۲۰ بهمن ۱۳۸۶، ۱۵:۲۷

گزارش کامل مهر /

آغاز فعالیت سی و یکمین رئیس دانشگاه تهران

آغاز فعالیت سی و یکمین رئیس دانشگاه تهران

وزارت فرهنگ تا سال 1320 بر دانشگاه تهران مدیریت می کرد اما پس از استقلال، دکتر حکمت به عنوان اولین فرد به ریاست آن منصوب شد. نزدیک به 70 سال از آن زمان می گذرد که در این مدت نماد آموزش عالی 31 مدیر را تجربه کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از دکتر علی اصغر حکمت، دکتر اسمعیل مرآت، دکتر عیسی صدیق علم، سید محمد تدین، دکتر مصطفی عدل، دکتر علی اکبر سیاسی، دکتر منوچهر اقبال، دکتر احمد فرهاد معتمد، دکتر جهانشاه صالح، دکتر فضل الله رضا، دکتر علی نقی عالیخانی، دکتر هوشنگ نهاوندی، دکتر احمد هوشنگ شریفی، دکتر قاسم معتمدی، دکتر عبد الله شیبانی، دکتر محمد ملکی، دکتر حسن عارفی، دکتر علی مهدی زاده شهری، دکتر ابوالقاسم گرجی، دکتر عباس شیبانی، دکتر بهمن یزدی صمدی، دکتر محمد فرهادی، مهندس اسماعیل اوینی، دکتر حسین فروتن، دکتر محمد رحیمیان، دکتر غلامعلی افروز، دکتر محمد رضا عارف،دکتر سید منصور خلیلی عراقی، دکتر رضا فرجی دانا، آیت الله عمید زنجانی در دی ماه سال 1384 ریاست دانشگاه تهران را به عنوان سی امین رئیس دانشگاه تحویل گرفت.

آیت الله دکتر عباسعلی عمید زنجانی 6 دی ماه 84 طی حکمی از سوی محمود احمدی نژاد رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رئیس دانشگاه تهران منصوب شد. البته پیش از آن در آذر ماه 84 در مراسمی با حضور وزیر علوم و شخصیتهای  علمی فرهنگی مراسم تودیع رضا فرجی دانا و معرفی آیت الله عمید زنجانی به عنوان سرپرست دانشگاه تهران برگزار شده بود.

عباسعلی عمید زنجانی عضو گروه آموزشی حقوق خصوصی و اسلامی و عضو وابسته گروه آموزشی حقوق عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است و درجه استادی دارد. آیت الله عمید زنجانی دارای درجه اجتهاد است و از نظر صبغه سیاسی نیز عضو جامعه روحانیت مبارز بوده و در دو دوره قانونگذاری به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی حضور داشته است.

آیت الله عباسعلی عمید زنجانی در آغاز دوره ریاست خود در دانشگاه تهران از برنامه ای 5 ساله برای این دانشگاه خبر داد و اعلام کرد این دانشگاه طی این مدت در میان 500 دانشگاه برتر دنیا قرار خواهد گرفت. عمید زنجانی چند ماه پیش با گذشت حدود دو سال از این برنامه 5 ساله از قرار گرفتن دانشگاه تهران در چند قدمی رتبه 500 خبر داد. 

اکنون با رسیدن دانشگاه تهران به رتبه نزدیک 500 در میان دانشگاههای دنیا، آیت الله عمید زنجانی سکان دانشگاه تهران را به نیرویی جوانتر می سپارد. عمید زنجانی معتقد است دانشگاه تهران به یک پرش دیگر نیاز دارد. وی در حالی که از قرار گرفتن دانشگاه تهران در میان 550 دانشگاه برتر دنیا خبر داد در گفتگوی خود با "مهر" آینده جهان را آینده علم دانست.

آیت الله عمید زنجانی در حاشیه آخرین اجلاس روسای دانشگاهها نیز در موضع گیری بسیار صریح از وضعیت تاسف آور بودجه دانشگاه تهران انتقاد کرد و در مورد تجهیزات پژوهشی این دانشگاه گفت : "وسایل آزمایشی که اساتید دانشگاه تهران از آنها استفاده می کنند جایگاهشان در موزه علم است نه در دانشگاه ".

