به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر معصومه ابتکار در بیست و پنجمین نشست کمیته با اشاره به ضرورت حفظ رود دره ها در تهران ، گفت: رود دره ها میراث طبیعی شهرها هستند که برای حفظ آنها نیاز است که طرح راهبردی حفاظت جامع میراث های طبیعی تهیه شود.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه ساخت و سازهای غیر مجاز و خرید و فروش مناطق زیست محیطی از جمله در کوهپایه ها و حریم رودخانه و رود دره های موجود در تهران، زنگ خطری برای میراث های طبیعی درون شهر است.
رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران افزود: فضاهای طبیعی از جمله پارک های ملی، جنگلی، فضاهای کوهستانی، رودها و رود دره ها بسیار با ارزش و مهم هستند اگر برنامه ریزی مناسب و بهره مندی عاقلانه ای در راستای نگاه توسعه پایدار داشته باشیم از تخریب این مناطق جلوگیری خواهد شد.
دکتر ملا صالحی مدیر عامل سازمان زیباسازی شهرداری تهران نیز در این خصوص گفت: در تهران 7 دره اصلی وجود دارد که قابلیت های فراوانی هم از نظر گردشگری و هم از نظر طبیعی دارند.
وی افزود: متاسفانه این دره ها و رود دره ها به دلیل ایجاد معاملات غیر قانونی و ساخت و سازها در حال تخریب هستند.
ملا صالحی تصریح کرد: شهرداری تهران طی یک سال گذشته اقدام به حفظ وضعیت موجود این اماکن طبیعی کرده است.
وی افزود: همچنین طرحی در دست مطالعه است که طی آن مکان های بی دفاع شهری که مناطق کوهستانی و رود دره ها نیز جزء آن می شود، حفظ و بازسازی شوند.
مهندس محمد علی مختاری مدیر عامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری تهران نیز گفت: طی سال های گذشته در ارتقاعات تهران به خصوص در مناطق 1 و 2 و 4 و منطقه 22 شهرداری تهران ساخت و سازهایی بالای ارتفاع 1800 متر صورت گرفته است که خوشبختانه با مصوبه تعیین حریم شهر تهران، شهرداری اجازه ساخت در ارتفاعات بالای 1800 متر را نمی دهد.
وی خاطر نشان کرد: از سال 84 اجرای طرح فوق (کاشت پوشش های گیاهی مناسب) در دامنه جنوبی البرز، تاکنون 10 هزار هکتار از مجموع 32 هزار هکتار کوهپایه جنوبی البرز، زیر پوشش گیاهی رفته است.
مختاری تصریح کرد: همچنین در اجرای طرح کمربند سبز، 34 هزار هکتار اطراف تهران جنگل کاری شده است.
نظر شما