۱۲ بهمن ۱۳۸۶، ۱۷:۲۳

مقام اسبق وزارت خارجه آمریکا:

پیروزی دموکراتها در انتخابات به معنای تغییر سیاست آمریکا در برابر ترکیه نخواهد بود

پیروزی دموکراتها در انتخابات به معنای تغییر سیاست آمریکا در برابر ترکیه نخواهد بود

یک مقام اسبق وزارت خارجه آمریکا در واکنش به سخنان نامزدهای دموکرات این کشور درباره کشتار ارامنه در امپراطوری عثمانی در زمان جنگ جهانی اول،گفت : پیروزی این افراد در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به معنای تغییر سیاست واشنگتن در برابر آنکارا نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ترکیش دیلی،"والتر راسل مید" از مقامهای بلند پایه اسبق وزارت امور خارجه آمریکا و از کارشناسان شورای روابط خارجی این کشور که در آنکارا و در جمع خبرنگاران ترک سخن می گفت، در ادامه افزود : آمدن یک شخص دموکرات در کاخ سفید به عنوان رئیس جمهور آمریکا، به معنای این نیست که واشنگتن مسئله کشتار ارامنه در جریان جنگ جهانی اول را به عنوان نسل کشی مورد تصویب قرار می دهد.

این مقام اسبق آمریکایی در ادامه گفت : کنگره آمریکا این موضوع را تشخیص داد که تصویب کشتار ارامنه به عنوان نسل کشی فکر مناسبی نیست و بهتر است سایرین نیز این نکته را قبول کنند.

راسل مید این سخنان را در واکنش به سخنان چند روز قبل "هیلاری کلینتون" مطرح ترین نامزد دموکراتهای آمریکا که گفته بود در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، مسئله کشتار ارامنه توسط امپراطوری عثمانی را به عنوان نسل کشی تایید می کند، ایراد کرد.

"باراک اوباما" دیگر نامزد مطرح دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز چندی پیش به طور ضمنی از به رسمیت شناختن کشتار ارامنه به عنوان نسل کشی سخن به میان آورده بود.     

در پی اظهار نظر برخی از نامزدهای انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا درباره کشتار ارامنه در جنگ جهانی دوم از سوی عثمانی، ترکیه از آنها خواست از اظهارات غیر مسئولانه بپرهیزند.

به گزارش مهر، مسئله کشتار ارامنه از سوی ترکیه عثمانی و شناساسی آن به عنوان نسل کشی از سوی آمریکا، موضوعی است که چند دهه ذهن سیاستمداران و لابی های مهم از جمله لابی ارامنه را در این کشور به خود مشغول داشته است.

اگرچه‌ ترکها قبول‌ دارند که‌ تبعید ارامنه‌ به‌ سوی‌ سوریه، در سال‌ 1915 سبب کشته ‌شدن‌ چند صد هزار نفر شد، اما با این‌ استدلال‌ که‌ ارایه‌ ارقامی‌ چون‌ 5/1 میلیون‌ کشته‌ خیلی‌ اغراق ‌آمیز است‌؛ هرگونه‌ اقدام‌ به‌ نسل ‌کشی‌ را مردود می‌دانند به‌ همین‌ منوال‌، جمهوری‌ ترکیه‌ به‌ عنوان‌ وارث‌ امپراتوری‌ عثمانی‌، این‌ موضوع‌ را رد می ‌کند که‌ امپراتوری‌ یاد شده‌ به‌ ط‌ور ارادی‌ و از روی‌ تصمیم‌ قبلی‌ فرمان‌ قتل‌ عام‌ ارامنه‌ را صادر کرده‌ باشد.

اخیراً برخی از نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا برای جلب آراء اقلیت قدرتمند ارامنه، به اظهارنظردر این باره پرداخته و اعلام کرده اند که در صورت به قدرت رسیدن برای تصویب این کشتار به عنوان نسل کشی تلاش خواهند کرد.

کد خبر 631062

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha