به گزارش خبرنگار مهر، این نمایشگاه این بار در دو بخش برگزار شد. در بخش نخست 50 تصویرگر از سراسر جهان به کاتالوگ نمایشگاه راه یافتند اما کیفیت آثار هنرمندان ایرانی برگزارکنندگان را بر آن داشت تا نمایشگاه دیگری را با حضور 40 تصویرگر با نام "هزار و یک شب" برگزار کنند تا جایگاه تصویرگران ایرانی را به جهانیان نشان دهند.
نمایشگاه باری یرو پرتغال از جمله معتبرترین نمایشگاه های تصویرگری جهان است. در دوره قبلی نمایشگاه در سال 2005 سه تصویرگر ایرانی شامل فرشید شفیعی، مرتضی زاهدی و علی نامور در آن حاضر بودند که این تعداد امسال به 40 نفر رسیده است. در میان 40 نفر 20 تصویرگر از نشر شباویز، هفت تصویرگر از کانون پرورش فکری و تعداد دیگر به شکل مستقل آثار خود را ارائه کرده اند. کاتالوگ نمایشگاه ماه آینده منتشر می شود.
این نخستین بار نیست که برگزارکنندگان نمایشگاه های تصویرگری برای هنرمندان ایرانی درها را به طور کامل گشوده اند. پیش از این نیز دوسالانه تصویرگری بلگراد با حضور 75 هنرمند ایرانی در کاتالوگ به کار خود پایان داده بود.
در میان 40 هنرمند برگزیده ایرانی بسیاری از برندگان جوایز جهانی نیز دیده می شوند، از جمله: عطیه بزرگ سهرابی برنده جایزه نومای ژاپن سال 2006 برای تصویرگری کتاب "دوستت دارم"، هدا حدادی برنده جایزه اول نمایشگاه بلگراد سال 2007 برای تصویرگری کتاب "دو دوست" و پلاک زرین براتیسلاوا در همان سال، ندا عظیمی برنده قلم زرین بلگراد سال 2003 برای تصویرگری کتاب "درفش کاویانی"، آزاده مدنی برنده جایزه نومای ژاپن سالهای 2004 و 2006 برای تصویرگری کتابهای "پیشی خانم و بچه ها" و "ملکه مورچه ها"، افرا نوبهار برنده جایزه نومای ژاپن سال 2006 برای تصویرگری کتاب "تاپ، تاپ، تاپ"، مرجان وفاییان برنده جایزه نومای ژاپن سالهای 2004 و 2006 برای تصویرگری کتابهای "صدای پای بزغاله های سبز" و "کفشدوزک قرمز"، علی بوذری برنده جایزه نومای ژاپن سال 2006 برای تصویرگری کتاب "سرزمین نیلوفرها"، امیر شعبانی پور برنده جایزه نومای ژاپن سالهای 2004 و 2006 برای تصویرگری کتابهای "خرگوش باهوش و مامان زاغی" و "روباه"، فرشید شفیعی برنده سیب زرین براتیسلاوا سال 2007 برای تصویرگری کتابهای "پیوند" و "زربال"، علیرضا گلدوزیان برنده جایزه درخت زرین براتیسلاوا سال 2005 برای تصویرگری کتابهای "مداد سیاه و مداد قرمز" و "جوراب سوراخ" و برنده قلم زرین بلگراد سال 2003 برای تصویرگری کتاب "جوراب سوراخ" و علی نامور برنده جایزه نومای ژاپن سالهای 2004 و 2006 برای تصویرگری کتابهای "فرشته گیسو بلند" و "فرشته و ماه" که جملگی با نشر شباویز کار کرده بودند.
از دیگر تصویرگران ایرانی این دوره می توان به نامهای زیر اشاره کرد: شهروز صدر، بهنوش بهزادی آزاد، پیمان رحیمی زاده، آنیتا هاشمی مقدم، راشین خیریه، سحر خراسانی، محمدرضا نوروزی، ثمینه خوبی، گلناز محمودی، مهسا خامنه ای، راحله جمعه پور، سحر حقگو، میترا عبدالهی، علی عطایی، عطیه بزرگ سهرابی، حمیدرضا اکرم، سعید انصافی، مرجان فرمانی، ژیلا هدایی، مهدی احمدی، حسن و علی عامه کن، ویدا ربانی حقیقی، رضا یوسف زاده، نگین احتسابیان، مرتضی زاهدی و نرگس محمدی.
نظر شما