به هر حال از امروز فرهاد رهبر در خیابان 16 آذر در دفتر ریاست دانشگاه تهران حاضر شد تا سکان هدایت دانشگاه مادر کشور را برعهده گیرد.

محمد مهدی زاهدی امروز امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه تهران در تالار علامه امینی این دانشگاه گفت: خوشبختانه احساس ما این است و آمار و ارقام و نشانه هایی که این روزها شاهد بوده ایم حاکی از این است که توانسته ایم تا حدودی موفق باشیم دانشگاه ها را ترغیب کردیم تا به سمت مستند سازی علمی بروند. همین شد که دانشگاه تهرانی که تا 2 سال پیش رتبه جهانی اش بالای 1500 بود، توانست طی 2 سال گذشته با تلاش رئیس دانشگاه موفقیتی را کسب کند که طی آن رتبه اش به زیر 550 برسد که البته حقش هنوز هم به طور کامل ادا نشده زیرا هنوز آن مستند سازی های لازم به طور کامل انجام نشده است.

وزیر در خصوص توسعه آموزش عالی در اقصی نقاط کشور گفت : توسعه آموزش عالی کشور در اقصی نقاط ایران بر اساس عدالت آموزشی یا همان آمایش سرزمین که آموزش عالی کشور داشته است، صورت گرفته و فکر می کنیم در این زمینه صد درصد موفق بوده ایم به گونه ای که در سال آتی تقریبا تمامی داوطلبان ورود به آموزش عالی کشور که حداقل نمره قبولی را کسب کنند می توانند یک صندلی از مجموعه آموزش عالی کشور را بدست آورند.

دکتر زاهدی در ادامه خاطر نشان کرد: در این مدت از بحث ارتقای کیفی نیز غافل نبوده ایم و به عنوان مثال در جذب هیئت علمی موفقیت هایی داشته ایم که تاکنون این تعداد به 18 هزار نفر رسیده است و تا پایان برنامه باید این تعداد را به 18 هزار و 500 نفر برسانیم.

وزیر علوم گفت: در دو سال گذشته یکی از دغدغه هایی که در راستای آن تلاش کردیم این بود که دانشگاهها را از آن سیاست بازی ها دور کنیم ضمن اینکه دانشگاه سیاسی باشد و سیاسی بودن دانشگاه جزو اولویت هایمان است، بتوانیم گفتمان علمی، دانایی محوری و بحث جنبش نرم افزاری را تعقیب کنیم. 

وزارت علوم از این پس بیشتر کیفیت را مورد توجه قرار می دهد تا کمیت

وی با بیان اینکه طی 2 سال گذشته در زمینه مقالات ISI با رشد 135 درصدی مواجه بوده ایم، گفت: زمان آن رسیده که مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کمتر به توسعه کمی میل کند و هم و غمش کیفیت بخشی به آموزش عالی باشد. اینکه آموزش عالی توانسته است به طور کمی توسعه پیدا کند خود باعث رقابت جدی در میان دانشگاهها شده زیرا باید برای جذب دانشجوی نخبه تر، کیفیت را بیشتر مورد توجه قرار دهند بنابراین در چهارچوب این سیاست که آن را از سال آتی جزو اولویت های اساسی قرار داده ایم دانشگاه تهران نیز باید همین مسیر را بردارد. هر چند که دانشگاه تهران همیشه پیشتاز و پیشرو بوده است و گام هایی که در 2 سال مدیریت صادقانه و خدمتگزارانه آیت الله عمید زنجانی برداشته شده است امید را برای موفقیت بیشتر دکتر فرهاد رهبر افزون می کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ابراز امیدواری کرد، دکتر رهبر این بحث را جدی بگیرد تا بتوانیم ظرف چند سال آینده نه تنها دانشگاه تهران بلکه وزارت علوم و در کنارش مجموعه های وابسته به وزارت بهداشت و کلیه مراکزی که به نوعی آموزش عالی را پوشش می دهند در عرصه جهانی این کیفیت بخشی را به خوبی به معرض تماشا بگذارند.

زاهدی با اشاره به سوابق مبارزاتی آیت الله عمید زنجانی گفت: بی شک این طور نیست که حضرت استاد را رها کنیم و خواهش کردیم تا ضمن اینکه در دانشگاه تهران حضور دارند از علم و فضل و توانایی ها و خصوصیات منحصر به فردشان چه در دانشگاه و چه در حوزه بهره ببریم و در این جهت خواستار شدیم که آیت الله عمید زنجانی به عنوان مشاور وزیر علوم در امور علوم انسانی و در تعامل حوزه و دانشگاه حضور داشته باشد. ضمن اینکه به حضور ایشان در امور سیاست گذاری وزارت علوم نیازمندیم.

توصیه های زاهدی به فرهاد رهبر

وی در خصوص دکتر رهبر رئیس جدید دانشگاه تهران نیز گفت: دکتر رهبر فرزند و بزرگ شده دانشگاه تهران هستند و از سال 56 تاکنون 30 سال را در این دانشگاه و این خوابگاه ها گذرانده و دانشگاه را خوب می شناسد. وی خود را در جبهه های نبرد و همچنین معاونت رئیس جمهوری نشان داده است. فرهاد رهبر فردی متدین، توانا، خوش فکر و اهل مشورت است و امید می رود که وی بتواند راه دکتر عمید زنجانی را با سرعت و جهش بیشتری ادامه دهد.

وزیر علوم گفت: فرهاد رهبر باید چنان کار کند که اگر خواست مدیریت دانشگاه تهران را تحویل عزیز دیگری بدهد سربلند بیرون بیاید و نشان دهد که تحولات اساسی در همان گام هایی که می گوید و در حکم وی نیز ذکر شده است، ایجاد شده است.

وزیر علوم با بیان اینکه دلیل تغییر ریاست دانشگاه تهران برکناری یا استعفا نبوده است، تاکید کرد: تغییر مدیریت لازمه ارتقاء است و این تغییر در راستای ارتقای علمی دانشگاه تهران صورت گرفته است.

محمد مهدی زاهدی امروز در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: دانشگاه تهران با این تغییر به پیشرفت های خود بیش از پیش ادامه می دهد.

وی در پاسخ به اینکه چرا در مراسم معارفه رئیس جدید دانشگاه شهید بهشتی حاضر نبوده ولی در این مراسم حضور یافته است، گفت: دانشگاه تهران نماد آموزش عالی است و امیدوارم نماد علم و فناوری نیز باشد.

زاهدی در مورد سن آیت الله عمید زنجانی (70 سال) و احتمال بازنشستگی وی گفت: دلیلی برای بازنشستگی وی وجود ندارد. اساتیدی چون داوری و شریعتمداری نیز با وجود سن بالا هنوز بازنشسته نشده اند.

حجت الاسلام محمد محمدیان امروز در مراسم تودیع و معارفه ریاست دانشگاه تهران گفت: انقلاب همانند آینه بزرگی واقعیت های قابل توجهی را انعکاس می دهد. یکی از مهمترین واقعیت ها، هویت اصلی ملت ما است که ریشه دارترین بخش آن اسلام است. قریب به یک قرن قبل از پیروزی انقلاب اسلامی معتقدان به ارزش های غربی تلاش کردند هویت ملت ما را تغییر دهند اما پیروزی انقلاب تمام آن زحمات را به باد داد.

وی اضافه کرد: پس از پیروزی انقلاب نیز فکر می کردم انقلاب تنها یک موج است اما غافل از اینکه هویت موج نیست که فرو بنشیند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تقابل امروز دنیا را تقابل هویت ها دانست. هویتی پیروز می شود که اصالت بیشتری دارد. در غرب مهمترین ابزار تغییر هویت این بود که دین را عامل عقب ماندگی ملتهای جهان اسلام معرفی کنند اما جایگاه دانشگاه این نقطه ضعف را که غرب می توانست بر آن تکیه کند تبدیل به نقطه قوت کرد.

محمدیان اظهار داشت : دین اسلام انسان را به طلب علم از گهواره تا گور تشویق می کند و در هر موقعیتی علم به عنوان شاخصی برای قرب الی الله محسوب می شود. امروزه نیز با توجه به این موضوع انقلاب اسلامی این چنین طرفدار پیدا کرده است و دانشگاههای ما پس از پیروزی انقلاب نشان دادند که با هویت دینی می توان به پیشرفت های بزرگ علمی دست یافت همین امر تبلیغات علیه دین را با شکست مواجه کرد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به موفقیت های اخیر دانشمندان دانشگاههای کشورمان افزود: هم اکنون دانشمندان علوم پزشکی کشور داروی آنژی پارس را به جامعه بشری تقدیم کرده اند و کشور ما وارد باشگاه فضایی شده است. موفقیت های دانشمندان ما باعث شده ایران به یکی از 7 کشور تولید کننده سلول های بنیادی تبدیل شود و به باشگاه هسته ای نیز راه یابیم.

محمدیان به مراسم تودیع و معارفه ریاست دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: آیت الله عمید زنجانی از شاگردان امام راحل (ره) است و قریب به ده سال در پای درس آن استاد حضور داشته است. در مبارزات علیه ظلم ستم شاهی نیز تلاش های تاثیرگذاری را نشان داده است. در حوزه فقه سیاسی و حقوق اسلامی، دانشمند بزرگی است و در دوره مسئولیت وی در دانشگاه تهران، این دانشگاه پیشرفتهای پژوهشی و علمی و آموزشی را شاهد بود.

وی در مورد فرهاد رهبر رئیس جدید دانشگاه تهران گفت: فرهاد رهبر یکی از رزمندگان دفاع مقدس بوده است و حضور فعالی در عرصه اجرایی کشور داشته امیدواریم دانشگاه را آن چنان که شایسته است هدایت کند.

دوباره به درس و مشق می پردازیم

آیت الله عباسعلی عمید زنجانی - رئیس سابق دانشگاه تهران نیز در مراسم تودیع خود گفت: آنچه که ما را به هر کار پرزحمتی وا می دارد عشق به اسلام و حضرت ولی عصر (عج) به عنوان یک سرباز گمنام و سرباز همیشه آماده خدمت به اسلام عزیز و انقلاب و نظام اسلامی است. بنده در دانشگاه تهران هستم و درس و بحث و کار تحقیقی ام را آغاز می کنم و یک بار دیگر به درس و مشق می پردازیم.

وی با اشاره به ایام الله دهه فجر گفت: دانشگاههای کشور در مقایسه با قبل از انقلاب این حقیقت را به خوبی نشان می دهند که دانشگاهها نخستین مراکزی بودند که از انقلاب پر برکت اسلامی اثر گرفتند و به بازسازی خود پرداختند و دانشگاه نه تنها دانشگاهی علم محور بلکه دانشگاهی دین پرور و هم چنان ایمان پرور است.

رئیس سابق دانشگاه تهران به تاثیر انقلاب اسلامی در تحولات علمی و پژوهشی اشاره و خاطر نشان کرد: بسیاری هنوز به این باور نرسیده اند وقتی واژه دانشگاه اسلامی و یا اسلامی شدن دانشگاهها مطرح می شود بسیاری با تردید نگاه می کنند اما آنهایی که ژرف نگر هستند و پشت پرده ها را می بینند به خوبی می دانند که دانشگاهها امروز تحول بنیادینی پیدا کرده اند و در صراط مستقیم افتاده اند و علم خاص در خدمت خدامحوری و ایمان پروری قرار گرفته است.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: امروز نه تنها دانشگاههای کشور به خودباوری و تحول رسیده اند بلکه زمینه ساز فرهنگ سازی در جامعه شده اند و در آستانه آن هستیم که دانشگاهها الگویی برای جامعه اسلامی نه تنها در جهت علم بلکه در جهت فرهنگی و خداباوری نیز باشند. دانشگاه تهران هم در این زمینه ها پیشرو بوده و هست و امیدوارم در آینده هم باشد.

وی با اشاره به گذشت دو سال و دو ماه از ریاستش در دانشگاه تهران عنوان کرد: نیازی نمی بینم توضیح کارهای انجام گرفته را در این محضر علمی مطرح کنم زیرا اکثر حضار از اعضای هیئت علمی و دانشجویان و کارکنان دانشگاه تهران هستند که با تحولات و کارهای انجام گرفته آشنایی کامل دارند.

به وعده ام وفا کرده ام

رئیس سابق دانشگاه تهران با اشاره به زمانی که مسئولیت ریاست مادر دانشگاه های کشور را می پذیرفت، گفت: بنده متعهد و مامور و عهد بسته بودم که دانشگاه تهران را با تمام توانی که دارم ارتقا ببخشم و روزی که زود یا دیر این مسئولیت را تحویل می دهم دانشگاه تهران در جایگاه مناسب خودش قرار گرفته باشد. بنده به وعده ام وفا کرده ام و آنچه را که با خدا پیمان بسته بودم ادا کردم و در حالی این مسئولیت را تحویل می دهم که دانشگاه تهران در سطح ملی و بین المللی در جایگاه مناسب خود قرار گرفته که در مدیریت جدید نیز با یک جهش دیگر بتواند آبرو و افتخاری برای نظام اسلامی و ملت شایسته ایران کسب کند.

تقدیر عمید زنجانی از وزیر علوم

عمید زنجانی از محمد مهدی زاهدی وزیر علوم تقدیر کرد و گفت: دکتر زاهدی وزیر علوم به حق توان مدیریت کلان آموزش عالی کشور را دارند و در این راه موفق خواهند بود. وی همیشه عنایت خاصی به دانشگاه تهران داشته است.

دیدار عمید زنجانی با فرهاد رهبر

وی ادامه داد: دکتر فرهاد رهبر دانش آموخته دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی برجسته دانشکده اقتصاد که مدتی در مدیریت مختلف کشور حضور داشته و معاون ریاست جمهوری و مدیر سازمان مدیریت و برنامه ریزی بوده امروز به ریاست دانشگاه تهران منصوب شده است. به توصیه دکتر زاهدی بنده با فرهاد رهبر ملاقاتی داشتم و مدیریت های دانشگاه تهران را وی عرض کردم. وی مصرا معتقد بود که باید به کار علمی عقب افتاده شان بپردازد.

زنجانی گفت:  وقتی که اعضای هیئت علمی می خواهند به صنعت و دولت خدمت کنند و مدت کوتاهی از دانشگاه دور می شوند، این خسارت بزرگی برای اساتید محسوب می شود که پس از بازگشت مجبورند با توان زیاد گذشته ها را جبران کنند و دکتر رهبر نیز بر همین موضوع اصرار می ورزید.

مدیریت دانشگاه تهران را به دانشمندی فرزانه واگذار می کنم

رئیس سابق دانشگاه تهران گفت: با تمام اطلاع و آگاهی به توان بالای مدیریتی دکتر فرهاد رهبر شهادت می دهم که وی فردی مومن، معتقد، انقلابی و حاضر در جبهه های نور، دفاع مقدس، علم و مدیریت های کلان کشور بوده است و در مدیریت دانشگاه تهران نیز موفق خواهد شد.

وی افزود: خداوند را شاکرم که مدیریت دانشگاه تهران را به دانشمند فرزانه ای واگذار می کنم که توان مدیریتی وی برای همه شما محسوس است.

دکتر فرهاد رهبر نیز امروز در مراسم معارفه خود به عنوان سرپرست جدید دانشگاه تهران گفت: تقارن آغاز خدمتم بر سنگر علم و دانش را با ایام دهه فجر را به فال نیک می گیرم و افتخار می کنم که پرچم خدمتگزاری در این مکان مقدس را از استاد و دانشمندی بزرگ و یکی از یاران امام (ره) تحویل می گیرم.

وی دانشگاه تهران را یکی از برترین دانشگاه های مطرح دنیا عنوان کرد و گفت: امیدوارم در آینده نیز با کمک اساتید دانشگاه تهران که یکی از سرمایه ها و دانشجویان که آینده سازان این مرز و بوم هستند شاهد رشد و اعتلای علمی دانشگاه در جهان باشیم.

فرهاد رهبر گفت: از اساتید تقاضا دارم که مانند گذشته این شاگرد حقیر را دریابند و راهنمایی کنند تا اوراقی از رساله تحقق رسالت دانشگاه را تکمیل و به آیندگان تحویل دهم و در عرصه علم و دانشگاه فضا را به گونه ای آماده کنم که اساتید در آرامش و اطمینان نقش ارزشمند خود را در توسعه و تحقق دانش به درستی ایفا کنند.

