به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان صبح امروز در یک نشست خبری در خصوص برگزاری مراسم روز بخش خصوصی با حضور اعضای هیئت مدیره بانک توسعه اسلامی در تهران گفت: با ورود هیئت بانک توسعه اسلامی به ایران و برگزاری جلسات هیئت مدیره آن در اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن ایران، نخستین جلسه هیئت مدیره صندوق انسجام اسلامی در تهران برگزار می شود.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با بیان اینکه تحول اقتصادی ایران در حال شکل گیری است افزود: بر این اساس مقدمات نقش آفرینی بخش خصوصی در اقتصاد کشور فراهم شده و در همایش روز بخش خصوصی توانمندی های ایران به هیئت مدیره این بانک معرفی می شود ضمن اینکه امکانات بانک توسعه اسلامی نیز در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد.
وی اظهار داشت: در سیاست توسعه حضور که در دستور کار بخش خصوصی ایران قرار گرفته اتاق بازرگانی از هر فرصتی برای گسترش مبادلات بین المللی بهره می گیرد این در حالی است که بانک توسعه اسلامی به عنوان یک سازمان فعال اقتصادی در جهان اسلام می تواند تسهیل کننده ارتباط جدی اقتصاد بین توانمندی های بخش خصوصی ایران و بازار سایر کشورهای اسلامی باشد.
نهاوندیان افزود: به طور مشخص در تسهیلات مالی که بانک توسعه اسلامی به کشورهای مختلف جهان اسلام ارائه می دهد برای اجرای پروژه های عمرانی شرکتها و موسسات اقتصادی ایران باید بهره گرفت چراکه این امر می تواند در اجرای این پروژه ها بسیار موثر باشد ضمن اینکه فرصت مناسبی برای بهره گیری از فرصت در جهت افزایش صدور خدمات فنی و مهندسی کشور است.
وی تصریح کرد: استفاده بخش خصوصی از تسهیلات مالی بانک توسعه اسلامی می تواند گسترش یابد چراکه واقعیتی که در گذشته وجود داشته این است که بخش اعظم امکان استفاده از این تسهیلات در اختیار دولت بوده و اتاق بازرگانی عزم دارد در این مورد سهم بخش خصوصی را به نحو شایسته ای افزایش دهد اما این امر مستلزم این است که بخش خصوصی از امکانات بانک توسعه اسلامی بهره بیشتری گیرد و توانمندی های خود را به این نهاد مالی بشناساند.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن ایران افزود: محور دیگر اجرای پروژه های فراکشوری در جهان اسلام توسط بخش خصوصی ایران است. موضوع مورد علاقه بانک توسعه اسلامی بکارگیری توانمندی های صنعتی ایرانی است که در این راستا تولید خودرو، ماهواره مخابراتی و هواپیما در دستور مطالعه قرار دارد بر این اساس امید می رود همایش روز بخش خصوصی به افزایش آگاهی های متقابل کمک کرده و بخش خصوصی نیز در این همایش و نمایشگاه جانبی آن حضور فعال داشته باشد.
وی با اشاره به تایید قانون پولشویی مصوبه مجلس از سوی شورای نگهبان اظهار داشت: با تصویب این قانون آنچه که تا به حال در جریان عملیاتی کردن سیستم بانکی مورد حمایت قرار می گرفت شکل قانونی خود را بازیافت و به این ترتیب در استاندار مقبول جهانی قرار گرفتیم و بر این اساس سیستم بانکی همکاری خود را با شبکه بانک بین المللی ادامه می دهد و هیچگونه جایی برای برخوردهای غیرتخصصی باقی نمی ماند.
در ادامه حمید پورمحمدی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در خصوص برپایی این همایش گفت: در راستای سفر هیئت مدیره بانک توسعه اسلامی تشکیل همایش روز بخش خصوصی، برگزاری نمایشگاه قابلیتهای فنی- مهندسی ایران، همایش 21 کشور اسلامی برای توان و قابلیت تولید واکسن برای مبارزه با بیماریهای فراگیر در اصفهان، برگزاری دویست و پنجاهمین اجلاس هیئت مدیره بانک توسعه اسلامی و برگزاری اولین اجلاس هیئت مدیره صندوق انسجام اسلامی برای توسعه در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته وی، امضای قراردادهایی بین بانکهای ایرانی و بانک توسعه اسلامی، ارائه ملموس موضوع مگاپروژکت(پروژه های بزرگ جهان اسلام) نیز در دستور کار قرار گرفته است.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: حضور بانک توسعه اسلامی در شرایط فعلی ایران فرصت مغتنمی برای توسعه همکاریهای مالی بین کشورهای اسلامی است. همایش روز بخش خصوصی نیز ابتکار مناسبی برای نشان دادن جهت گیری های کشور برای اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی و نشان دادن توانمندی های اقتصاد ایران است که البته لازمه این کار تعامل بین المللی و همکاری با موسسات مالی بین المللی به ویژه در سطح جهان اسلام است.
وی اظهار داشت: ایران در حوزه انرژی، صنایع غذایی و کشاورزی، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی است و در زمینه مگاپروژکت به ارائه سخنرانی می پردازد. همچنین اعضای بانک توسعه اسلامی نیز از برخی پروژه های ایران نظیر فولاد مبارکه نیز بازدید خواهند داشت.
پورمحمدی در خصوص راه اندازی صندوق انسجام اسلامی برای توسعه گفت: این صندوق با مشارکت بانک توسعه اسلامی و 30 کشور اسلامی از جمله ایران تشکیل شده که در زمینه به فعلیت درآوردن پتانسیلهای دنیای اسلام با تاکید بر قابلیت اقتصادی جوانان و زنان و تلاش برای مبارزه و ریشه کنی بی سوادی و مبارزه با بیماری های فراگیر فعالیت خواهد کرد.
به گفته وی، سرمایه اولیه این بانک 10 میلیارد دلار تخمین زده شده که از این سرمایه تاکنون 6/2 میلیارد دلار توسط اعضا تامین شده است.همچنین در این راستا گروههای مشاوره مالی و سرمایه گذاری با حضور بیش از 250 شرکت و موسسه تشکیل شده که در هفته قبل نیز هیئت نظارت بر آن از سوی نظام بانکی تشکیل شده است.
به گزارش مهر، بانک توسعه اسلامی 33 قبل تشکیل شده و مقر آن در جده عربستان است. 56 کشور اسلامی سهامدار این بانک هستند و 14 کشور اسلامی نیز هیئت مدیره بانک توسعه اسلامی را اداره می کنند.
این بانک دارای واحدهای ITFC( تامین خدمات مالی تجاری)، ICD(تامین مالی پروژه های بخش خصوصی) و آیسیک( تضمین صادرات و سرمایه گذاری در جهان اسلام) است. بانک توسعه اسلامی بزرگترین بانک جهان اسلامی به لحاظ فراگیری است و از لحاظ رتبه بندی بین المللی در بالاترین رتبه در سطح دنیا قرار دارد.
ایران با دارابودن 9 درصد سهام بانک توسعه اسلامی عضو دائم و عضو هیئت مدیره دائم در این بانک دارد که بزرگترین استفاده کنندگان از تسهیلات بانکی بانک توسعه اسلامی دولت است.
نظر شما