۲۲ بهمن ۱۳۸۶، ۱۲:۵۳

هنرمندان تئاتر و مدیران هنری ارتش گرد هم آمدند

هنرمندان تئاتر و مدیران هنری ارتش گرد هم آمدند

نشست صمیمانه هنرمندان تئاتر حرفه‌ای کشور و مدیران هنری ارتش جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه 21 بهمن در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گرد هم آمدند و درباره مسائل مشترک بحث و گفتگو کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام انصاری معاون فرهنگی و روابط عمومی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش گفت: "به شکر خدا ارتش در همه زمینه‌های فرهنگی هنری به ویژه تئاتر سابقه دیرینه دارد. بعد از انقلاب همراه با تحول همه عرصه‌های هنری، تئاتر در ارتش نیز تحول چشمگیر داشت و امروز در اکثر یگان‌ها در گستره ایران اسلامی گروههای تئاتر فعالیت می‌کنند."

وی با بیان اینکه تئاتر به عنوان وسیله‌ای برای بیان ارزش‌های دینی و ملی در سطح ارتش جایگاه ویژه دارد، اظهار داشت: "یکی از هدف‌های ما تعامل بیشتر با اهالی فرهنگ و هنر است. امسال جشنواره تئاتر فجر حرکت خود را از مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران شروع کرد و این خود حرکت نمادین دیگری است که نشان می‌دهد هنر ما در خدمت دین و ملت است."

انصاری افزود: "هدف از برگزاری این نشست استفاده از نظر و پیشنهادهای هنرمندان است. برگزاری هفت دوره جشنواره تئاتر ارتش تأثیر زیادی روی این بخش از هنر در ارتش داشته است. این جشنواره به لحاظ کمی و کیفی رشد دارد و این رشد به خاطر تعامل دست‌اندرکاران تئاتر ارتش با هنرمندان است. امسال ارتش با شش گروه در جشنواره تئاتر فجر حضور دارد."

حسین مسافر آستانه در ادامه این نشست گفت: "به نظر من یکی از نهادهایی که به صورت جدی در تئاتر فعالیت می‌کند سازمان عقیدتی سیاسی ارتش است. یکی از جدیترین فعالیت‌های فرهنگی هنری در کشور و جهان تئاتر است و اگر این هنر در کشور نهادینه شود می‌تواند بسیاری از مسائل اجتماعی و فرهنگی را حل کند."

وی افزود: "تئاتر می‌تواند نقشی بسزا در برآیند مسائل فرهنگی اجتماعی و حتی سیاسی داشته باشد. شاید جشنواره های زیادی در طول سال برگزار می‌شود که اکثر آنها دارای برنامه‌ریزی و هدف مشخص نیستند. امیدوارم نهادها، ادارات و حتی کارخانه‌ها از نظرات هنرمندان تئاتر برای ایجاد یک جریان مثبت فرهنگی استفاده کنند."

رئیس انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس خاطرنشان ساخت: "تا زمانی که فکر کنیم تئاتر به وزارت ارشاد و اداره کل هنرهای نمایشی ختم می‌شود کمتر شاهد اتفاق ویژه در رشد و برنامه‌ریزی تئاتر خواهیم بود. فکر می‌کنم با استفاده از تجارب هنرمندان و اساتید و با سرمایه‌گذاری اندک می‌توانیم شاهد رشد کلان در تئاتر کشور باشیم."

اکبر زنجانپور نیز که در این نشست حضور داشت با اشاره به اینکه تئاتر هنری است که همه مردم می‌توانند آن را تجربه کنند گفت: "تئاتر به هر شکل اجرا شدنی است و وجود جشنواره‌ها بسیار خوب است. باید برنامه‌ریزی درست روی تئاتر وجود داشته باشد تا فقط به عنوان سرگرمی به آن نگاه نشود. بلکه نگاه حرفه‌ای به لحاظ برنامه‌ریزی و تولید کارهای فاخر به آن شود."

اسماعیل خلج در ادامه این نشست اظهار داشت: "هر جلسه‌ای که حرف تئاتر در آن باشد روح ما تئاتری‌ها را تلطیف می‌کند. ما که عاشق تئاتر هستیم، عاشق گفتگوهای تئاتر هم هستیم. گاهی در تنهایی به تئاتر فکر می‌کنیم و نویسنده و کارگردان می‌شویم و گاهی در جمع به یکدیگر پیوند می‌خوریم و با هدایت کارگردان نمایشی را روی صحنه می‌بریم."

این نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر تأکید کرد: "نمایشنامه‌نویس کسی است که دستورالعمل تئاتر یعنی نمایشنامه را می‌نویسد و باید به تمام اصول نمایش مسلط و آگاه باشد. آفریدن دنیایی جدید آسان نیست. تئاتر یک دنیایی است که ما می‌آفرینیم و خیلی آسان نیست همه تئاترها را از یک دنیا بدانیم. من خیلی متأسف می‌شوم گاهی اوقات روی تئاتر اسامی دیگر گذاشته می‌شود."

خلج خاطرنشان ساخت: "تئاتر امری عظیم است. نویسندگان مختلف عمر خود را صرف خلق دنیاهای خود کردند و بر اساس آن نیز در جهان معروف و پایدار شدند. تمام تلاش تئاتر این است که انسان کرامت خود را به دست آورد تا در این جهان قدمی برای خود و دیگران بردارد. هر چیز دستوری و تقلیدی پایدار نخواهد بود و فقط می‌توان به عنوان یک وقت‌گذرانی به آن نگاه کرد."

پری صابری یکی دیگر از هنرمندان حاضر در این نشست، تئاتر را گهواره هنرهای مختلف دیگر نظیر سینما و تلویزیون توصیف کرد و گفت: "در تئاتر هنرمندان ساخته می‌شوند و حوزه هنر را گسترش می‌دهند. گاهی تأسف می‌خوریم که به خاطر کمبود امکانات هنرمندان تئاتر به حوزه‌های دیگر می‌روند."

این نویسنده و کارگردان تئاتر تأکید کرد: "تئاتر برای من مقدس است زیرا باعث تلطیف و تعالی روان آدمی و اجتماع می‌شود. تئاتر پدیده شناخت آدمی است و در این راستا انسان به خودشناسی می‌رسد. ما پاسدار امنیت روان و سلامت روحی مردم هستیم و ارتش پاسدار کیان ملت است که گر این دو با هم حرکت کنند جریانی بسیار قدرتمند تولید خواهد شد."

صابری ادامه داد: "گاهی احساس می‌کنیم تئاتر دست کم گرفته می‌شود. با یک برنامه‌ریزی درست و تولید کارگاههای آفرینش می‌توان این نگاه را تغییر داد. در برخی مراکز تالارهای خوبی وجود دارد که از آنها استفاده نمی‌شود و می‌توان در راستای برنامه‌های تئاتری در سطح کشور از آنها استفاده کرد. تئاتر می‌تواند عهده‌دار حرکت فرهنگی بسیار ثروتمندی باشد. هدف ما این است تئاتر را به گستره ملی و دینی خود بکشانیم."

بعد از سخنان کوتاه هنرمندان دیگر حاضر در این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر علوی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش اظهار داشت: "تئاتر به عنوان یکی از هنرهای هفتگانه به عنوان ابزاری کارآمد مطرح است. هر ابزاری را که به زمین می‌گذاریم از طرف دیگرانی که به منافع ما نمی‌اندیشند مورد استفاده قرار می‌گیرد. به زبان زمان سخن گفتن یکی از ویژگی‌های پیامبران است که گاهی از زبانی هنری است."

وی تصریح کرد: "تئاتر یکی از زبان‌های روز است که باید از آن برای پیوند فضائل اخلاقی و دینی استفاده کرد. زبان تئاتر دشوارتر از سینما و تلویزیون است، زیرا اشتباهها مقابل دوربین به دلیل تکرار برطرف می‌شود، ولی تئاتر اینگونه نیست و عوامل آن باید با تسلط کامل نمایش خود را اجرا کنند. شاید به همین دلیل است که تئاتر گسترش کمی را در زمانی طولانی با افزایش امکانات به دست آورده است."

علوی تأکید کرد: "بعد از انقلاب تئاتر حرکت کرده و در جهت بیدارگری و تقویت انقلاب پیش می‌رود. ما در ارتش تئاتر ارزشی می‌خواهیم زیرا مسئولیت اندیشیدن به تئاتر به عنوان تئاتر برای تئاتر بر عهده اداره کل هنرهای نمایشی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. کلیت جامعه ما تشنه تئاتر دینی است و ما باید سعی کنیم روی این بخش از تئاتر سرمایه‌گذاری و از آن استفاده کنیم."

وی در پایان خاطرنشان ساخت: "ما بر این باوریم که جوانان ما در تمام عرصه‌ها نوآوری داشته‌اند و در عرصه تئاتر نیز به این نوآوری خواهند پرداخت تا کاروان تئاتر با نوآوری و حرکت والا و ارزشی به کار خود ادامه دهد و شاهد رشد این حوزه از هنر باشیم. آغوش ارتش برای حضور هنرمندان تئاتر و استفاده از نظرات آنها باز است و تئاتر ارتش هم آماده همکاری با هنرمندان است. تعامل تئاتر ارتش و تئاتر کلی کشور با همت وزارت ارشاد در مسیر تعامل و رقابت سازنده خواهد بود."

در پایان این نشست از یدالله وفاداری، مسعود دلخواه، محمدرضا خاکی، ناصر فروغ، سرهنگ اکبری، سرهنگ حمزه‌زاده و جمعی دیگر از حاضران به عنوان هنرمندان فعال در تئاتر ارتش و گروه نمایشی "ترانه‌ای برای آیدا" که در بخش چشم‌انداز بیست و ششمین جشنواره تئاتر فجر شرکت داشته، تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 636882

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha