به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا سرشار - نایب رئیس انجمن - با ارسال نمابری آورده است: در این جلسه طبق قرار قبلی بنابر این بود که عضو حقوقدان انجمن - که رئیس کمیته حقوقی و بازرس اول انجمن نیز هست - نتیجه مطالعات کارشناسانه خود را در مورد اشکالات حقوقی وارده از سوی نایب رئیس انجمن بر قرارداد منعقده از سوی رئیس هیئت مدیره سابق با جوانی - متولد 1362 - به نام امین چ. (چیذری) به عنوان بهره بردار از فروشگاه انجمن به اطلاع جمع برساند.
رئیس کمیته حقوقی و بازرسی اول انجمن نتیجه گزارش خود را به این ترتیب اعلام کرد:
1- با توجه به ماده 1-5 قرارداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با انجمن، رئیس هیئت مدیره سابق قانونا مجاز به انعقاد چنین قراردادی با آقای امین (چیذری) نبوده است.
2- با این رو قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران چنین قراردادهای غیر مجازی (قرارداد فضولی) را باطل نمی داند اما قابل فسخ می داند.
3- بر این اساس هم ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) - به عنوان صاحب اصلی ملک (ساختمان و مغازه در اختیار انجمن) و هم هیئت مدیره فعلی قانونا می توانند یک طرفه و راسا قرارداد رئیس هیئت مدیره سابق انجمن را با آقای امین (چیذری) لغو کنند.
4- جدا از دلیل قانونی پیشین (و حتی در صورتی که اصل قرارداد مذکور، اشکال قانونی پیش گفته را نیز نمی داشت و کاملا هم قانونی بود) تخطی های آقای امین (چیذری) از مفاد این قرارداد نیز از نظر قانون موجبات فسخ آن را فراهم کرده است. لذا هئیت مدیره فعلی تنها به استناد همین تخلفها از مفاد قرارداد نیز می تواند یک طرفه این قرارداد را باطل کند.
(قابل ذکر است: امین چ. بر خلاف تعهداتش در قرارداد - از اساس غیرمجاز - مورد اشاره مرتکب تخلفات ذیل شده است:
الف) از تسلیم چک به مبلغ 50 میلیون ریال بابت تضمین تعهد عمل به مفاد قرارداد - که می بایست در حین انعقاد قرارداد تسلیم می کرد - خودداری کرده است.
ب) سهم ناچیز 6 درصدی از فروش ماهانه فروشگاه را - که متعهد شده اول تا حداکثر پنجم ماه بعد به هیئت مدیره بپردازد - با گذشت افزون بر یکصد روز نپرداخته است.
ج) هزینه برق مصرفی فروشگاه را - که حدود سه میلیون ریال می شود - تاکنون نپرداخته است.
در پایان با توجه به توضیحات کارشناسانه حقوقدان بازرس اول و رئیس کمیته حقوقی انجمن قاعدتا هیچ گونه شبهه ای در مورد صحت اشکالات وارده از سوی نایب رئیس انجمن بر قرارداد مذکور برای سایر اعضای هیئت مدیره باقی نماند. آن گاه از سوی رئیس هیئت مدیره در مورد استفاده یا عدم استفاده از حق قانونی هیئت مدیره برای فسخ قرارداد منعقده از سوی رئیس هیئت مدیره سابق با آقای امین چ. (چیذری) نظرخواهی و سپس رای گیری به عمل آمد.
رای نایب رئیس، خزانه دار و دبیر انجمن - به شکل غیابی - بر فسخ این قرارداد بود. خاصه آنکه آقای امین چ. با کشاندن یک قضیه داخلی - که قانونا در آن محق هم نبود - به سایتهای خبری و مطبوعات آن هم به شکل تحریف آمیز و توام با تخریب شخصیت یک عضو هیئت مدیره، همچنین اعمال رفتارهای دون شان با کارمندان دفتری و خدماتی انجمن و اهانت به ایشان توسط خود و کارمندش عملا نشان داده بود که استحقاق چنین گذشتی را ندارد. اما با رای چهار تن دیگر بر عدم استفاده از حق فسخ، بنا بر تداوم وضعیت گذشته تا زمان انقضای قرارداد مذکور قرار گرفت. در عین حال در صورت جلسه قید شد: به آقای امین چ. تذکر داده شود "که از جوسازی و (اعمال) فشارهای روانی و مطبوعاتی و امثال آن نسبت به هیئت مدیره خودداری کند." همچنین از سوی مقام مسئول در هیئت مدیره تاکید شد که در غیر این صورت موضوع این قرارداد مجددا در دستور کار جلسه هیئت مدیره قرار خواهد گرفت و در آن جلسه رای مشار الیه - که در حال حاضر بر عدم فسخ قرار گرفته است - تغییر خواهد کرد.
سرشار در پایان نمابر خود آورده است: به این ترتیب ماجرای کاملا داخلی، معمولی و در واقع پیش پا افتاده که توسط جوانی غیر محق به برخی سایتهای خبری و مطبوعات خاص کشیده و کوشیده شد از آن یک فاجعه بزرگ فرهنگی در ابعاد ملی ساخته و پرداخته و به خورد جامعه داده شود، فعلا به این شکل مختومه اعلام شد. هر چند چنانچه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) - به عنوان صاحب اصلی ملک و مغازه انجمن - از حق قانونی خود مبنی بر فسخ قرارداد مورد اشاره استفاده کند، انجمن قلم ایران خواه ناخواه مجبور به لغو آن خواهد بود.
نظر شما