كاروان اسيران در مسير :
در چنين روزي در سال 61 ه ق پس از اتمام و واقعه خونبار كربلا كاروان اسيران به راه افتاد . در اين روز سپاه عمر سعد و نيز اسراى اهل بيت از كربلا به كوفه به راه افتادند . عمر سعد بر كشتههاى سپاه خود نماز خواند و آنان را دفن كرد ولي اجازه نداد كه ياران امام حسين (ع ) را دفن نمايند . سپاه عمر سعد اهل بيت عصمت و طهارت ( ع ) را برشترها سوار كرده به كوفه بردند . اين كاروان بعدها پيام آور كربلا و افشا گر ظلم و ستم بر خاندان اهل بيت عصمت و طهارت شد . در اين كاروان ، نقش فداكاريهاى عظيم امام زين العابدين ( ع ) و حضرت زينب ( س ) ، بسيار جلوه مي نمود . حضرت زينب( س ) سرپرست كاروان اسيران اهل بيت (ع ) و مراقبت كننده از امامزين العابدين(ع ) و افشاگر ستمگرىهاى حكام اموى با خطبههاى آتشين بود. آن حضرت پس از عاشورا و در سفراسارت، در كوفه و دمشق، خطابههاى آتشينى ايراد كردند و رمز بقاى حماسه كربلا وبيدارى مردم گشت.پس از بازگشتبه مدينه نيز،در مجالس ذكرى كه براى شهداى كربلاداشت،به سخنورى و افشاگرى مىپرداخت. ايشان به همين دليل به «قهرمان صبر»شهرت يافته اند . در ميان كاروان زنان ديگري نيز حضور داشتند كه برخى از آنان اولاد امام على«ع»بودند . ام كلثوم، فاطمه،صفيه،رقيه و ام هانى،فاطمه و سكينه، رباب،عاتكه،مادر محسن بن حسن،دختر مسلم بن عقيل،فضه نوبيه،كنيز خاص امام حسين«ع»و مادر وهب بن عبد الله نيز از زنان حاضر در كربلا بودند.
گفته مي شود تاريخ ورود اسرا به شام دوم ماه صفر بوده است.بنا بر اين روايت حضرت زينب ( س ) و كاروان بيست و دو روز متوالى در رنج بودند و با اين حال حضرت زينب (س ) را وارد مجلس يزيد بن معاويه كردند . حضرت زينب( س) در كاخ يزيد چنين فرمود : «ا ظننتيا يزيد حيث اخذت علينا اقطار الارض و افاق السماء فاصبحنا نساق كما تساق الاسارى ان بنا على الله هوانا و بك عليه كرامة؟»اى يزيد!خيلى مغرور شده اي .تو خيال مىكنى اينكه امروز ما را اسير كردهاى و تمام اقطار زمين را بر ما گرفتهاى و ما در مشت نوكرهاى تو هستيم،يك نعمت و موهبتى از طرف خداوند بر توست؟!به خدا قسم تو الآن در نظر من بسيار كوچك و حقير و بسيار پست هستى و من براى تو يك ذره شخصيت قائل نيستم.
بنا به دلايل و مناسبت هاي گفته شده اين روز به نام روز تجليل از اسرا و مفقودين نام گرفته است .
عمليات كربلاي هفت :
درچنين روزي در سال1365هجري شمسي ، عمليات كربلاي 7درمنطقه عملياتي حاج عمران آغازشد. نيمي از منطقه عملياتي والفجر 2 كه در دوره حملات موسوم به استراتژي دفاع متحرك عراق از دست رفته بود در عمليات كربلاي 2 و بقيه در عمليات كربلاي هفت آزاد شد . از عمليات بدر تا پايان جنگ كه فرماندهي سپاه و ارتش در جنگ از يكديگر تفكيك شد در خشان ترين بخش از كارنامه ارتش در عمليات كربلاي هفت رقم خورد . در اين عمليات لشكر 64 اروميه جانفشاني هاي بسياري از خود نشان داد . در عمليات يادشده كه از نوع تك نيمه گسترده بود ، نيروهاي عراقي بيش از سه هزار كشته و زخمي و بيش از دويست و هفتاد اسير دادند . در پايان اين عمليات چند منطقه ازحاج عمران و ارتفاعات مهمي درمنطقه عملياتي ازوجود دشمن بعثي پاك شد.
كناره گيري فرمانفرما از قدرت :
در چنين روزي در سال 1294 ه ش محمد وليخان تنكابني به رياست كابينه وقت منصوب گرديد . او پس از استعفاي فرمانفرما از ريييس الوزرايي به اين سمت رسيد .
در گذشت علي خادم :
درچنين روزي در سال1371هجري شمسي ، علي خادم يكي از عكاسان شهير كشور مان چشم از جهان فروبست . وي بيش از نيم ميليون قطعه عكس در كارنامه هنري خود دارد .
