به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی آهنی، سفیر ایران در پاریس در گفتگو با رادیو بین المللی فرانسه در خصوص تحریم های جدید که احتمالا از سوی شورای امنیت علیه ایران اعمال خواهد شد، اظهار داشت: شما کاملا در جریان هستید که ما همکاری جدی خود را با آژانس بین المللی انرژی اتمی داریم و با توصیه خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی، یک طرح عملیاتی با آژانس بین المللی انرژی اتمی امضا کرده ایم تا بر اساس آن به شش سئوال باقی مانده آژانس پاسخ دهیم.
وی با یادآوری پاسخ های ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی، افزود: ما تاکنون به سه سوال اساسی آژانس پاسخ های کاملی داده ایم و در جریان سفر اخیر محمد البرادعی، مدیر کل آژانس به ایران نیز چنین توافق شد که در هفته های آتی به سوالات باقی مانده نیز پاسخ دهیم و به هرحال امیدواریم گزارش نهایی البرادعی آنچه را که در خصوص غیرنظامی بودن فعالیت های هسته ای ایران تکرار می کردیم را مورد تایید قرار دهد.
سفیر ایران در فرانسه ادامه داد: در مورد قطعنامه مورد اشاره شما متاسفانه شاهد برخی اقدامات به ویژه از ناحیه آمریکایی ها برای تعجیل درتصویب قطعنامه ای دیگر وتشدید مجازات های موجود علیه ایران هستیم اما به اعتقاد ما این امرمی تواند همکاری های ایران با آژانس را تحت الشعاع قرار دهد و این امر بسیار مایه تاسف است.
آهنی تصریح کرد: امیدواریم اعضای شورای امنیت دراین زمینه تعجیل نکنند زیرا آنها تا سه هفته دیگر یعنی زمانی که البرادعی گزارش نهایی خود را آماده کند، چیزی را از دست نخواهند داد. این گزارش می تواند نکات بسیاری را روشن کند و ما امیدواریم آن ها تا زمان انتشار گزارش تامل کنند.
وی در پاسخ به سئوالی در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی و علت رد صلاحیت برخی نامزدهای انتخاباتی گفت: رقابت فشرده ای بین نامزدها درانتخابات درایران به چشم می خورد و بیش از 7 هزار نامزد برای تصدی 290 کرسی مجلس با یکدیگر رقابت دارند. بر اساس رویه معمول و قانون انتخابات مراحل متعددی برای بررسی صلاحیت نامزدها وجود دارد که بر اساس اطلاعات من برای هر کرسی به طور میانگین 16 نامزد پذیرفته شده وجود خواهد داشت، در عین حال اگر کسی به رد صلاحیت خود اعتراضی داشته باشد، امکان شکایت و اعتراض وی کاملا محفوظ خواهد بود.
سفیر ایران در پاریس اضافه کرد: شما انتخابات ایران را خوب می شناسید و در انتخابات ما همواره شادابی و پویایی وجود دارد و من امیدوارم با حضور خبرنگاران خارجی واقعیت اوضاع و باز بودن جامعه ایران و همچنین دمکراسی در ایران به خوبی منعکس شود.
آهنی در پاسخ به این سوال که آیا این انتخابات می تواند تستی برای سنجش میزان محبوبیت رئیس جمهور ایران محسوب شود،؟ گفت: نامزدهای مختلف با گرایشات متفاوت در این انتخابات شرکت دارند و البته برخی از این اشخاص و گروه ها با آقای احمدی نژاد همسو بوده و برخی دیگر نیز با ایشان اختلاف نظر دارند و حتی برخی نیز در اپوزیسیون می باشند. از این رو باید منتظر نتایج ماند اما انتخابات درایران همیشه شگفتی ساز بوده، زیرا ایرانی ها افرادی سیاسی و پیچیده هستند و به سختی می توان نتیجه این انتخابات را پیش بینی کرد.
وی درباره اظهارات اخیر برخی مقامات آمریکایی در خصوص بهبود اوضاع امنیتی درعراق اظهار داشت: شما بهتر می دانید که ما به عنوان همسایه عراق همیشه در قبال امنیت و ثبات این کشور نگران بوده ایم و همواره تلاش کرده ایم دولت عراق را برای کنترل اوضاع کمک کنیم.
سفیر ایران در فرانسه افزود: امیدواریم عراقی ها خودشان اوضاع کشورشان را کنترل کنند و برخی عوامل تروریستی را که متاسفانه در این کشور وجود دارند مهار نمایند؛ درعراق متاسفانه تروریستی هایی هستند که از سوی کانال های مختلف تحریک می شوند اما ما امیدواریم که شرایط بازهم آرام تر شود.
آهنی درباره ادامه مذاکرات ایران با آمریکا برای رسیدن به این هدف، گفت: ما چند دور مذاکره با آمریکایی ها البته با حضور مقامات عراقی و به درخواست دولت و مردم عراق داشته ایم و هم اکنون نیز در حال بررسی شرایط برای دور بعدی این گفتگوها هستیم.
وی درخصوص موضع فرانسه درباره فعالیت های هسته ای ایران گفت: آن چه ما از فرانسه انتظار داریم اتخاذ سیاستی مستقل و پرهیز از ایجاد این برداشت است که این کشور دنباله رو آمریکاست. چنین برداشتی در راستای منافع فرانسه نیست زیرا فرانسه در ایران جایگاه و احترام خود را دارد.
سفیر ایران در فرانسه افزود: از همین رو برخی مواضع تند تعدادی از مقامات فرانسوی در این خصوص وجهه فرانسه در ایران را خدشه دار کرده و امیدوارم این سیاست مورد تجدید نظر قرار گیرد زیرا فرانسه می تواند نقش مثبتی در جهت حل این مسئله پیچیده داشته باشد و ما امیدواریم در رسیدن به این هدف بتوانیم با فرانسه به نوعی همکاری دست یابیم.
نظر شما