دکتر محمدتقی نوربخش، در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: از لحاظ علمی و اقتصاد درمان، حق انتخاب بیمار کم است و محکوم به آن است که هرآنچه وجود دارد را بپذیرد.
وی همچنین از اطلاعات اندک مردم از خدمات درمانی به عنوان سومین فاکتور در بررسی میزان رضایت بیمار، نام برد و گفت: رضایتمندی، مابه التفاوت آن چیزی است که بیمار انتظار دارد و امکاناتی که بر اساس آن خدمات ارائه می شود.
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور، با اشاره به میزان سرمایه گذاری که دولت در بخش سلامت صورت می دهد، افزود: آنچه در حال حاضر به عنوان خدمات در مراکز درمانی ارائه می شود، امکانات موجود است.
نوربخش، با تاکید بر ارائه خدمات به بیماران که متناسب با میزان سرمایه گذاری دولت در نظام سلامت صورت می گیرد، از پایین بودن سرانه درمان در کشور انتقاد کرد و گفت: سرانه ای که برای سال آینده پیش بینی می شود، کمتر از 5 دلار برای هر ماه و در مجموع 60 دلار برای یک سال است.
وی این سرانه را 300 دلار در امارات و 500 دلار در انگلیس خواند و افزود: قطعا رسیدن به اهداف برنامه چهارم توسعه که سهم مردم را از پرداخت هزینه های درمانی 30 درصد و دولت را 70 درصد تعیین کرده است، امکان پذیر نیست.
عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور، همچنین از عدم اجرای سیستم ارجاع که از تکالیف برنامه سوم و چهارم توسعه بود، انتقاد کرد و گفت: مجموعه این عوامل باعث می شود که مدیر بیمارستان دولتی با انتظارات حداکثری از سوی بیمار مواجه شود اما به دلیل منابع حداقلی که دارد، نتواند رضایت مندی او را تامین کند.
نوربخش، با تاکید بر اینکه دولت باید نگاه سرمایه گذاری در بخش سلامت داشته باشد، تصریح کرد: سرمایه گذاری فقط ساخت بیمارستان نیست، چه بسا در حال حاضر نیز بخشی از ظرفیت های بیمارستانی کشور خالی است.
وی همچنین از مشکلات روحی و روانی بیماران و نحوه برخورد کادر درمانی با افراد، به عنوان یکی دیگر از زمینه های جلب رضایت بیماران یاد کرد و افزود: انتظار می رود که جامعه پزشکی به وظایف حکیمانه خودش عمل کند و در برخورد با انسان دردمند، رفتار قابل قبولی از خود بروز دهد که منجر به تسکین درد بیمار شود.
نظر شما