حمید مهدوی در گفتگو با خبرنگار مهر به نحوه حمایت از محققان و پژوهشگران پرداخت و ادامه داد: در قانون برنامه چهارم توسعه بر حمایتهای دولتی از تجاری سازی طرحهای پژوهشی تاکید شده است. از آنجا که این حمایتها می تواند موجب توسعه فناوری و جذب دانش آموختگان شود با گذشت 3 سال از برنامه تاکنون هیج اقدامی صورت نگرفته است.
مهدوی با تاکید بر اینکه به غیر از ماده 47 قانون برنامه چهارم هیچ قانون دیگری برای حمایت از فن آفرینان در کشور نداریم، گفت: در حالی که در ترکیه 10 سال پس از تشکیل مراکز رشد قوانین خاصی برای این مراکز تدوین و اجرا شد در ایران در زمان مشابه قانون و آیین نامه های متناسب با مراکز رشد علم و فناوری تدوین نشده است.
وی به نقش وزارت علوم در زمینه توسعه فناوری در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: در حالی که تامین نیروهای نخبه و حرفه ای نیاز به سرمایه گذاری دارد متاسفانه نقش وزارت علوم در این زمینه کمرنگ شده است.
مهدوی اضافه کرد : برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره فن آفرینی شیخ بهایی در صورتی که با حضور و حمایت ارگانها و مسئولان ذیربط برگزار شود می تواند گام موثری در جهت معرفی طرحها و ایده ها، تجاری سازی و حمایت از ایده ها باشد.
وی به کمبود بودجه اشاره کرد و به مهر گفت : شهرکهای علم و فناوری به عنوان عضوی از اعضای وزارت علوم مانند فرزند ناتنی هستند. ما انتظار داریم که مراکز رشد همانند مراکز دانشگاهی و اعضای هیئت علمی مورد توجه قرار گیرند و ساختارها و آیین نامه های مورد نیاز برای این بخش به طور جدی دنبال شود.
مهدوی با بیان اینکه برای جذب دانش آموختگان و نخبگان به مراکز رشد باید جاذبه ایجاد شود، افزود: پارک علم و فناوری توانسته برای اولین بار این بستر را فراهم کند و به کمک ایرانیان مقیم خارج انبار هوشمند در این پارک ایجاد کند.
مدیر پارک ها و مراکز رشد واحدهای فناوری اصفهان به فروش دانش فنی در این پارک اشاره کرد و اظهار داشت: شرکت پلیمر آریا و ایده پردازان سیم پیچ از جمله شرکتهایی بودند که موفق به فروش دانش فنی به شرکتهای داخلی شدند.
طبق گفته مدیر پارک ها و مراکز رشد واحدهای فناوری تاکنون 4 مورد دانش فنی در زمینه های الکترونیک، قدرت و صنایع شیمیایی به فروش رسیده و 4 مورد دیگر در دست اجرا است.
نظر شما