۲۰ بهمن ۱۳۸۶، ۱۴:۰۱

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

دولت نهم از جوانان به عنوان راهبرد بهره می‌گیرد نه تاکتیک

دولت نهم از جوانان به عنوان راهبرد بهره می‌گیرد نه تاکتیک

وزیر ارشاد صبح امروز در مراسم افتتاح مرکز ثبت نرم افزارهای رایانه ای در کشور بر لزوم بهره گیری صحیح از توان نسل جوان به عنوان پرورش یافتگان مکتب انقلاب تاکید کرد و گفت: ما در وزارت ارشاد برنامه هایمان را بر دوش همین نسل گذاشته ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین صفارهرندی با تاکید بر عدم اتکای مردم به بیگانگان به عنوان یکی از ثمرات انقلاب اسلامی، به ذکر خاطره ای از دوران بعد از جنگ تحمیلی و به نقل از علی اکبر ولایتی - وزیر امور خارجه وقت - پرداخت و گفت: در آن زمان ایران در صدد بود که روابطش را با دیگر کشورها بهبود ببخشد و آنها هم وعده هایی داده بودند. اما بعد از مدتی شرط و شروط گذاشتن هایشان شروع شد که مثلاً اگر می خواهید در آبادنی ایران جنگ زده به شما کمک کنیم، اولین شرطش این است که رابطه تان را با ایالات متحده اصلاح کنید.

وی با اشاره به درخواست وام و کمک مالی ایران از یکی از کشورهای شرق دور در آن دوران گفت: پاسخ دکتر ولایتی - وزیر وقت امور خارجه - در قبال این موضوع این بود که "ما انقلاب کردیم تا تصمیم گیری درباره اداره کشورمان به دست مردم خودمان و در تهران انجام شود" و همان جا فی المجلس اظهار کرد که "اشکالی ندارد ما حاضریم از اصل این وام صرف نظر کنیم ولی دستاورد بزرگی مانند انقلاب اسلامی را پایمال نکنیم."

صفارهرندی اضافه کرد: انقلاب اسلامی این قالبها را شکست و اداره کشور را به مردم و به ویژه جوانان سپرد و در اختیار آنها قرار داد. مثال بارز آن هم جوان بودن اداره کنندگان کشور اعم از دولتی ها و مجلسی ها بود؛ میانگین سنی وزرای دولتهای آقایان رجایی و میرحسین موسوی حول و حوش 25 تا 30 سال بود و آن افراد امروزه آن قدر جاافتاده و کارکشته هستند که می توان باز هم از نیرویشان بهره گرفت.  

وزیر ارشاد با تقدیر از مسئولان مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال این وزارتخانه، از عیسی زارع پور (رئیس این مرکز) و همکارانش به عنوان نسل پرورش یافتگان مکتب انقلاب نام برد و با بیان اینکه برنامه وزارت ارشاد بر دوش همین نسل است، گفت: کارهایی که این افراد امروز انجام داده اند به مدد اعتقاد، ایمان و همت مجاهدانه شان صورت گرفته است. 

وی با تاکید بر ورود جدی وزارت ارشاد به عرصه رسانه های دیجیتال کشور، گفت: چیزی که همیشه در ورود به این حوزه از آن واهمه داشتیم، جنبه های تکنیکی کار بود که خوشبختانه امروز مثل موم در دستان فناوران جوان ما نرم شده و بر اساس همین اتفاقها می توانیم نتیجه بگیریم اگر به نسل جوان اعتقاد داشته باشیم و توان آنها را به خدمت بگیریم حتماً ضرر نخواهیم کرد و اگر هم دولت نهم بهره گیری از جوانان را به عنوان راهبرد انتخاب کرد و نه تاکتیک، بر اساس همین اعتقاد آنها بوده است.

در این برنامه همچنین عیسی زارع پور رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد با تاکید بر راهبردهای این مرکز برای نظام مند کردن و شفاف سازی فضای تولید محتوای فرهنگی در کشور، خاطرنشان کرد: متاسفانه تکثیر نرم افزار در کشور ما قاعده و قانون مشخصی ندارد و مثلاً یک بازی نرم افزاری آمریکایی که حتی خود آمریکایی ها هم آن را تنها به بزرگسالان شان توصیه می کنند، در ایران در تیراژ وسیع تکثیر و در اختیار فرزندان قرار می گیرد.

مهدی سرامی معاون این مرکز نیز با اشاره به راه اندازی یک شبکه فرهنگی برای 265 مسجد کشور، گفت: با راه اندازی این شبکه که در فاز نخست 265 مسجد را تحت پوشش قرار داده، به زودی کانونهای فرهنگی تمام مساجد کشور صاحب یک سایت اینترنتی خواهند شد و از آن طریق می توانند سرویسهایی مانند ایمیل و وبلاگ را برای تمامی اعضای خود راه اندازی کنند و به این وسیله دست به تولید محتوای فرهنگی و انقلابی بزنند.

وی از راه اندازی سامانه ارائه محتوای فرهنگی بر روی تلفنهای همراه و از طریق بلوتوث توسط وزارت ارشاد خبر داد و گفت: این محتوای فرهنگی در جامعه ما هم اکنون حضور فعال دارد و از طریق آن می توان فیلم، عکس و متن و سایر چیزها را مبادله کرد که این امر هم فرصت و هم تهدید به شمار می رود و به هر حال ورود جدی وزارت ارشاد را می طلبد. این کار انجام شده و به زودی با استفاده از سیستم MMS در نقاط پر تردد شهر از قبیل پایانه های مسافربری و ایستگاه های مترو، نیاز فرهنگی جامعه به ویژه جوانمان را برآورده می کنیم.

این مراسم با اعطای نخستین گواهی های ثبت نرم افزار در کشور به چند نفر از متقاضیان ادامه یافت و همچنین موسسه های انتشاراتی افق، عصر موعود، علمی فرهنگی، گاج و کانون فرهنگی آموزش به عنوان نخستین موسسه های نشر، نام کاربری خود را برای صدور مجوز نشر کتاب ثبت کردند.

در پایان این مراسم که چند تن از معاونان وزیر ارشاد نیز در آن حضور داشتند، واحد ثبت و صدور شناسنامه برای نرم افزارهای رایانه ای در کشور، سامانه ارسال پیامها و محتواهای فرهنگی از طریق آنتن های بلوتوث در محدوده میدان آزادی تهران، فاز اول شبکه فرهنگی مساجد کشور، سامانه جامع صدور مجوز چاپ و نشر کتاب، فاز نخست شبکه رایانه ای یکپارچه وزارت ارشاد در شهر تهران، درگاه خدمات الکترونیک و سامانه پست الکترونیک این وزارتخانه افتتاح شد.

کد خبر 635687

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha