به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، سلام فیاض نخست وزیر دولت انتصابی ابومازن در کنفرانس خبری در شهر رام الله گفت: لازم است که در اداره گذرگاه و بازگشایی گذرگاههای نوارغزه هیچ طرفی بویژه حماس دخالت نکند.
وی افزود: تشکیلات خودگردان با حماس تماسی ندارد اما این جنبش باید از هر اقدامی که باعث از بین رفتن هرگونه تلاش برای بازگشایی گذرگاهها یا بستن آنها بعد از بازگشایی می شود، خودداری کند.
فیاض گفت: تشکیلات خودگردان اولویت حقوقی و قانونی برای اداره گذرگاهها دارد و این نقش ماست که آن را ایفا خواهیم کرد.
وی افزود: اجماعی میان کشورهای عربی و موضعگیری بین المللی بی سابقه ای مبنی بر موافقت با مدیریت ما بر گذرگاهها وجود دارد و ما آمادگی خود را برای اداره آنها ابراز داشته ایم.
این درحالی است که دولت منتخب فلسطین به ریاست اسماعیل هنیه اجرای دوباره توافقنامه گذشته مربوط به گذرگاه رفح را رد کرد.
طاهر النونو سخنگوی دولت در کنفرانس مطبوعاتی خود در شهر غزه گفت: تدابیری که در گذشته در گذرگاه رفح اجرا می شد، برای ملت فلسطین ظالمانه بود و منجر به کنترل اشغالگران بر حرکت عبور و مرور شهروندان فلسطینی شد و ما این تدابیر را نمی پذیریم، مدت قانونی این تدابیر پایان یافته و بازگشتی به آن وضعیت وجود ندارد.
گذرگاه رفح پیش از کنترل حماس بر نوارغزه براساس توافقنامه ای میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم اسرائیل و اتحادیه اروپا اداره می شد.
این توافقنامه میان تشکیلات خودگردان فلسطین و اتحادیه اروپا و رژیم اسرائیل بعد از خروج این رژیم از نوارغزه در تابستان سال 2005 میلادی بسته شد و براساس این توافقنامه، تشکیلات خودگردان مسئولیت امنیتی بخش فلسطینی گذرگاه رفح را برعهده داشت و ناظران اروپایی نیز بر حرکت عبور و مرور در آن نظارت داشتند اما این گذرگاه درپی کنترل حماس بر نوارغزه و خروج تشکیلات خودگردان و ناظران اروپایی از آن بسته شد
النونو همچنین از "دعوت برخی از سران گروه رام الله (تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست ابومازن) برای بازگشت اشغالگران به گذرگاه رفح از طریق احیای توافقنامه گذشته مربوط به این گذرگاه" ابراز شگفتی کرد.
نظر شما