انحلال جبهه نجات اسلامي :
در چنين روزي در سال 1992 ميلادي جبهه نجات اسلامي در الجزاير منحل گرديد. به دنبال اين انحلال حالت فوق العاده در الجزاير برقرار شد .
كشتار بريتانيايي ها :
در چنين روزي در سال 1938 ميلادي ، عطيه احمد عوض رزمنده عضو گروه عز الدين قسام با حمله به نيروهاي بريتانيائي ، هفتاد تن را كشته و پنج فروند هواپيماي آنان را نابود كرد . در اين عمليات عطيه احمد فرمانده و سي و هشت تن ديگر بشهادت رسيدند .
پايان اعتصاب گسترده :
در چنين روزي در سال 1950 كارگران معادن زغال سنگ آمريكا به اعتصاب دو ماهه خود پايان دادند .
تولد آنتونيو ويوالدي :
در چنين روزي در سال 1678 ميلادي آنتونيو ويوالدي از مشهور ترين و بر جسته ترين موسيقيدانان ايتاليايي ديده به جهان گشود .
تولد توماس آتوي :
در چنين روزي در سال 1652 ميلادي توماس آتوي شاعر و نمايشنامه نويس انگليسي به دنيا آمد . شكارگاه ونيز عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد ويليام گودوين :
در چنين روزي در سال 1756 ميلادي ويليام گودوين فيلسوف و نويسنده سياسي انگليسي ديده به جهان گشود .
تولد بنيامين هاوس :
در چنين روزي در سال 1754 ميلادي دكتر بنيامين واتر هاوس سازنده واكسن آبله ديده به جهان گشود .
در گذشت آلبرت سايبين :
درچنين روزي در سال1993ميلادي ، پروفسور آلبرت سايبين درسن هشتاد و شش سالگي درگذشت.او واكسن فلج اطفال را كشف كرده است .
تولد آرتور كوينبرگ :
در چنين روزي در سال 1918 ميلادي آرتور كوينبرگ بيو شيميست آمريكايي ديده به جهان گشود . وي در سال 1959 ميلادي جايزه نوبل را گرفت .
پايان جنگ داخلي در استراليا :
در چنين روزي در سال 1409 ميلادي جنگ داخلي در استراليا پايان يافت .
شوروش عمومي در آلمان :
در چنين روزي در سال 1919 حزب كمونيست آلمان در اين كشور اعلام شوروش عمومي كرد .
در گذشت گوگول :
در چنين روزي در سال 1852 ميلادي نيكلاي گوگول نويسسنده بزرگ روس ديده از جهان فرو بست . گوگول در نوزدهم مارس سال 1809 ميلادي در او كراين به دنيا آمد. پدرش يكي از ثروتمندان بود و او را در مدارس نجبا به تحصيل گمارد . او ابتدا به نقاشي علاقه داشت و پس از آن به ادبيات روي آورد . نخستين اثر وي شب نشيني هاي مزرعه نام دارد . بازرس كل ، افسانه ها ، راهزنان ، آرابسك و عروسي از جمله آثار مشهور اين نويسنده روس است . نمايشنامه بازرس كل او انتقادات گسترده اي را براي او به دنبال داشت . گوگول به همين خاطر مدت دوازده سال در تبعيد به سر برد .
دوستي دو كشور آلمان و تركيه :
در چنين روزي در سال 1924 ميلادي دو كشور آلمان و تركيه قرار داد مودت و تجارت امضا كردند .
روز قانون اساسي در سنگال :
در چنين روزي در سال 1963 ميلادي سنگال صاحب قانون اساسي شد . به همين دليل اين روز به عنوان روز قانون اساسي در اين كشور مشهور است .
استقلال لتوني و استوني :
در چنين روزي د رسال 1991 ميلادي دو كشور لتوني و استوني استقلال خود را خود را به دست آوردند .
استقبال از مهاجم :
در چنين روزي در سال 1960 ميلادي بيش از يكصد هزار افغاني در كابل از خروشچف رهبر شوروي در كشورشان استقبال كردند .
ملي شدن نفت در سوريه :
در چنين روزي در سال 1965 ميلادي سوريه نه شركت نفتي فعال دراين كشور را ملي اعلام كرد.
پيمان دوستي با ليبي :
در چنين روزي در سال 1972 ميلادي شوروي با ليبي پيمان دوستي و مودت به امضا رساند .
آغاز كارت هاي اعتباري :
در چنين روزي در سال 1977 ميلادي نخستين كارت اعتباري با نام «ويزا كارت» به بازار آمد .
روزاتحاد در سودان :
همه ساله چنين روزي به عنوان روز اتحاد در سودان گرامي داشته مي شود .
روز جهاني دعا :
همه ساله چنين روزي به عنوان روز دعا در جهان گرامي داشته مي شود .
نظر شما