۱۵ بهمن ۱۳۸۶، ۱۸:۳۸

استقبال اتحادیه اروپا از نتایج انتخابات صربستان

در پی انتخاب دوباره بوریس تادیچ نامزد طرفدار غرب در انتخابات ریاست جمهوری صربستان، این پیروزی وی با استقبال از سوی اتحادیه اروپا رو به رو گردید.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، آلمان در واکنش به انتخابات صربستان اعلام کرد که انتخاب تادیج و پیروزی قاطع وی بر تومیسلاو نیکولیچ نشان دهنده آن است که صربها آینده خود را در اروپا می بینند.

فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان در پیامی به تادیچ گفت:"در شرایط کنونی صربها با چالش بزرگی رو به رو هستند و این درخواستی برای احتیاط و دوراندیشی در بخش رهبری سیاسی است.

اشتاین مایر افزود: من متقاعد شده ام که امکان یک صربستان دموکراتیک و اروپایی که تادیج معرفی می کند، در آینده وجود دارد.

دولت آلمان امروز دوشنبه از انتخاب مجدد تادیچ در انتخابات ریاست جمهور صربستان حمایت کرد.

" توماس اشتوگ" معاون سخنگوی دولت آلمان گفت که کشورش از این انتخاب خرسند است و نشان می دهد که مردم صربستان بر این موضوع تاکید کردند که می خواهند آینده کشورشان را در اروپا ببینند و این برای تمامی اروپا خبر خوبی است.

خوزه مانوئل باروسو رئیس کمیسیون اجرایی اتحادیه اروپا پیروزی تادیچ را یک پیروزی برای دموکراسی در صربستان و برای ارزشهای مشترک اروپایی توصیف کرد".

باروسو در پیامی به تادیچ می نویسد: پیروزی شما در این لحظه حساس برای صربستان و برای غرب بسیار مهم است و من اطمینان دارم که صربستان نقشی سازنده در مقابله با چالش های فعلی و در تضمین ثبات منطقه ایفا خواهد کرد.

"میرک توپولانک" نخست وزیر جمهوری چک نیز در این ارتباط گفت که پیروزی نامزد طرفدار روسیه می توانست این کشور را در انزوا و ناآرامی فرو ببرد، اما این انتخابات می تواند به ثبات کل منطقه جنوب اروپا کمک کند.

"استیپ مسیچ" رئیس جمهوری کرواسی نیز در واکنش به این انتخاب گفت:" پیروزی تادیچ بیانگر آن است که این کشور از سوی فردی هدایت خواهد شد که آینده صربستان را در انزوا و رادیکالیزه شدن نمی بیند بلکه آن را در اتحاد با ملت های دموکراتیک منطقه و اروپا می بیند.

در پی این انتخابات، برنار کوشنر وزیر خارجه فرانسه حمایت کشورش را از عضویت صربستان در اتحادیه اروپا اعلام و گفت: فرانسه آماده است تا به صربستان برای انجام اصلاحات لازم برای آینده خود درعضویت در اتحادیه اروپا کمک کند.

اورزولا پلاسنیک وزیر خارجه اتریش نیز نتایج انتخابات را رای اعتماد مردم صربستان به اروپا توصیف و گفت: با این انتخابات صربستانی ها سیاست به سمت جلو را در پیش گرفتند تادیچ رئیس جمهوری تمامی صربها و از جمله نماینده افرادی در روند همگرایی این کشور با اروپا خواهد بود.

پلاسنیک افزود: این انتخابات یک پاسخ منفی به تصور پیشین و موافقت برای ادامه راه به سمت اروپاست و می توان آن را به عنوان رای اعتماد به اروپا تلقی کرد.

وزیر خارجه اتریش گفت: این انتخابات و شرکت مردم در آن نشان داد که انتخابات برای مردم این کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.

پلاسنیک همچنین گفت: تادیج اکنون به عنوان رئیس جمهوری همه زنان و مردان صرب باید پلی ایجاد کند که همه مردم را در اصلاحات و روند همگرایی با اروپا مرتبط سازد.

وی گفت: هدف ما آن است که همچنان به صربستان برای نزدیک شدن به اتحادیه اروپا کمک کنیم و در نهایت این کشور را عضو این اتحادیه نماییم.

خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: نتایج این انتخابات بیانگر آن است که اکثریت مردم صربستان می خواهند راه خود را به سمت اتحادیه اروپا ادامه دهند.

"فاتیمیر سیدو" رئیس جمهوری منطقه آماده استقلال کوزوو نیز این انتخابات را نشانه تمایل صربها برای شکستن خشونت گذشته و حرکت به سمت اروپا دانست و گفت: این نشان می دهد که صربها، گذشته خود به ویژه دیدگاههای رادیکال خود در خصوص کوزوو را پشت سر گذاشته و به جلو و به سمت همگرایی اروپا-آتلانتیک حرکت می کنند.

"یاکوپ کراسنیکی" رئیس پارلمان کوزوو نیز با ابراز خرسندی از انتخاب تادیچ آن را پیروزی برای نیروهای دموکرات در صربستان توصیف، اما در عین حال گفت که این انتخابات هیچ تاثیری در اعلام استقلال کوزوو نخواهد داشت و پارلمان کوزوو آماده است تا در ماه جاری اعلام استقلال کند.

نیکولیچ رقیب تادیچ نیز رئیس جمهوری منتخب را "شریکی سازنده" توصیف کرد و گفت که روابط روسیه و صربستان رو به افزایش خواهد بود.
 
وزارت امورخارجه سوئیس نیز در بیانیه ای اعلام کرد: این انتخاب بیانگر آن است که دموکراسی در این صربستان زنده است و بیانگر تمایل صربها برای همکاری با دیگر همپیمانان اروپایی است و برن از این روند آینده ساز استقبال می کند و به همین منظور روابط دوستانه خود را از این کشور اعلام می کند.
 
وزارت خارجه سوئیس همچنین ابراز اطمینان کرد که رهبران صربستان راهی را برای رفع مشکلات و چالش های گذشته پیدا کنند و همکاری سازنده ای با دادگاه بین المللی لاهه برای تحویل جنایتکاران جنگی و حل مسئله کوزوو پیدا کنند. 

کد خبر 632921

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha