر سال 2007 ، برآورد اطلاعات ملی آمریکا گزارش داد که ایران برنامه هسته ای تسلیحاتی خود را سه سال پیش متوقف کرده است. از آن جایی که به نظر می رسید بوش از برنامه هسته ای ایران بسیار آزرده خاطر است ، این فکر به ذهن خطور می کرد که این گزارش، آرامش زیادی به او داده است. با این وجود، این طور نبود. به جای تایید این مطلب که ایران هیچ تهدیدی را برآمریکا تحمیل نمی کند، مثل مورد عراق در پنج سال پیش، بوش به شکلی عجیب به این نتیجه رسید که این گزارش چیزی بر خلاف این گفته را ثابت می کند."
فانتینا تصریح کرد : "به نظر می آمد که "دستورالعمل آزادی" بوش ، دموکراسی را در سراسر جهان معرفی کند، اما آنچه که وی به آن توجه نمی کند تمایلات مردمی است که وی بر آنها در جهت دموکراسی سرمایه داری فشار وارد می کند. وی به عراق به عنوان مدل در حال شکوفا شدن دموکراسی نگاه می کند و این در حالی است که در این کشور هر روز کشتار صورت می گیرد و یک دولت مرکزی موثر وجود ندارد. بوش به این حقیقت توجهی ندارد که عراق از سوی اشغالگران کنونی تسخیر شده است."
فعال صلح آمریکا در ادامه گفتگو با مهر اظهار داشت :" شاید بوش امیدوار است تا همین اوضاع را در ایران هم به وجود آورد، اما وی به منطق و استدلالی برای دستور حمله نیاز دارد. تاکتیکهای جعلی "وجود سلاحهای کشتار جمعی" وی در عراق به شکلی بسیار موفقیت آمیز برای تشویق یک کنگره ضعیف وترسودر جهت استقبال از حمله به عراق کارساز افتاد و کنگره کنونی هم ثابت کرده که یک کنگره ترسو و بی دل و جرات است. اگر وی به سرزنش ایران به عنوان تهدیدی برای آمریکا ادامه دهد، احتملا کنگره بار دیگر به وی اجازه جنگ خواهد خواهد داد."
فانتینا درباره سفر اخیر بوش به خاورمیانه هم گفت :"این احتمال وجود ندارد که سفر اخیر بوش حمایت بسیار ضعیف از وی برای تحریمها یا اقدام نظامی علیه ایران را افزایش داده باشد. بوش در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان یک فرد خطرناک تلقی می شود؛ یک جنگ افروز، یک متعصب وطن پرست افراطی که از هفت سال دوره ریاست جمهوری خود برای شکستن ( وجهه) آمریکا و ایجاد ترس و وحشت برای مردم عراق استفاده کرد. "
وی اظهار داشت :" بوش هرگونه اعتباری را که ممکن بود آمریکا داشته باشد؛ با حمله به عراق تحت بهانه های کاملا اشتباه از بین برد. رهبران هر کشوری در زمین پیش از موافقت با فاجعه تحکم آمیز دیگر بوش با دقت به آن فکر خواهند کرد. در حالی که احتمال حمله به ایران به شکلی قاطعانه وجود دارد، بعید است که هر کدام از هم پیمانان آمریکا با آن همراه شوند و این مسئله اقدام را حتی برای بوش دشوار خواهد کرد."
نظر شما