فواد پورآرین در گفتگو با خبرنگار مهر در کرج اظهار داشت: مردمی که با راه اندازی انقلاب، رژیمی را سرنگون می کنند باید توانایی جایگزینی آن و اداره کشور را داشته باشند و در غیر این صورت ناتوانی آنها ممکن است مخاطراتی به دنبال داشته باشد که زیانهای آن کمتر از وضعیت پیشین نباشد و این خطر در حدی است که برخی صاحب نظران معتقدند نباید برای ایجاد تحولات از روشهای انقلابی استفاده شود بلکه می توان با اصلاحات تدریجی و گام به گام کار را پیش برد.
وی با تاکید بر اینکه انقلابها در ذات خود نارس هستند افزود: اهداف هیچ انقلابی در مراحل نخستین خود به طور کامل محقق نمی شود و سرعت حرکت آنها نیز به این ضعف دامن می زند همچنین مردم یک جامعه برای ایجاد تحولات و اصلاحات از راه های دیگر به نتیجه نمی رسند و ناگزیر از در پیش گرفتن خشونت هستند و با حرکتی سریع و ناگهانی سلطه سیاسی رژیم خود را در هم می ریزند تا مطالباتشان را برآورده سازند.
پورآرین یادآور شد: این در حالیست که اگر مردمی با کنار آمدن با حاکمان خود بتوانند نارساییها را برطرف کنند نیازی به انقلاب ندارند ولی چون می بینند از طریق گفتگو، اعتراض مسالمت آمیز، راهپیمایی آرام، دیپلماسی و مانند آن به نتیجه نمی رسند، دست به انقلاب می زنند.
این محقق خاطرنشان کرد: برای ایجاد تحولات همه جانبه در یک جامعه مدیریت کلان آن سرنوشت ساز است و انجام اصلاحات به این افراد وابسته است به طوریکه مدیریت سیاسی کلان جامعه است که می تواند مناسبات اقتصادی را سامان بخشد و در انجام اصلاحات اداری، فرهنگی و مانند آن موثر باشد و اگر این مدیریت موافق نباشد اجازه انجام هیچ کاری صادر نمی شود.
وی بیان داشت: در این حالت روشن است که برای اینکه مردم یک جامعه نارس نمانند و به پختگی و کمال برسند باید مدیریت مانع را برکنار سازند و زمام امور را خود به دست گیرند و این مقصود در حکومتهای استبدادی تنها با از بین بردن سلطه سیاسی و راس هرم قدرت حاصل می شود.
پورآرین تاکید کرد: این شرایط ایجاب می کند مردم به صورت نارس و برای رفع نارساییها و نقصانها بر ضد حاکمان قیام کنند تا پس از دستیابی به قدرت، سایر مطالبات خود را دنبال کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم ابراز داشت: در حقیقت اگر مردم جامعه ای به پختگی و کمال رسیده باشند نیازی به انقلاب ندارند و اگر بخواهند نارساییها را برطرف سازند بدون برکناری سلطه سیاسی مانع، این مسئله میسر نخواهد شد.
وی تصریح کرد: جوامع انقلابها را به وجود می آورند تا پس از آن با ایجاد شرایط لازم و رفع موانع پیشرفت به کمال و پختگی برسند گرچه ممکن است در این راه آسیبهایی ببینند و همه انقلابهای بزرگ از این امر ناگزیر است و به همین دلیل است که اگر جامعه ای پخته و کامل باشد نیازی به وقوع انقلاب ندارد بلکه انقلاب پختگی را به دنبال دارد.
نظر شما