۱۲ بهمن ۱۳۸۶، ۱۲:۰۶

انسانهای دوران باستان "میکا" را می‌شناختند

انسانهای دوران باستان "میکا" را می‌شناختند

محققان استرالیایی با بررسی صورتکهایی مربوط به تمدن باستانی "مایا" کشف کردند که این تمدن در 400 سال بعد از میلاد سنگ "میکا" را می شناخته و از آن استفاده می کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه فناوری کویین آیلند استرالیا در تحقیقات خود کشف کردند که جمعیت تمدن باستانی "مایا" که از هزار و 600 قبل از میلاد در در آمریکای مرکزی ساکن بودند، کانی "میکا" را می شناخته اند.

این دانشمندان با بررسیهای فیزیکی و شیمیایی تکه های رنگی که در سایت باستان شناسی "کوپان" در "هندوراس" آمریکای مرکزی پیدا کرده اند به این نتایج دست یافتند.

میکا یک ماده معدنی سیلیکاتی است که به خاطر قدرت زیادی که در انعکاس نور دارد بسیار درخشان به نظر می رسد.

این باستان شناسان در معبدی "رزالیلا" که بین 400 تا 900 بعد از میلاد در این سایت باستان شناسی ساخته شده است، بالا نقاشی سرخ رنگی از صورتکهای سنگی و همچنین در مقبره ای در زیر یک هرم کانی میکا را پیدا کردند.

 

به گفته این محققان، این ساختمان باید یکی از بلندترین ساختمانهای این دره و نماد آیینها و فرهنگ تمدن مایا باشد.

براساس گزارش ساینس دیلی، تیم باستان شناسان استرالیایی با کمک تکنیکهای مادون قرمز تجزیه رنگهای بکار رفته در این بقایای تاریخی دو رنگینه جدید را کشف کردند که هر دو پایه میکایی دارند.

این دانشمندان با کمک این تکنیک و طیف سنج "رامان" که ساختارهای مولکولی مواد را نشان می دهد، موفق شدند تمام مواد بکار رفته در این رنگینه ها را شناسایی کنند.

به گفته این باستان شناسان، معبد "رزالیلا" از بیش از 15 لایه رنگی و سنگی پوشیده شده است. شناخت ترکیب کانیهای این لایه ها امکان تعیین سن رنگهای هر لایه را فراهم می کند.

کد خبر 629821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha