به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، "رابرت گیتس" در کنفرانس امنیتی مونیخ در جهت ترغیب متحدان اروپایی کشورش گفت: امنیت اروپا در مقابل تروریستها به پیروزی ناتو درافغانستان وابسته است.
وی بعد از هفته ها تلاش برای متقاعد کردن هم پیمانان آمریکا در ناتو برای اعزام نیروی بیشتر به افغانستان به حادثه 11 سپتامبر اشاره کرد و گفت :چنین حمله ای غیرقابل تصور بود.
وزیر دفاع آمریکا پیش بینی کرد: درصورت ادامه شرایط موجود حادثه ای شبیه آنچه در 11 سپتامبر اتفاق افتاد دراروپا رخ خواهد داد.
گیتس در پاسخ یکی از نمایندگان پارلمان روسیه که القاعده و طالبان را دست پرورده آمریکا دانست، گفت: کمک ما به مجاهدین درسال 1979 علیه اشغال شوروی باعث بوجود آمدن القاعده نبود و آنچه القاعده رابوجود آورد رها کردن افغانستان به حال خود درسال های پس از جنگ بود.
خبرگزاری روسی ریانووستی هم گزارش داد: فرانک والتر اشتاین مایر روز شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ از قدرتهای جهانی خواست رقابت تسلیحاتی جدید ایجاد شده درجهان را کنار بگذارند.
والتر اشتاین بر لزوم شرکت روسیه در این حرکت تاکید کرد و گفت: مابه بیشتر از آنچه باید خواهیم رسید اگر روسیه با ما باشد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز جمعه در یک سخنرانی درجمع وزرا، استانداران ونمایندگان روسیه گفته بود: رقابت تسلیحاتی آغاز شده است، اما روسیه تلاش خواهد کرد از خود خویشتنداری نشان داده به این تقابل پرهزنیه وارد نشود.
لازم به ذکر است کارشناسان مسائل سیاسی ایجاد رقابت تسلیحاتی درجهان را ناشی از اقدامات توسعه طلبانه آمریکا می دانند که ازجمله آن می توان به استقرار سپر دفاع موشکی امریکا درمرزهای روسیه اشاره کرد.
آمریکا در ماه ژانویه سال جاری (2007) به دو کشور لهستان و جمهوری چک که پیشتر از اقمار شوروی بودند و در حال حاضر از اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند، پیشنهاد داد تا یک سامانه دفاع ضد موشکی شامل 10 موشک رهگیر در لهستان و یک سیستم راداری در جمهوری چک را در خاک آنها مستقر کند.
واشنگتن هدف از استقرار این سیستم دفاع ضد موشکی را به زعم خود، مقابله با تهدیدهای موشکی کشورهایی همچون کره شمالی و ایران برای منافع ایالات متحده اعلام کرده، اما مقامهای روسی تاکید کرده اند از آنجا که تهران و پیونگ یانگ از توان چندانی برای تهدید آمریکا برخودار نیستند، لذا هدف این سیستم در راستای نظارت بر توان موشکی روسیه است.
روزنامه ایندیپندنت هم در تحلیلی نوشت : آمریکا بسته کمکهای تسلیحاتی خود به ارزش بیش از 60 میلیارد دلار را برای اسرائیل، مصر، عربستان سعودی و دیگرهمپیمانان عرب خود در خلیج ( فارس) اعلام کرده است. هدف از این اقدام تقویت دفاع منطقه ای در برابر قدرت فزاینده ایران و وادارکردن به ویژه سنی ها برای توقف حمایت خود از گروههای آشوبگر سنی در عراق اعلام شده است ولی درواقع به منظور راه انداختن یک رقابت تسلیحاتی در منطقه صورت گرفته است .
روسیه هم در پی اقدامات تخاصم جویانه آمریکا در مرزهایش اقدام به خروج از پیمان های نظامی خود با اروپا کرد که از جمله آن خروج از پیمان نیروهای متعارف اروپا( CFE) است .
روسیه در تاریخ 19 آذر، عملاً از پیمان نیروهای متعارف اروپا (CFE) خارج شد، اما اعلام کرد هیچ طرح فوری برای تقویت حضور نظامی خود در طول مرزهایش با اروپا ندارد.
آنچه سبب خروج روسیه از این پیمان شد، تصویب نشدن نسخه اصلاح شده پیمان در سال 1999 از سوی ناتو بود که طبق آن تغییراتی عمده پس از فروپاشی شوروی سابق در آن اعمال شد. کشورهای عضو ناتو می گویند تا زمانی که روسیه نیروهایش را از دو کشور گرجستان و مولداوی- از جمهوریهای سابق شوروی- خارج نکند؛ اصلاحیه پیمان را تصویب نخواهند کرد.
نظر شما