سی و یکمین رئیس (سرپرست) دانشگاه تهران گفت: دانشگاه تهران یکی از معتبرترین مراکز علمی و دانشگاهی کشور است که شخصیتهای بزرگی در آن افتخار آفرینی کرده اند، امیدوارم با کمک اساتید به گونه ای عمل کنیم که اعتبار دانشگاه در صحنه بین المللی بیش از پیش افزایش یابد و برای تحقق این امر اختصاص اعتبارات پژوهشی و تامین نیازهای دانشگاهیان بسیار موثر خواهد بود.

کمال طلبی دانشجو را به عنصری فعال و سیاسی تبدیل می کند

وی با بیان اینکه دانشجو به اقتضای خصایص خود همواره پیشتاز جامعه و جلودار برنامه های کشور بوده است، گفت: روحیه پرسشگری، آرمان خواهی، اصولگرایی، کمال طلبی دانشجو را به عنصری فعال و سیاسی تبدیل می کند. دانشگاه یک محل طبیعی برای ابراز عقیده و نظر دانشجو است که باید با خردمندی اجازه شکوفایی را برای آن فراهم کرد.

دیدگاه فرهاد رهبر نسبت به جنبش دانشجویی

فرهاد رهبر اضافه کرد: دانشجویان آینده سازان و مدیران آینده کشور هستند با فعالیتهای سیاسی خود در دانشگاهها و بیان مطالبات جامعه، در دست گرفتن سرنوشت جامعه را تمرین می کنند.

سرپرست جدید دانشگاه تهران جنبش دانشجویی را منحصر به فضای دانشگاه ندانست و افزود: جنبش دانشجویی عمق اجتماعی، فرهنگی و سیاسی دارد که تنها تبلور آن در دانشگاه است.

وی ابراز امیدواری کرد، جنبش دانشجویی و تنظیم مطالبات جامعه که به صورت علمی و هدفمند می تواند بسیار موثر باشد، راه درست و مشخصی را طی کند و در این مسیر ما نیز دانشجویان را یاری کنیم.

نگاه ویژه فرهاد رهبر به کارمندان دانشگاه

فرهاد رهبر گفت: کارمندان رکن اصلی دانشگاه هستند که تمامی سنگینی بار دانشگاه بر دوش آنهاست. شرایط رفاه و تامین نیازهای آنها را مسئولیت خود می دانم.

سرپرست جدید دانشگاه تهران اظهار داشت : دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور پیشتاز در عرصه علم و دانش کشور است و از این رو از طرف جامعه و مقام معظم رهبری انتظارات بسیاری از این دانشگاه می رود.

برنامه های فرهاد رهبر برای اعتلای دانشگاه تهران

وی توسعه تحقیقات، تولید علم و نهضت نرم افزاری، تحول نظام آموزش پژوهشی در جهت رشد تفکر و تعقل، مدیریت دانش و روز آمد کردن علم با توجه به فناوری های نو را از مهمترین انتظارات جامعه از دانشگاه تهران دانست و گفت: اهتمام به آموزش پژوهش محور، ایجاد رابطه میان دانشگاه، جامعه و صنعت و رفع نیازهای ملی همراه با توسعه شرکتهای دانش بنیان برای تجاری کردن محصولات فناوری و بازنگری در اقتصاد آموزش عالی برای رسیدن به تامین و خودکفایی از جمله مواردی است که از دانشگاه تهران انتظار می رود و من به عنوان مسئول جدید با کمک اساتید در تلاش برای تحقق آنها خواهم بود.

رهبر ادامه داد: گسترش رشته های میان رشته ای، استفاده از ظرفیتهای دانشگاه اعم از اساتید و دانشجویان و توانمند سازی دانش آموختگان برای حضور در بازار کار نیز برخی دیگر از این انتظارات به شمار می آیند.

