به گزارش خبرگزاری مهر، فرزاد حاتمی فارغ التحصیل دکتری مهندسی عمران و مجری طرح با اشاره به روشهای مختلف مقاوم سازی و کاهش انرژی ناشی از امواج زلزله گفت: در این طرح همگام با آخرین دستاوردهای علمی دنیا در این زمینه دیوار برشی مرکب از ورقه فولادی و بتن (یا الیاف کربن) ساخته شده است که در مقایسه با مهاربندهای ضربدری 85 درصد و در مقایسه با دیوارهای برشی فولادی 30 درصد سخت تر و همچنین 2 و نیم برابر شکل پذیرتر از قاب های خمشی بود.
وی افزود: این سامانه جایگزین دیوارهای برشی معمول در ساختمان شده و می تواند علاوه بر کاهش وزن ساختمان، مقاومت را نیز افزایش دهد.
حاتمی، روش کار خود را آماده سازی 220 مدل عددی ذکر کرد و گفت: با توجه به متغیرهای مختلفی مانند سختی عناصر تشکیل دهنده، نوع اتصالات، ضخامت صفحات فلزی و بتنی، استفاده از الیاف پلیمری کربن یا ترکیبی و نیز شرایط مختلف مرزی، 9 نمونه برای انجام آزمایش در مقیاس بزرگ در آزمایشگاه ملی سازه و زلزله دانشگاه صنعتی امیر کبیر انتخاب شدند.
وی افزود: با اعمال بارگذاری های مختلف و بررسی نتایج ما سرانجام به شرایط بهینه دیوار برشی مرکب رسیدیم که در آن، چگونگی محاسبه اندازه و ضخامت دیوار مرکب، فاصله بین اتصالات برشی و چگونگی اتصال از جمله عوامل بسیار مهم و تاثیرگذاری بودند که با تعیین مقادیر آن بر اساس شرایط هر ساختمان می توان مقاومت بالایی را به سازه داد.
بر اساس این گزارش از دیوار برشی مرکب چه در مرحله طراحی ساختمان های جدید و چه به عنوان جایگزین دیوارهای برشی کنونی برای مقاوم سازی می توان استفاده کرد.
دیوار برشی مرکب با استفاده از مصالح داخلی تهیه شده و پس از هر زلزله شدید که موجب اعمال نیرو و جذب آن توسط دیوار فولادی می شود، امکان تعویض بخش فلزی آن وجود دارد.
نظر شما