به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه میشیگان که نتایج تحقیقات خود را در مجله Optics Communications منتشر کرده اند، نشان دادند که فناوری اشعه های T، پرتوهای الکترومغناطیسی در میدان تراهرتز می تواند در بررسی آثار هنری کاربردهای مفیدی داشته باشد.
اشعه های T می توانند طرحها و نقاشیهای اولیه ای که نقاشان کشیده و سپس روی این طرحها، نقاشیهای دیگری را جایگزین کرده اند حتی در لایه های زیرین تابلو ردیابی کنند.
براساس گزارش ساینس دیلی، متدهای فعلی تصویربرداری از لایه های زیرین تابلوهای نقاشی می توانند تنها بعضی از مواد مثل گرافیت و خون را نشان دهند.
اکنون محققان آمریکایی با همکاری دانشمندان موزه لوور و تکنسینهای شرکت "پیکومتریکس" دستگاهی را ساخته اند که با استفاده از پرتوهای الکترومغناطیسی تراهرتزی می تواند رنگها و طرحهای با زغال را که لایه آنها تنها 4 میلیمتر ضخامت دارد نشان دهند.
در این خصوص این دانشمندان اظهار داشتند: "تصویربرداری با اشعه های تراهرتز توانایی نشان دادن تمام لایه های اعماق یک تابلوی نقاشی را که با تکنیکهای استاندارد فعلی قابل مشاهده نیستند، دارد.
همچنین این پرتوها برخلاف اشعه های ایکس خطر کمتری برای تابلوها ایجاد می کنند. در حقیقت اشعه T پرتویی است که یونیزه نمی شوند و الکترون که می تواند به تابلو آسیب برساند، تولید نمی کند."
نظر شما