دکتر عباسعلی زالی - رئیس پردیس کشاورزی ومنابع طبیعی دانشگاه تهران نیز امروز در این مراسم اظهار داشت:: قرار گرفتن دکتر فرهاد رهبر در سطح بالای مسئولیت کشور به عنوان معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان مدیریت و برنامه ریزی که نشان دهنده اعتماد رئیس جمهوری و نظام به وی است و همچنین عدم پذیرش مسئولیت های بعدی و تعجیل برای باقی ماندن در سنگر علم و دانش می تواند عوامل مثبتی برای ارتقا کیفی و رفع مشکلات روزمره دانشگاهی است.

وی در ادامه افزود: آشنایی دکتر رهبر با مسائل برنامه ریزی در سطح کشور و اینکه رساله وی در دوره های ارشد و دکتری از دانشگاه تهران در رابطه با سیاست ارزی و مدلهای بهره برداری از ذخایر نفت و ارز در تولید ملی بوده است، نشان می دهد که دکتر فرهاد رهبر می تواند ارتباط جدی و سرنوشت سازی بین دانشگاه تهران با دستگاههای برنامه ریز، سیاست گذار، اجرایی و پژوهشی کشور برقرار کند.

وزیر کشاورزی دولت مهندس موسوی افزود: وجود دکتر فرهاد رهبر در دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه فکر دهنده می تواند اتفاقی بسیار میمون و مبارک باشد. امیدواریم فرهاد رهبر با تلاش برای ایجاد تعامل دانشگاه با مراکز برنامه ریز و سیاستگذار بتواند کشور را از معضلی که دچار آن بوده و هست (فاصله دانشگاه با صنعت و برنامه ریزان کشور) نجات دهد.

دکتر زالی که از طرف اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران و دانشجویان از خدمات آیت الله عمید زنجانی قدردانی کرد، ابراز امیدواری کرد که دکتر رهبر با برخورداری از مجموعه حمایت ها و بهره گیری از مجموعه توانهای موجود در دانشگاه تهران بتواند در مسئولیت ریاست دانشگاه تهران موفق باشند.

رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در بیان سوابق علمی، سیاسی و مبارزاتی آیت الله عمید زنجانی گفت: آیت الله عمید زنجانی استاد حوزه و دانشگاه و یکی از قدیمی ترین اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز است. وی دارای سوابق ارزنده علمی و مبارزاتی قبل و بعد از انقلاب از جمله حضور در مجلس شورای اسلامی و حضور در شورای بازنگری قانون اساسی همراه با 50 سال تدریس و تالیف بیش از 40 جلد کتاب است.

وی با بیان اینکه آیت الله عمید زنجانی در دوره ریاست دانشگاه تهران با متانت و سعه صدر با تک تک افراد رفتار می کرد خاطرنشان کرد: متانت و سعه صدری که در برخورد آیت الله عمید زنجانی با تک تک افراد مشهود بود خاطرات خوبی را در دانشگاه تهران به جای گذاشته است. از طرفی تواضع و احترام به دیگران و روحیه مدد گیری از دیگران از ویژگیهای دکتر فرهاد رهبر است که امیدواریم این ویژگی در ارتقای کیفی دانشگاه موثر باشد.

به گزارش مهر، طی آیینی با حضور محمد مهدی زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجت الاسلام محمد حسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و دکتر فرهاد رهبر رئیس جدید دانشگاه تهران از خدمات آیت الله دکتر عباسعلی عمید زنجانی در مدت ریاست وی در دانشگاه تهران قدردانی و دکتر فرهاد رهبر در این مراسم به عنوان سی و یکمین رئیس دانشگاه تهران معرفی شد.

هیئت رئیسه دانشگاه تهران با تغییر مدیریت استعفا نداده اند

دکتر محمد صادق ضیایی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص تغییر یا استعفای معاونان دانشگاه تهران با تغییر رئیس این دانشگاه گفت: "تا این لحظه هیچ استعفایی نبوده است."

محمد حسین امید معاون اداری مالی، علی مقاری معاون طرح و توسعه، علی اکبر موسوی موحدی معاون پژوهشی، محمود کمره ای معاون آموزشی و سید مهدی قمصری معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهران و از اعضای هیئت رئیسه این دانشگاه هستند.

برخی معاونان هم اکنون در جلسه مشترک روسای قدیم و جدید دانشگاه تهران حضور دارند.

کد خبر 635814

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha