در پی تشدید جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در نوار غزه و محاصره این منطقه که از دو هفته پیش آغاز و با موج محکومیت جهانی روبرو شد؛ نمایندگان کشورهای عربی در سازمان ملل متحد و 57 کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی خواستار برگزاری نشست شورای امنیت برای بررسی اوضاع بحرانی نوارغزه شدند.
لیبی که در این ماه ریاست دوره ای شورای امنیت را بر عهده دارد، پیش نویسی را مبنی بر رفع محاصره نوارغزه و توقف جنایات رژیم صهیونیستی به این شورا ارائه کرد.
این پیش نویس از سوی 15 عضو شورای امنیت بررسی و 14 عضو این شورا به جز آمریکا با پیش نویس بیانیه ارائه شده از سوی لیبی موافقت کردند.
مخالفتهای آمریکا با تصویب این پیش نویس ادامه داشت تا جایی که حتی اصلاح این پیش نویس و گنجاندن این بند یعنی توقف حملات موشکی مبارزان فلسطینی به مناطق فلسطین اشغالی نیز نتوانست سبب جلب موافقت آمریکا و تصویب این پیش نویس شود به طوری که "جاد الله الطلحی" رئیس شورای امنیت شب گذشته صراحتا اعلام کرد که تلاش این شورا برای صدور بیانیه ای درباره غزه به شکست انجامید.
درباره کارشکنیهای آمریکا در شورای امنیت در برابر صدور بیانیه درباره بحران غزه باید گفت : همچنانکه انتظار می رفت شورای امنیت سازمان ملل متحد دو هفته پس از محاصره غزه وکشتار ساکنان این منطقه نتوانست حتی یک بیانیه غیر الزام آوری را علیه رژیم صهیونیستی صادر کند.
آمریکا تاکید کرده بود که در قطعنامه باید قبل از رژیم اسرائیل، جنبش حماس محکوم شود و"گلعاد شالیت" نظامی اسیر صهیونیست نیز باید سریعا آزاد شود.
این دو مقوله اساسا هیچگونه ارتباطی با بحران غزه ندارد، اما آمریکا با طرح چنین خواسته هایی نشستهای شورای امنیت را با شکست روبرو کرد.
علت مخالفت آمریکا با صدورقطعنامه علیه اسرائیل، تاثیر لابی صهیونیستی برنهادهای بین المللی و حضور گسترده این لابی در نهادهای تصمیم گیرنده آمریکا است.
از سوی دیگراعضای حزب جمهوریخواهان آمریکا در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیازمند حمایت سیاسی وتبلیغاتی لابی صهیونیستی هستند وبه همین دلیل است مجبورند تا به این لابی باج سیاسی بدهند.
سفر"جرج بوش" به فلسطین اشغالی ومخالفت وی با حق بازگشت پنج میلیون آواره فلسطینی به اراضی اشغالی نشان می دهد که رئیس جمهوری آمریکا درآستانه انتخابات تلاش می کند تا حمایت صهیونیستها را از حزب جمهوریخواه جلب کند.
این اقدامات در واقع با ادعای جرج بوش درزمینه تشکیل یک کشوردموکراتیک فلسطینی در اراضی اشغالی کاملا مغایرت دارد، زیرا اساسا قبل از تشکیل چنین دولتی، بوش باید رژیم صهیونیستی را به پذیرش قطعنامه های 194 و 242 و338 تشویق می کرد اما وی عملا در این سفر قطعنامه 194 را نقض کرد.
بنابراین در پرتو سیاستهای جانبدارانه آمریکا از رژیم صهیونیستی انتظار نمی رود که ملت فلسطین بتواند به حقوق واقعی خود دست پیدا کند، زیرا رژیم اسرائیل با وجود چنین فضایی با تشکیل کشور فلسطین به پایتختی بیت المقدس موافقت نخواهد کرد.
اکنون کشورهای اسلامی وعربی باید راهکارهای لازم را برای احقاق حقوق ملت فلسطین به دور از تاثیر پذیری از آمریکا وغرب تعریف کنند در غیر این صورت اوضاع فلسطین از آنچه که هست بدتر خواهد شد.
--------------------------------------
حسن هانی زاده کارشناس مسائل بین الملل
نظر شما